|
|
|
problem z trumatic c |
| Autor |
Wiadomość |
bodzio71
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: rols roys 2019r
Nazwa załogi: Bodźki
|
Wysłany: 2019-04-25, 14:07 problem z trumatic c
|
|
|
| okazało się że od jakiegoś czasu cieknie mi bojler od dołu ,zdemontowałem go, odkręciłem te 6 imbusów jeden z nich był widocznie zardzewiały i było widać ślady nacieków na aluminium. co mam zrobić ? kto mi to naprawi??? proszę o pomoc. |
_________________ Bodzio i Aga
 |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 280/1357 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2019-04-25, 14:49
|
|
|
Trumatic c
Combi4_6_Instrukcja_Obsugi.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 488 raz(y) 612,17 KB |
70010_86300.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 890 raz(y) 343,18 KB |
34000_94000.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 253 raz(y) 371,16 KB |
34000_95600.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 481 raz(y) 1,55 MB |
34000_96700.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 367 raz(y) 460,01 KB |
|
|
|
|
 |
bodzio71
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2019-04-25, 15:40
|
|
|
w między czasie znalazłem dziurkę w dolne części bojlera zaklejoną jakimś nędznym klejem pewnie przez poprzedniego właściciela. z tamtąd właśnie ciekło. podzwoniłem w parę miejsc i nikt się nie chce podjąć spawania. Postanowiłem pomownie zakleić ,mam dobry klej 2 składnikowy Miliput kledyś kleiłem nim chłodnicę z powodzeniem .i zobaczymy czy będzie trzymać.
dla kolegi dzięki za serwisówki. pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
bodzio71
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2019-04-26, 15:12
|
|
|
Po dobie od sklejenia, nalałem wodę podgrzałem ją i PEŁNY SUKCES miliput wykonał zadanie na 5. Bojler nie cieknie wszystko działa jak w najlepszym porządku. Mam nadzieję że już tak zostanie. więc mogę z czystym sumieniem polecić ten klej. jakby ktoś miał tego typu problem. oczywięcie nie jest to kryptoreklama. używałem go też do klejenia koralowców w akwarium morskim też był ok. |
 |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 99/97 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2019-05-03, 10:52
|
|
|
Proszę o poradę
Pierwsza awaria. Na pierwszym wyjeździe . Spadł mi jeden z przewodów od wody przy Trumie. Z rozgałęziacza umieszczonego w takim miejscu, że trudno się do niego dostać. Można włożyć tylko jedną rękę i pracować po omacku. Przewody te nie są zakończone żadnymi opaskami zaciskowymi. Czy one nie są przypadkiem tak montowane jak przewody ogrodowe? Udało mi się co prawda wcisnąć jakoś ten przewód na końcówkę, ale chyba to nie tak powinno być. Wybieranie wody szmatą z garażu nie jest fajne
Znalazłem w internecie to: https://center-camp.pl/pl/p/ROZDZIELACZ-INSTALACJI-WODNEJ-X-FIX-3-WYJSCIA/4890
Z takiego właśnie rozdzielacza spadł wąż. Czy przypadkiem tego nie montuje się tak, że na końcówkę nakłada sie wąż, a następnie cofa do oporu nakrętkę? |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|