Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
Wysłany: 2019-05-15, 13:10
No dobra weterani przyznać się kto przebije moją żonę, która członkiem Sekcji Karawaningu Automobilklubu Polskiego była od..... wczesnych lat 70-tych czyli niemal od urodzenia.
Rozwój internetu kompletnie zmienił oblicze ruchów karawaningowych ale trzeba pamiętać, że niektórzy "zlotowali" prawie 30 lat przed powstaniem CT.
Kto pamięta FICC Really 84 w Łebie, z ponad 3000 uczestników z całego świata? Kto pamięta takie postacie jak komandor tamtego zlotu i wielka historyczna postać Kazimierz Leski czy wicekomandor Bogusław Mierkowski, który aktywnie działał w karawaningu i podróżował z przyczepą mimo, że nie ma obydwu nóg?
Ja załapałem się dopiero na FICC Really w Łebie ale w 1998 roku.
Ostatnio zmieniony przez gryz3k 2019-05-15, 13:24, w całości zmieniany 1 raz
Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
Wysłany: 2019-05-15, 19:35
kalinin napisał/a:
O jakim zawłaszczaniu historii piszesz Sławku?
Mirku przecież w 0:37sek filmu który przedstawiasz w Twoim poście Jan Kowalski mówi wyrażnie , że jest to Zlot CCP.
12 lat jakoś Ci to nie przeszkadzało i nagle I Zlot w pażdierniku 2007 r. w Krakowie na kempingu "Smok" nie jest I Zlotem CT
Pamięć mi się już zaciera, ale jakoś Ciebie nie pamiętam z tego zlotu
Ps. Nie odpowiedziałeś mi jakie Kluby lub inne organizacje były reprezentowane na Zlocie w Kazimierzu/
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
Wysłany: 2019-05-16, 08:22
gryz3k napisał/a:
Rozwój internetu kompletnie zmienił oblicze ruchów karawaningowych ale trzeba pamiętać, że niektórzy "zlotowali" prawie 30 lat przed powstaniem CT.
Piotruś - oczywiście, że wszyscy pamiętają. Tyle że ktoś napisał:
ktoś napisał/a:
...Chciałbym zaproponować wspólne opracowanie historii internetowego ruchu caravaningowego w Polsce. Siłą rzeczy będzie to opracowanie oparte o wspomnienia i doświadczenia z rożnych for i klubów karawaningowych mających swoje siedziby w Internecie...
więc tak jakby jest jest
Poza tym zawsze myślałem, że Ewelinka ma 26 lat. Popatrz, jak to czasem można się pomylić
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
Wysłany: 2019-05-16, 11:15
Pawcio napisał/a:
Poza tym zawsze myślałem, że Ewelinka ma 26 lat.
Poznaliśmy się Pawciu tak z 8-9 lat temu to znaczy, że ja co wtedy byłem? Za nieletnią się brałem w kamperze?
Pawcio napisał/a:
Piotruś - oczywiście, że wszyscy pamiętają. Tyle że ktoś napisał:
ktoś napisał/a:
...Chciałbym zaproponować wspólne opracowanie historii internetowego ruchu caravaningowego w Polsce. Siłą rzeczy będzie to opracowanie oparte o wspomnienia i doświadczenia z rożnych for i klubów karawaningowych mających swoje siedziby w Internecie...
Racja Pawciu, odniosłem się tylko do wpisów niektórych kolegów, którzy twierdzili, że środowisko było młode, raczkujące i niezintegrowane. Młode i niezintegrowane było jedynie w internecie. Część kolegów udzielała się w środowisku karawaningowym już wcześniej. Kamperowym nawet. Wszak nawet nasz Camperpapa kupił swego pierwszego kampera od mojego stryja, członka Sekcji Karawaningu Automobilklubu Polskiego a od 2007 użytkownika CT.
Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
Wysłany: 2019-05-20, 09:55
gryz3k napisał/a:
Pawcio napisał/a:
Poza tym zawsze myślałem, że Ewelinka ma 26 lat.
Poznaliśmy się Pawciu tak z 8-9 lat temu to znaczy, że ja co wtedy byłem? Za nieletnią się brałem w kamperze?
Nieletnią? Ależ nie.. za dwudziestosześcioletnią
A weź no Piotruś mi przypomnij, gdzie myśmy się poznali? Grzebię pamięci i jakoś nie mogę uzmysłowić sobie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum