2.5TD co sprawdzać przy kupnie |
Autor |
Wiadomość |
pasza
weteran
Twój sprzęt: ADRIA - Adriatik 360
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2017 Piwa: 21/2 Skąd: Trieste
|
Wysłany: 2019-03-03, 23:43
|
|
|
[quote="amples"] Cytat: | wstępna/wirowa gdzie masz wtrysk i to czyści zawory
Gdzie zawory
a gdzie komora wstępna - wirowa e] |
Przed zaworami ssącymi więc po co te idiotyczne pisanie o niczym ? amples napisał/a: | [ |
Znów udajesz niepełnosprawnego umysłowo aby odwracać kota ogonem od istoty problemu o którym piszę, ty nie wnosisz nic do dyskusji jeno jad i pieprzenie o niczym, aples ty jeteś trollem ba sam z siebie zrobiłeś głupka czepiąc się niczego i o niczym pisząc durowano odwracając kota ogonem.
Basta mam cię trollu dosyć "Gdzie zawory a gdzie komora wstępna - wirowa" jesteś żałosny czy ty tego nie widzisz, sam osobiście wstawiłeś rysunek który potwierdza co piszę a z ciebie robiący trolla ? |
|
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2019-03-03, 23:56
|
|
|
pasza napisał/a: | Przed zaworami ssącymi więc po co | A ten dalej że "ziemia jest płaska" i nikt mu nie wmówi ze jest inaczej
pasza napisał/a: | sam osobiście wstawiłeś rysunek który potwierdza co piszę |
Nawet prostego rysunku nie potrafisz zrozumieć .
W dodatku ubliża - wyzywa każdego kto się z nim nie zgadza . pasza napisał/a: | Znów udajesz niepełnosprawnego umysłowo aby odwracać kota ogonem od istoty problemu o którym piszę, ty nie wnosisz nic do dyskusji jeno jad i pieprzenie o niczym, aples ty jeteś trollem ba sam z siebie zrobiłeś głupka czepiąc się niczego i o niczym pisząc durowano odwracając kota ogonem.
Basta mam cię trollu dosyć "Gdzie zawory a gdzie komora wstępna - wirowa" jesteś żałosny czy ty tego nie widzisz? |
|
|
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-03-04, 00:08
|
|
|
amples napisał/a: | pasza napisał/a: | Przed zaworami ssącymi więc po co | A ten dalej że "ziemia jest płaska" i nikt mu nie wmówi ze jest inaczej ? |
czyli jak wtrysk jest przed zaworami ssącymi czy nie ?
Po co te pisanie o niczym "ziemię płaskie" tu to nie potrzebne bo wyszło jak pisałem, przecież ty sam grafikę to potwierdzającą wstawiłeś że mam rację.
Amples zabastuj bo robisz z siebie cwiećgłówka a pisanie o niczym odwracające kota ogonem ci nie pomoże, skompromitowałeś się całkowicie tylko dlatego żeś tak bardzo złośliwy.
Ps.
Oczywiście w silniku z nie bezpośrednim wtryskiem bo ten gotów jest wymyślić coś zupełnie odwrotnego że ja nie o tym pisałem. |
|
|
|
|
 |
amples
Kombatant
|
Wysłany: 2019-03-04, 00:31
|
|
|
pasza napisał/a: | czyli jak wtrysk jest przed zaworami ssącymi czy nie ? | Zrozum że w dieslu , obojętnie czy z komora wstępna czy z wtryskiem bezpośrednim ,
wtrysk odbywa się zawsze za zaworami |
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-03-04, 00:43
|
|
|
amples napisał/a: | pasza napisał/a: | czyli jak wtrysk jest przed zaworami ssącymi czy nie ? | Zrozum że w dieslu , obojętnie czy z komora wstępna czy z wtryskiem bezpośrednim ,
wtrysk odbywa się zawsze za zaworami |
Tu twoja grafika którą sam osobiście wstawiłeś aby trollować , patrz gdzie wtrysk gdzie zawór czy nie widzisz że sam sobie przeczysz w tym co piszesz ty nie widzisz jak z siebie głupka robisz i brniesz w to dalej?
Zabierasz mi życie trollu, męczysz mnie pisząc o niczym.
ps.
teraz pewnie będzie następne pisanie o niczym rozwadnianie tematu inne brednie aby przykryć. |
|
|
|
|
 |
amples
Kombatant
|
Wysłany: 2019-03-04, 00:55
|
|
|
pasza napisał/a: | Tu twoja grafika którą sam osobiście stawiłeś aby trollować , patrz gdzie wtrysk gdzie zawór czy nie widzisz że sam sobie przeczysz w tym co piszesz nie widzisz jak z siebie głupka robisz i brniesz w to dalej.
Zabierasz mi życie trollu, męczysz mnie pisząc o niczym. | I kto takiemu wytłumaczy że białe to białe a nie czarne ,
rysunek wyraźnie to pokazuje ,wtrysk jest w komorze sprężania a nie przed zaworami ,
nie wymyślaj nowych zasad pracy silnika diesla .
A i dobra rada :
Słuchaj tych co znają temat a może w końcu się czegoś nauczysz ,
i przestań używać chamskiego języka względem innych
, |
|
|
|
|
 |
MisioKRAK
weteran

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs A-642DB 1992r
Nazwa załogi: Misio i spółka zoo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Cze 2013 Piwa: 25/15 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2019-03-04, 07:30
|
|
|
pasza napisał/a: | Widzę wady nowszych kamperów czyli łazienka z osobnym prysznicem ?
Po co to komu? 95% nie użyje prysznica nigdy a przez to łazienka maleńka, myślałem że tylko u mnie ale nie nie ! bo w najnowszych jest jeszcze mniejsza. |
Dla mnie przy zakupie kampera, prysznic, to było jedno z głównych priorytetów...
Chusteczki, kontra prysznic...no cóż, ja tego już nie będę komentował...
Może jacyś dziwni jesteśmy ale dla nas prysznic co drugi dzień to takie minimalne minimum (nie wspominając już o myciu włosów mojej żony - miała by to robić w umywalce?)...
A generalizowanie że to wina bo nowszy...też są kampery z dużymi łazienkami i prysznicami w nowszych rocznikach - to kwestia znalezienia wersji "dla siebie"... |
_________________ Klimatyzacja w domu i firmie http://www.KlimatyzowanyDOM.pl
A to nasz Osiołek . oraz Herman
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2019-03-04, 09:43
|
|
|
pasza napisał/a: | Tu twoja grafika którą sam osobiście wstawiłeś aby trollować , patrz gdzie wtrysk gdzie zawór czy nie widzisz że sam sobie przeczysz w tym co piszesz ty nie widzisz jak z siebie głupka robisz i brniesz w to dalej? |
Może paszy chodzi o silnik benzynowy, niskoprężny z wtryskiem paliwa. Wie, że dzwonią tylko nie wie w którym kościele. Amples daj mu spokój, niech żyje w swoim świecie technicznym i niech nie używa prysznica jak większość 95% brudasów kamperowców. Nie dyskutuj z gościem którego wiedza jest diametralnie inna od Twojej.
Paszy trochę czerwonego na ukojenie nerwów i żeby nie rzucał na wszystkie strony wyzwiskami. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-03-06, 18:26
|
|
|
Następny który ma nerwy ze stali.
Ampels podziwiam Ciebie za wytrwałość , dosłownie niczym Gryzek , ze stoickim spokojem i opanowaniem tlumaczysz jak w szkole , ale uczeń niestety nie kumaty.
Ampels - szacunek.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-03-12, 21:20
|
|
|
MisioKRAK napisał/a: |
Dla mnie przy zakupie kampera, prysznic, to było jedno z głównych priorytetów |
Ok ja to rozumiem dla jednego ważne innemu zbędne zależy jak się używa, ja wolę większą bez przyrznica i podejrzewam 90% tak tamo i o to mi chodzi, gdybym inaczej wykorzystywał kampera podejrzewam że prysznic też był priorytetem a tak jest tylko bzdetem.
Rozumiesz? |
Ostatnio zmieniony przez pasza 2019-03-12, 21:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-03-12, 21:23
|
|
|
janusz napisał/a: |
Może paszy chodzi o silnik benzynowy, niskoprężny z wtryskiem paliwa. Wie, że dzwonią tylko nie wie w którym kościele. |
Silnik wysokoprężny bez bezpośredniego wtrysku ma zawory dolotowe nie zasyfione jak bezpośrednim mam przytaczać .... tego nie zauważyłeś o to mi chodziło. |
|
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-03-12, 21:39
|
|
|
Spadłem z drabiny :\0 parę dni temu.
Żebro pęknięte i rozwalony luk brwiowy ,12 godzin w szpitalu, tak się kończy precyzja.
Dziś podchodzi do mnie Dziadek z hajmerka co mu wcześniej pokazałem że ma zepsuty alternator, a ten nowy aku wymienia i pyta czy mu też tak umyje jego hajmerka bo un odkrył że miałem rację i zepsuty ma alternator , ja mu że tak 2,5tys eu to kosztuje (TEGO ŻE MAM GŁOWĘ ROZWALONĄ NIE ZAUWAŻYŁ)
Zapłacił za alternator 400Eu !!! nowy taki sam 150Eu!! |
|
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-03-12, 22:31
|
|
|
Dawajcie jeszcze jedno ostrzeżenie, kto tylko może niech daje.
Przecież tak kulturalny człowiek jak troll amples ucierpiał, tak więc proszę kartki czerwone na mnie ,będę wdzięczny ( już widzę że wiszę na włosku jeszcze jedna a szalę przechyli)
Pocieszne to wszystko ja nawet nie wiem gdzie się daje te czerwone kartki bo się tym nie interesowałem ,le jak widać można. |
|
|
|
|
 |
amples
Kombatant
|
Wysłany: 2019-03-12, 22:41
|
|
|
pasza napisał/a: | Przecież tak kulturalny człowiek jak troll amples ucierpiał, tak więc proszę bez krępacji bluzgi do administracji i kartki czerwone na mnie ,będę wdzięczny | Czy aby po upadku z drabiny nie uszkodziłeś sobie czegoś więcej
Opamiętaj się , nie czyń komuś tego co tobie nie miłe , |
|
|
|
 |
pasza
weteran
|
Wysłany: 2019-03-12, 23:04
|
|
|
amples napisał/a: | pasza napisał/a: | Przecież tak kulturalny człowiek jak troll amples ucierpiał, tak więc proszę bez krępacji bluzgi do administracji i kartki czerwone na mnie ,będę wdzięczny | Czy aby po upadku z drabiny nie uszkodziłeś sobie czegoś więcej
Opamiętaj się , nie czyń komuś tego co tobie nie miłe , |
Masz dyżur jak myślałem
Świętuj aplesku ja znikam sam z siebie bo widać jak na widelcu jak to działa, trochę mnie śmieszy ale cóż
jesteś tu trollem z administracji. |
|
|
|
|
 |
|