Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Miasta i miasteczka nie przyjazne turystyce kamperowej
Autor Wiadomość
MAWI 
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Piwa: 100/17
Wysłany: 2019-01-23, 10:04   

Panowie . Nieraz i bezguście jest z gustem. I tyle . Kiedy jedąc na kilka dni po europie w cztery kampery stawaliśmy w różnych miejscach . Jak popadło. Po dwóch tygodniach tułaczki już w Kutnie Przy trunku . Ocenialiśmy te miejsca. Okazało się że bez mała wszyscy z całej całej wycieczki mieliśmy inne oceny . Ale to nic .My to my ,ale towarzyszki podróży to dopiero katastrofa. Ale to niczego nie zmieniło .Nadal jeździmy. Ja nadal lubię komfort na kempingach kolega wypoczynek w buszu, A inny discopolo. :spoko Pytanie czy to znosisz ,bo jak nie to jeździj sam i nikomu się nie chwal co ci się podoba. Tak nieraz lepiej.Ja na przykład bardzo wybieram na których zlotach bywam .A dlaczego . Nie powiem. :spoko :spoko

slawwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Piwa: 142/309
Wysłany: 2019-01-23, 10:06   

gryz3k napisał/a:

Rozumiem zakazy kamperowania czy parkowania kamperów w nocy ale jeżeli od obsługi parkingu w Szczyrku usłyszałem, że nie mogę zaparkować w godzinach pracy wyciągów to jest to dyskryminacja.

A weź się jeszcze rozpłacz :terefere
Postaw piwo autorowi tego posta

moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Piwa: 117/43
Wysłany: 2019-01-23, 12:21   

Każdy ma inne potrzeby w uprawianiu turystyki jeden woli wypasiony kemping drugi busz jak już napisał Mawi , chciałbym aby odpowiedź że "jakieś miejsce jest nie przyjazne kamperowaniu" było opisane dla czego . Mamy tu przykład Korsyki na wyspie zalecane jest korzystanie a uregulowanej formy turystyki to wiadomo że kamperowiec jak kot który " chodzi własnymi ścieżkami" i nie będzie zadowolony ale wystarczy napisać dla czego Nie i pozbędziemy się "osobistych wycieczek"

Wyświetl szczegóły
chemik 
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Piwa: 116/19
Wysłany: 2019-01-23, 12:32   

Comsio napisał/a:
Andrzejku (Moskit)wrzucę pozytywnie info. :ok
Dostałem cynka ;)
W Ciechanowcu rusza odbudowa nad zalewem, obok Stadionu ,camper-park.
Szykuję się fajne Spotkanie,otwarcie parku i nowo-rozbudowanego najwiekszego Muzeum.
Mamy tu kolegę z forum,którego serdecznie pozdrawiam,do zobaczyska w Marcu :spoko

i bardzo się z tego cieszę, bo jest tam trochę mojej gadki na ten temat do obecnego burmistrza - i dzięki mu za to ! :bukiet:

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 578/312
Wysłany: 2019-01-23, 13:05   

slawwoj napisał/a:
gryz3k napisał/a:

Rozumiem zakazy kamperowania czy parkowania kamperów w nocy ale jeżeli od obsługi parkingu w Szczyrku usłyszałem, że nie mogę zaparkować w godzinach pracy wyciągów to jest to dyskryminacja.

A weź się jeszcze rozpłacz :terefere

Bardzo mądre i wiele wnosi do dyskusji. :gwm

moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Piwa: 117/43
Wysłany: 2019-01-23, 21:40   

Wiesiu Ciechanowiec zawsze przywołuje miłe wspomnienia bywaliśmy tam często za poprzedniego dyrektora parę razy zorganizowana była "zielona szkoła" dla maluchów a teraz maluchy mają swoją piątkę maluchów

brams 
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Piwa: 172/171
Wysłany: 2019-01-24, 12:55   

:spoko
Ostatnio zmieniony przez brams 2019-04-30, 22:28, w całości zmieniany 1 raz  

slawwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Piwa: 142/309
Wysłany: 2019-01-24, 13:00   

brams napisał/a:

my, posiadacze kamperów, nie jesteśmy świętymi krowami, a często wręcz utrapieniem.

o to, to ... bingo ...

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 578/312
Wysłany: 2019-01-24, 13:45   

Doskonale, że wiesz jak wyglądał nasz pobyt na wyspie. Widzisz, jest tuta jilka osób, które wyjeżdżały ze mną i wiedzą, że. : 1. Nie mam problemu z płaceniem.
2. Stołuję się w knajpach lub robię zakupy na miejscu.
3. Kamper mam po to, żeby zatrzymać się w miejscu, które mi się podoba i wtedy gdy jestem zmęczony.
4. Korzystam z płatnych miejsc obsługi kampera. itp itd
5. Wyjeżdżam zwykle na długo, min miesiąc.
Co zyskała Korsyka? Wszystko co na Tobie, poza opłatami za kilka nocy na kempingu. Dlaczego? Bo w jednym miejscu staliśmy dłùżej niż jedną noc tylko na 1 camperparku.

Czytaj ze zrozumieniem. Ja nie jestem świętą krową. Jeżeli mnie nie chcą to odjeżdżam. I tak też zrobiłem na Korsyce.
Dziwi mnie tylko, że jedni potrafią zarabiać na takich jak ja a inni nie.

Endi 
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Piwa: 315/492
Wysłany: 2019-01-24, 18:41   

gryz3k napisał/a:
Jeżeli mnie nie chcą to odjeżdżam. I tak też zrobiłem na Korsyce.
Dziwi mnie tylko, że jedni potrafią zarabiać na takich jak ja a inni nie.

Piotr - podobnie czynimy my wszyscy… odjazd i tyle. Ale proszę nie mówmy , że np. Korsyka to nieprzyjazna dla kamperów wyspa. Nie ma potrzeby się dąsać i zastanawiać …dlaczego to albo tam to ? To niesprawiedliwe. Idąc tą drogą można by zdyskredytować wiele innych Państw, Gmin czy miast… Monaco, Lazurowe Wybrzeże, Wielka Brytania, Szwajcaria, Austria, Chorwacja, Szczyrk i wiele innych miejsc. Jesteśmy u obcych, tak tam jest i tyle. I trzeba to uszanować. Czytający taki tekst, chociażby poczatkujący karawaningowiec, może już na wstępie być zniechęcony. A to przecie nie o to chodzi.
Byłbym skłonny powiedzieć, brak odpowiedniej w większym bądź mniejszym stopniu infrastruktury to OK . Ale co to zmienia ? skoro naszym celem podróżowania jest poznawać przyrodę, ludzi ich historię i piękno ich ziemi. My w swoich domkach czy na kampingu, parkingu czy w buszu, damy sobie radę. Natomiast tubylcom nie zawsze zależy aby akurat na nas zarabiać i jestem pewien, że pośrednio my również do tego się przyczyniamy. Co więcej, ostatnimi czasy daje się zauważyć, że ludzie bardziej sobie cenią porządek i święty spokój jak tylko liczenie mamomy.

Wydaje mi się że podchodzimy do sprawy zbyt emocjonalnie zapominając, że tylko od nas zależy w jakim stopniu rozpoznamy interesujący nas region i jak przygotujemy się aby przykrych niespodzianek było jak najmniej. Nasze forum to kopalnia info a i innych materiałów nie brakuje, chociażby spojrzeć na https://park4night.com/carte_lieux widać , włącznie z agroturystyką każdy znajdzie coś dla siebie, nawet na Korsyce.

Wyświetl szczegóły
Odpowiedz do tematu