|
|
Ładowanie akumulatorów ze stacji dla elektryków ? |
Autor |
Wiadomość |
kolmen
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: ognista pieczara
|
Wysłany: 2019-05-29, 22:18
|
|
|
RadekNet napisał/a: | lepciak napisał/a: | Podpięcie się pod słupek do ładowania elektryków pojazdem innym niż wymienionym w ustawie jest niczym innym jak kradzieżą prądu. Taką samą jak podpięcie się pod linię energetyczną bez odpowiednich uprawnień, zezwoleń lub z ominięciem licznika. kolmen jeżeli tego nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć to twoja sprawa. Ustawowy taryfikator przewiduje odpowiednie kary dla ryzykantów lub odważnych łącznie z przejęciem urządzeń służących do kradzieży. I zapewniam, że te kary nie są małe.
Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego stosowania. |
Szczególnie pod słupek, za który jest opłata Płacę, ale kradnę
Ale mówiąc serio - jakie to przepisy z jakiej ustawy? Możesz konkretnie zacytować? Do tej pory myślałem, że to bardziej kwestia regulaminów firm-właścicieli, ew zakazu postoju innym samochodem niż elektryczny, ale człowiek sie uczy całe zycie. I czy w takim razie podłączenie kosiarki do trawy pod własnego wallboxa to też kradzież (czego i komu?)? |
Też tak uważałem
Ciekaw jestem co to za ustawa słupkowa |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2019-05-30, 06:00
|
|
|
RadekNet napisał/a: | Szczególnie pod słupek, za który jest opłata Płacę, ale kradnę
| Za co płacisz to Twoje. Ale poruszamy temat korzystania ze słupków dla samochodów elektrycznych obligatoryjnie zwolnionych z opłat za ładowanie jakich pełno jest na przykład w Trójmieście. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
kolmen
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2019-05-30, 15:10
|
|
|
lepciak napisał/a: | RadekNet napisał/a: | Szczególnie pod słupek, za który jest opłata Płacę, ale kradnę
| Za co płacisz to Twoje. Ale poruszamy temat korzystania ze słupków dla samochodów elektrycznych obligatoryjnie zwolnionych z opłat za ładowanie jakich pełno jest na przykład w Trójmieście. |
To tylko Twoje przypuszczenia
I co w końcu z tą podstawą prawną ? Brak ? |
|
|
|
 |
kolmen
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2019-06-16, 16:12
|
|
|
lepciak napisał/a: | kolmen napisał/a: | jsaluga napisał/a: | Podpięcie pod słupek do ładowania elektryków to zwykłe złodziejstwo i tak powinno być karane. |
Może rozwiniesz swoją wypowiedź ? | Podpięcie się pod słupek do ładowania elektryków pojazdem innym niż wymienionym w ustawie jest niczym innym jak kradzieżą prądu. Taką samą jak podpięcie się pod linię energetyczną bez odpowiednich uprawnień, zezwoleń lub z ominięciem licznika. kolmen jeżeli tego nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć to twoja sprawa. Ustawowy taryfikator przewiduje odpowiednie kary dla ryzykantów lub odważnych łącznie z przejęciem urządzeń służących do kradzieży. I zapewniam, że te kary nie są małe.
Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego stosowania. |
Z tym wpisem czekałem ponad 2 tygodnie
Dziękuję towarzyszom jsaluga i lepciak za wyzwiska i zmieszanie z błotem
Dziękuję również za to , że nie pokusili się o wskazanie podstaw prawnych
Zapewne nie istnieją
A łudziłem się , że mowa nienawiści jest tylko w polityce |
|
|
|
|
 |
JanKowal [Usunięty]
|
|
|
|
 |
robba
weteran

Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu
Pomógł: 13 razy Dołączył: 18 Paź 2015 Piwa: 94/194 Skąd: Nicelea
|
Wysłany: 2019-06-16, 19:20
|
|
|
JanKowal napisał/a: | Ciekawe co mówi prawo na temat pompowania kół na stacji dla elektryków? ....[/URL] |
myślę że ktoś pozazdrościł Paniom sprytu i specjalnie zakończył film za wcześnie,
bo Panie były tak zdeterminowane, że na pewno im się udało...
|
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość*** |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|