Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 345/156 Skąd: Francja
Wysłany: 2019-07-08, 19:23 Google My Maps i MAPS.ME
W sąsiednim wątku napisałem:
Cytat:
Dla użytkowników aplikacji MAPS.ME import danych z Google My Maps jest bardzo prosty. Po otworzeniu mapy w aplikacji Chrome trzeba eksportować ją do pliku kml/kmz i od razu otworzyć ten plik za pomocą MAPS.ME.
Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 231/155 Skąd: Westfalia
Wysłany: 2019-07-09, 08:17
Tak demonstracja zadziałała,
rozszerzę jeszcze temat o przekazywanie wygenerowanych punktów ml/kmz z PC na Smartphone.
Wygenerowane kml/kmc przesyłam pocztą na swój adres w Smartphone,
tam przy wyswietleniu poczty mamy opcje :
zapisz zalącznik albo wyświetl zalącznik.
wybieramy wyświetl zalącznik. wtedy MAPS.ME automatycznie wprowadza nam to kml/kmz do zbioru naszych zakładek w aplikacji Maps.Me ,,,i zadziała ta akcja
Nazwa załogi: Wędrowniczek Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
Wysłany: 2019-07-09, 18:30
To może teraz czas na II etap planowania podróży: planowanie drogi od pkt A, aż do pkt J - autem, rowerem lub pieszo. I dalej też. Wybór rodzaju mapy: mapa podstawowa/ satelita/teren. Przydaje się.
Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 231/155 Skąd: Westfalia
Wysłany: 2019-07-09, 18:58
Etap II...w wyborze map jest Andrzej 627 specem , ma cały arsenał map,,,
Mój etap II planowania zależy czy hulajnoga przyjdzie na czas
"samotny wilk"] a jak tam u ciebie z planami ?
Edyta.
dobra do planowania i do wszelkiego używania jest moja ulubiona appka Mapy.CZ
Nazwa załogi: Wędrowniczek Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
Wysłany: 2019-07-09, 19:22
izola, to wiem, że jest specem. Mnie też uzależnił od takiego sposobu planowania. W zasadzie nie używam już map papierowych, ale je mam. Pewnie dla samego mania. Nawet marsze i wycieczki rowerowe planuję przy pomocy Google My Maps.
W swoim PC mam mnóstwo planów. Ale co z tego? Mam malutki problem: po sprzedaży kampera słabo mi idzie z zakupem kolejnego. Polskę zjeździłem wzdłuż i wszerz, a efektów brak. Chyba kupię jakieś Vivaro, albo Trafika i już.
Poważnie rozważam kraje bałtyckie i Finlandię.
Pozdro od mojej pinczerki Zuzi dla Twojego pinczera.
Oby tylko autor wątku nie uznał tego za Off-topic?
Dzięki Twojemu postowi zwróciłem uwagę ma Maps.me , tego narzędzia mi brakowało do "szczęścia". Czy masz może odpowiedź problemy z którym zmagam się od dawna:
Tworzę własną mapę w Google maps, na której mam warstwę z punktami. Każdy punkt posiada opisy i dołączone zdjęcia. Potem tę warstwę eksportuję do pliku kml i importuję do nowej mapy (cały czas w Google maps). Po zaimportowaniu znikają wszystkie zdjęcia. Co ciekawe otwierając plik kml za pomocą Google Earth zdjęcia są widoczne.
Podobny problem występuje przy eksporcie pliku do Maps.me - zdjęcia znikają - zamiast nich widać puste miejsca, co sugeruje, że aplikacja Maps.me potrafi obsługiwać foty.
Dla Sygnica
1 Wejść w planowanie
https://maps.sygic.com/
Rozwinąć niebieską ikonkę w pasku lupki
Ustaliś trasę, punkty
Kliknąć “wyślij do nawigacji GPS”
Otworzyć pocztę na smartfonie
kliknąć “start navigation”
Otworzy się navi z wgraną trasą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum