|
|
|
W sierpniu do Wloch |
| Autor |
Wiadomość |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 348/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-06-07, 11:31
|
|
|
| gryz3k napisał/a: | | chciałbyś zamknąć sklep na weekendy czy Sylwestra. |
Powiem więcej chcę go zamknąć całkowicie. Cały biznes i przejść w stan spokoju , bo z wiekiem co raz bardziej mi tego potrzeba niż pieniędzy.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Wrz 2010 Piwa: 580/322 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2019-06-07, 12:10
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | | Cały biznes i przejść w stan spokoju |
Przyznaj się, że nie chcesz finansować dojnej zmiany i stąd ta decyzja... |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2019-06-07, 16:54
|
|
|
Dzieki Panowie za wszystkie wypowiedzi, no niestety u mnie w lecie zarabia sie na zime, wtedy se wiecej wolnego wezne Gryzek, Wlochy tak naprawde sa mi calkiem obce, oprocz wenecji i triestu, podrzuc kilka miejsc na ktore warto sie zatrzymac, dzieki raz jeszcze |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2019-06-07, 17:31
|
|
|
Szczerze? Gdybym miał 2 tygodnie to popłynąłbym tak jak planujesz na Sycylię i objechał ją sobie. Będzie czas na poleżenie i pozwiedzanie. To spora wyspa.
Włochy to właściwie składają się z samych ciekawych miejsc. Lecąc od dołu masz przepiękne miejscowości np Tropea, z must see Pompeje, Neapol, Monte Cassino, dalej masz Rzym. Tak na dwa tygodnie to jest bardzo dużo. Palermo co najmniej 1 dzień. Żeby "liznąć" Rzym musisz poświęcić dwa dni. Pompeje 1 dzień. Neapol 1 dzień.
Moja rada: wybierz sobie region a reszta tranzyt. Na zobaczenie tylko jednego wybrzeża mało czasu. Może Sycylia i droga do Neapolu a dalej tranzyt? |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2019-06-07, 20:20
|
|
|
No i to moze byc plan ok, bo do Rzymu da sie wrocic przy nastepnej okazji, rozumiem ze to co polecacia z tym camper on booard to chodzi o spanie na pokladzie wlasnego kampera na promie? I w sumie zwiedzilbym sobie sycylie, napewno musze zaliczyc Pompeje, bo to powod wyjazdu w tamte steony, zonusia sie uparla. A ja jestem typem wedrowca co nie usiedzi w jednym miejscu, mnie cieszy jazda za kolkiem, odpoczywam wtedy, i do Neapolu przekulal bym sie lokalnikami nad brzegiem morza. Nie wytrzymam lezec tydzien w miejscu i zachwycac sie jaka ta sycylia piekna, nie ja, moj ideal to wstac, zjesc cos, zapalic auto i przeleciec ze 100km droga widokowa, zwiedzic cos, jakis zamek ruiny, cokolwiek, potem znowu ze 100km i wyczaic nocleg na noc, tak od 14,jak piekna plaza to mozna jeden dzien max zostac i na trzeci dalej, czyli 100-200km,zwiedzanie, miejce do spania, plaza, piwko lub flaszeczka, i rano dalej, musi byc plaza bo to sierpien i morze cieple, i macie racje, czytam sycylia piekna ale mi ona na 3-4dni wystarczy, ja w weekend potrafie 6zamkow po calych czechach zaliczyc, tak lubie, zwiedzac aktywnie a nie byczyc sie na plazy albo w jednym miejscu. Podrzucajcie fajne miejsca na mojej trasie w kierunku domu |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 151/190 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2019-06-07, 20:35
|
|
|
Sycylia, Kalbria, Apulia. W zasadzie gdzie byś się nie zatrzymał to coś znajdziesz. Jak lubicie antyczne ruiny to koniecznie Agrigento i Syrakuzy na Sycylii. Do tego Pompeje i Paestum na stałym lądzie i tydzień zleciał.
Alberobello zupełnie nie po drodze ale grzechu warte... |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
gryz3k
Kombatant
|
Wysłany: 2019-06-08, 11:17
|
|
|
| Tydzień na Sycylię to musisz się uwijać. Po drdze na północ to co wiocha to perełka a i trasy mocno widokowe. |
|
|
|
 |
zeza
trochę już popisał

Twój sprzęt: F6C bez zabudowy
|
Wysłany: 2019-06-08, 12:27
|
|
|
Też chciałem na Sycylię, ale miałem na wszystko 3 tygodnie. Jak zacząłem analizować co jest po drodze, to sobie Sycylię odpuściłem. Nie jest tak atrakcyjna jak kontynentalne Włochy. Akurat dla Barbary Muzyk zaznaczyłem miejsca gdzie byłem.
A naprawdę się uwijałem. Rzeczywiście, co miasteczko, to perełka, jednak po fotkach widzę, że one są urokliwo bardzo podobne, do siebie. Co zaczyna być nudne . |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 151/190 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2019-06-08, 19:51
|
|
|
na Sycylię miałem jechać 2dni a tydzień nie wystarczył, wszystko zależy od tego co nam sprawia najwięcej frajdy. Kontynentalne Włochy potrafią zaczarować, ale wyspy nie są gorsze...
Pozdrowienia z Sardynii |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
| |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2019-06-08, 21:16
|
|
|
My chcemy być miesiąc a jak będzie fajnie to i dłuzej
Ja polecam Katedre w Monreale perełka,blisko Palermo. |
| |
|
|
|
 |
zibikruk
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.8 JTD - LAIKA Kreos 3009
Nazwa załogi: Kruczki
Pomógł: 13 razy Dołączył: 24 Cze 2010 Piwa: 93/115 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2019-06-09, 23:44 monreale
|
|
|
Katedra w Monreale
DSCN1464 (Small).JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 2405 raz(y) 61,78 KB |
DSCN1490 (Small).JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 2405 raz(y) 109,12 KB |
|
_________________ Retirement is the time of your life ... to have the time of your life!
 |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2019-06-16, 17:27
|
|
|
Dziekuje, czytam o tej Sycyli juz trzeci dzien i wiem ze to jest to, czyli plan wyglada tak-14 go sierpnia ruszamy do Genui i probujemy zaokretowac sie na prom z opcja camper on board, jak sie nie da to zjezdzamy do livorno, skad cena promu to 1200zl i plyniemy do Palermo, a potem zgodnie z ruchem wskazowek zegara objezdzamy cala wyspe, Jako ze bedzie z nami moj piecioletni synek, wiec codzienny nocleg nad morzem, postaram sie kilka punktow z relacji Agostiniego wykorzystac, a ze bedzie z nami rowniez nasz pies, roczny owczarek podhalanski, woda bedzie rowniez niezbedna i jemu. Zwiedzanie glownie z zewnatrz, koscioly interesuja mnie zdecydowanie mniej niz greckie ruiny, zamki i cuda natury(Etna), drogi wybiore rowniez widokowe.
Gryzkowi dzieki za podrzucenie opcji promu z camp on board, a reszte prosze o podrzucenie naprawde fajnych miejsc noclegowych nad morzem, moga byc camlerplatze, ale zdecydowanie wolalbym plaze, gdzoe dwoma blaszakami damy rade sie wcisnac, wiem ze prosze o duzo, mapy google mam, ale informacja od kogos, kto juz byl i wie, ze sie da wjechac bedzie bezcenna, poza tym moj 50kilowy szczeniak j uz w tym momencie budzi zdecydowany respekt ale tez proby zaglaskiwania na smierc przez tubylcow(sprawdzone w albanii, serbii, slowacjii) , i bede pot zebowal troche miejsca, zeby sie psisko wybiegalo.
Nastepna sprawa to to, ze ponton zabieramy, gdyz doczytalem sie, ze we Wloszech nie potrzebuje ba niczego do 40koni,zadnych patentow, to z moim 3metrowym dmuchancem i mercurym 10konnym chcialbym se poplywac,
A teraz - mam na to wszystko okolo 10noclegow na wyspie i ze 2na dojazd i 3na powrót - wiem, malo ale dam rade
A i jeezcze jedno- przed wyjazdem musze kumplowi kampera zbudowac, bo wypozyczac sie nie oplaci , tak ze to dopiero wyzwanie, we wtorek-srode jedziemy po auto, jumpera 2002rok,ale zabudowa w oddzielnym dziale
Wiec jak mozecie, to podrzucajcie co warto w tym czasie zobaczyc, z gory dzieki
IMG_20190616_183446.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 9 raz(y) 192,96 KB |
|
| |
|
|
|
 |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 366/159 Skąd: Francja
|
Wysłany: 2019-06-18, 11:51
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | | jestem typem wedrowca co nie usiedzi w jednym miejscu, mnie cieszy jazda za kolkiem, odpoczywam wtedy (...). Nie wytrzymam lezec tydzien w miejscu i zachwycac sie jaka ta sycylia piekna, nie ja, moj ideal to wstac, zjesc cos, zapalic auto i przeleciec ze 100km droga widokowa, zwiedzic cos, jakis zamek ruiny, cokolwiek, potem znowu ze 100km i wyczaic nocleg na noc, (...) jak piekna plaza to mozna jeden dzien max zostac i na trzeci dalej, czyli 100-200km,zwiedzanie, miejce do spania, plaza, piwko lub flaszeczka, i rano dalej |
Też tak lubię. 200 km dziennie to jest dobra średnia. |
_________________ Andrzej
Filmy z moich podróży
Mój profil na Facebooku
|
|
|
|
 |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 366/159 Skąd: Francja
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|