|
|
Cannes |
Autor |
Wiadomość |
Tamtam
zaawansowany
Twój sprzęt: Rimor Brig Super 628
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Lut 2015 Piwa: 20/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2019-06-20, 22:50 Cannes
|
|
|
Cannes jest całe rozkopane, ciągłe roboty drogowe i plac budowy nowego kompleksu uniwersytetu, kina itd.
Jeśli możecie omijajcie Cannes, bo korki masakryczne.
Straciliśmy ponad 1h w staniu w korkach.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

Twój sprzęt: LaLunia II / Mobilvetta K-yacht MH 85
Nazwa załogi: PaPi Team
Pomógł: 18 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Piwa: 315/492 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2019-06-20, 23:07
|
|
|
OK, Cannes odpuścimy ale może przejezdżałeś lub byłeś na granicy francusko włoskiej na stellplatzu w Menton, 43.784439,7.5287632 jak to wygląda ? jest czynny ? a może zlikwidowany ?
Będziemy pokonywać w spacerowym tempie ..Route des Grandes Alpes i być może zakończymy właśnie w Menton. |
_________________ Najpiękniejsze hobby świata ! |
|
|
|
 |
Tamtam
zaawansowany
|
Wysłany: 2019-06-22, 15:23
|
|
|
Endi napisał/a: | OK, Cannes odpuścimy ale może przejezdżałeś lub byłeś na granicy francusko włoskiej na stellplatzu w Menton, 43.784439,7.5287632 jak to wygląda ? jest czynny ? a może zlikwidowany ?
Będziemy pokonywać w spacerowym tempie ..Route des Grandes Alpes i być może zakończymy właśnie w Menton. |
Menton ominęliśmy, bo jechaliśmy częściowo wybrzeżem Liguryjskim na którym straciliśmy dużo czasu, ruch duży, korki, wąskie uliczki. Widoki piękne, ale jak będziemy wracać to autostradą, bo za dużo czasu taka jazda zajmuje i za dużo stresów na wąskich uliczkach. Straciliśmy za dużo czasu w Ligurii i odpuściliśmy Menton - wjechaliśmy na autostradę. Wiem że jest tam kamping zarządzany przez miasto, gdzieś na wzgórzach, ale nie byłem.
Teraz jesteśmy na kempingu Au Paradis des Campeurs ale te 4* to ktoś im dał na wyrost, wg mnie max 3*. Po drodze widziałem na dziko w kilku miejscach m-dzy nami a Cannes zaparkowane kampery na poboczu.
Za to blisko do ładnych plaż, sklep i restauracje po nosem. Niedaleko do Saint Tropez i do Frejus, Saint Maxime.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Endi
Kombatant

|
Wysłany: 2019-06-23, 23:31
|
|
|
Tamtam napisał/a: |
Menton ominęliśmy, bo jechaliśmy częściowo wybrzeżem Liguryjskim na którym straciliśmy dużo czasu, ruch duży, korki, wąskie uliczki. Widoki piękne, ale jak będziemy wracać to autostradą, bo za dużo czasu taka jazda zajmuje i za dużo stresów na wąskich uliczkach. Straciliśmy za dużo czasu w Ligurii i odpuściliśmy Menton - wjechaliśmy na autostradę. Wiem że jest tam kamping zarządzany przez miasto, gdzieś na wzgórzach, ale nie byłem.
Teraz jesteśmy na kempingu Au Paradis des Campeurs ale te 4* to ktoś im dał na wyrost, wg mnie max 3*. Po drodze widziałem na dziko w kilku miejscach m-dzy nami a Cannes zaparkowane kampery na poboczu.
Za to blisko do ładnych plaż, sklep i restauracje po nosem. Niedaleko do Saint Tropez i do Frejus, Saint Maxime.
Pozdrawiam |
Dzięki za odpowiedż
Route des Grandes Alpes podejmiemy od Thonon-les-Bains i tak naprwdę nie musimy jej kończyć w Menton. Lazurowe w okresie letnim dostarcza wiele stresu i kłopotu, praktycznie we wszystkim. To jest bardzo męczące i tak jak piszesz ...szkoda czasu. |
|
|
|
|
 |
Tamtam
zaawansowany
|
Wysłany: 2019-06-26, 07:58
|
|
|
Endi napisał/a: |
Dzięki za odpowiedż
Route des Grandes Alpes podejmiemy od Thonon-les-Bains i tak naprwdę nie musimy jej kończyć w Menton. Lazurowe w okresie letnim dostarcza wiele stresu i kłopotu, praktycznie we wszystkim. To jest bardzo męczące i tak jak piszesz ...szkoda czasu. |
Ruch nie jest tak duży jak widzę na Lazurowym, da się normalnie jeździć poza Cannes, Port Grimaud i Saint Tropez - korki i jeszcze raz korki.
Pozostałe miejscowości sa ok, z wyjątkiem dni gdzie odbywa się targ w danej miejscowości. |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2019-07-16, 13:13 cennes
|
|
|
nie narzekajcie!
wszystkie te korki i inne utrudnienia są niczym w porównaniu do "elegancji Francji"
mm na dziko |
_________________ wino
kobiety i śpiew |
|
|
|
 |
Endi
Kombatant

|
Wysłany: 2019-07-16, 21:34 Re: cennes
|
|
|
majmarek napisał/a: | nie narzekajcie!
wszystkie te korki i inne utrudnienia są niczym w porównaniu do "elegancji Francji"... |
A nikt nie narzeka , niby dalszego ? ,,elegancje Francję,, czyli Route des Grandes Alpes aktualnie zakończyliśmy w Evian nad Lac Leman.
Jeśli chodzi o korki i utrudnia przejazdu ,największe doświadczyliśmy na Col du Galibier - 2646 m n.p.m.
Pzdr
2019-07-16 20.46.20.jpg Ewunia....wiadomo !! |
 |
Plik ściągnięto 16 raz(y) 1,71 MB |
|
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|