|
|
|
2,5 D - parę pytań przed zakupem |
| Autor |
Wiadomość |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2019-07-14, 12:41
|
|
|
Ok,spoko,ostudzilismy emocje,ja "lubię zapierdalać" jak to pięknie Henryczek określił,asem absolutnie żadnym nie jestem ,asów nie ma,ale level 3 jestem w stanie utrzymac.My jesteśmy rodzinką 2+1,synek ma 5 lat i śmiem twierdzić,że bakcyla prędkości załapał po mnie,lata na quadzie,jeepem w terenie też już daje mu pojeździć,w domu kilka szybkich aut też jest i owszem,nie ślizgam się już na drogach publicznych,ale podriftowac zdarza mi się czasami gdzieś z chłopakami pojechac ,tak jak napisałem stan techniczny mojego Złomka jest nienaganny,wiem że w granicach jego możliwości mogę na to auto liczyć.,więc moje 140 wg GPS nie jest strasznym wyczynem,i blaszka na drodze zachowuje się naprawdę dość przewidywalnie
Pisząc ,że kryterium 140km/h. - otóż nie pisze tak sobie,myśleliśmy z żoną nad wymianą na coś większego,kilka kamperow w rocznikach 95 - 06 ogladnelismy,kilkoma pojeździłem.I dalej będę trzymał się swojego zdania,te 60konne dziadki były dobre w latach 90,jak dorównywały ruchowi panującemu na drodze w tamtych czasach,teraz są.zawalidrogami i pewnie,jak ktoś ma to niech sobie jeździ,ale polecać tego do kupna nie wolno nikogo namawiać,bo żeby tym jeździć to dopiero trzeba mieć umiejętności na poziomie level 4,ani Toto nie rusza,ani nie hamuje,ani nie przyspiesza a o teście łosia to........
I tak zostałem przy swojej starej blaszane,znowu dostała całe nowe zawieszenie,w piwnicy nowa maglownica(fabrycznie nowa,nie regenerowana) czeka.A i na koniec lipca albo początek czerwca lecę na Chorwację do Drage koło Pakostane,nagram Wam filmik ile droga zajmuje |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
Horte
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford Nobel Art
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lip 2017 Piwa: 14/9 Skąd: okolice Poznania
|
Wysłany: 2019-07-14, 13:41
|
|
|
Jadąc z założeniem, że coś komuś musisz udowodnić i nagrać, to nie jest dobra sprawa. Pośpiech + presja udowodnienia czegoś rodzi agresję na drodze. Jeżeli faktycznie masz doświadczenie na torze, to dobrze o tym wiesz.
Jedź spokojnie. Pozwól żyć i dojechać innym. |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2019-07-14, 14:07
|
|
|
| Jednak mam wrażenie, że cały czas rozmawiamy o innych kwestiach. Cóż, pozostanę na stanowisku, że pomimo Twojego optymizmu i oceny własnych umiejętności, jest nazbyt wiele rzeczy, których nie jesteś w stanie przewidzieć: pęknięta opona, wymuszenie pierwszeństwa, śliskość (choćby płyn, olej, czy trochę piasku na zakręcie) itp. Cóż ... szerokości na drodze. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 570/435 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2019-07-14, 14:47
|
|
|
| tom-cio napisał/a: |
lecę na Chorwację do Drage koło Pakostane,nagram Wam filmik ile droga zajmuje |
No jak lecisz to zmienia postać rzeczy. W powietrzu jest mniej tłoczno i luz trochę większy. Ale ja dziękuję, nie oglądam takich dokonań
Co do dokonań Twojego syna ... |
| |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2019-07-14, 14:54
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | | na koniec lipca albo początek czerwca lecę na Chorwację |
|
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2019-07-14, 15:04
|
|
|
Nic nikomu nie muszę udowadniać,po prostu tak jeżdżę i tyle,nie mam zamiaru jechać ani szybciej ani wolniej,ponprostu jadąc NORMALNIE,czyli tyle ile przepisy na autostradzie pozwalają dojezdzam tam w 10 godzin,ja tak lubię ,Wy nie i tyle i nie kozakuje,wiem ,ze plama oleju ,opona itp,po prostu wyznaje inna filozofię życiową,nie będę dmuchał na zimne,,żyje się raz
Natomiast jak to już zauważyłem od dłuższego czasu,niestety to forum preferuje tylko jeden typ zgodny z linią forum,jak ktoś inaczej to najlepiej zlinczować,nie wiem czy zauważacie że zaczynacie się kisić we własnym sosie wzajemnej adoracji,wielu fajnych ludzi już tu nie ma,choćby Toscanera,Marcina Pk ,i wielu innych co mieli odmienne zdanie.....
Miało być sierpnia,ale telefon zmienił,pisze tak szybko jak żyje
Ale ja już też milkne,do zobaczenia przelotem. |
| |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2019-07-14, 15:22
|
|
|
| tom-cio napisał/a: | | (... zauwazcie w swojej ignorancji,że coraz więcej nowych sprzedawanych kamperow to blaszaki i nie dlatego że tańsze(bo czasem droższe od styropianowca),tylko dlatego że szybsze,ciekawe który z wypowiadających i docinajacych mi ma mniej niż 50 lat?Tak ciężko zrozumieć że wasz czas powoli przemija i dzisiejsze kamperowanie w wydaniu młodszych to nie godziny spędzone na zlotach w towarzystwie wzajemnej adoracji i wzajemne ochy i achy,a szybkie.... .. |
W Twojej ignorancji i bucie.,. raczej, bo akurat na Zlotach nie bywam., Z jeżeli to Specjalny Kempingowy, to nawet gdy ma silnik Ferrari musisz, łamać prawo Nasze Prawo. Chyba, że masz blaszaka z krwi i kości, bez zmiany w papierach.
Jesli nie, to Ty jesteś ignorantem. I tyle w temacie. A i żądam przeprosin, za tego ignoranta.
Właśnie wrócililem z polskiej trasy pełnej pajaców w blaszaków a la DHL i beemkach z ub stulecia.
Mających za kierowców ludzi tylko z własną filozofią. Niekiedy udkumentowaną przy drodze przez najbliżdzych, kwiatkami w sloikach itp.. |
| |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2019-07-14, 15:47
|
|
|
PS. Chyba, że... nie wiesz co oznacza słowo "ignorant", to wtedy nie musisz przepraszać. Tłumaczy Cię to właśnie Tym samym wybaczam. |
| |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2019-07-14, 17:35
|
|
|
| Bronek napisał/a: |
Właśnie wrócililem z polskiej trasy pełnej pajaców w blaszaków a la DHL i beemkach z ub stulecia.
Mających za kierowców ludzi tylko z własną filozofią. Niekiedy udkumentowaną przy drodze przez najbliżdzych, kwiatkami w sloikach itp.. |
Bronek,
Ty jesteś złotousty, brawo |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2019-07-14, 18:34
|
|
|
No h...gdyby to bylo jakieś auto z systemami z oponami , niskie ., mocne . To jakoś pomimo itd.... można zrozumieć .Wojny nie bylo itd ..A selekcja musi być. Ale na urlop i wypoczynek prawie zabytkiem technologicznym, gdzie najnowsza jest szpachla i szlifierka do jej polerowania. Zapierdzielać strasząc mnie, gdy ja na tempomacie przekraczam kulturalnie przepisy jedynie w ramach 200 zł , to obciach .
No i będzie mnie tu wyjeżdżał, z ignoranctwem... Fakt jestem , co właśnie zauważyłam w temacie kiepskich dostawczakow. Tym bardziej že takowy jest ok 20 m ode mnie .Z g bata nie ukręcisz, nawet jadąc 160. |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2019-07-14, 18:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2019-07-14, 18:34
|
|
|
Bronku,ale Ciebie do grupy ignorantów nie zaliczam,wiesz o tym,nie raz w innych tematach dyskutowaliśmy,i wiem że chodzi Ci o specjalny- mam,jest specjalnym,i teraz wracamy do dyskusji czy kamper ma latać tylko 80?Przecież wszyscy cały czas są na nie,że to nas nie dotyczy,a teraz jak wygodnie to rzucamy argumentem,Bronku proszę,to do Ciebie niepodobne
Przepraszać nie lubię,buta mi nie pozwala ale imiennie jeśli Ciebie uraziłem to jednego przepraszam.
A kwiatki w słoikach.....No cóż niejednego gubi brawura a innego stary dziad który dychawiczny rupieciami wymusza pierwszeństwo,dwa razy mnie składali,i dwa razy z winy wymuszających pierwszeństwo,bo myślał że jak ktoś daleko to se wyjechać może...a że mocy w swoim złomie nie miał ,to garazowalem w boku,na dwóch kółkach nie masz możliwości manewru za wiele,więc Panowie nie uczcie mnie jak się jeździ
Kumpli też kilku pochowałem,nie prędkość ich gubiła,tylko inni ,którym zdawało się że jeździć potrafią.....
Ja na Moto drogowe nie wsiadam już,cross mi pozostał (po 8 latach od wypadku żoną wreszcie się zgodziła)ale do lasu dowożę na bagażniku lub przyczepce.Czterma kółkami też kilka razy się tłukło ,mam z 1,5 miliona wystukane za kierownicą osobówki(taksówkarz były jestem,kilka lat po wypadku nic innego nie umiałem robić),i wiecie co?czekam z utęsknieniem aż w tym kraju jak w Niemczech zaczną wsadzać mandaty za blokowanie pasa ruchu ,za zbyt powolna jazdę .. |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2019-07-14, 18:39
|
|
|
A i Bronku to tylko,TYLKO 140km/h.Mlodszy od Ciebie jestem ,ale patrząc przez Twoj przekrój aut uderz się w pierś i powiedz że swą SS nigdy dwóch paczek nie miałeś na budziku,bo gelenda fakt ,tyle nie poleci |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2019-07-14, 18:44
|
|
|
To Forum i tu sobie piszemy ...nawet jednoczasowo. I dopóki trzymamy jako tako styl to OK .
inaczej nuda
Zewolnij o 10 km/h i już bedzie zgoda
Poważnie to mniewkurw.... najbardziej nie prędkość. a brak odstepòw .
Przeżyłem, ale ja w czopku urodzonym. I chyba z tych co tu ....to Joko moze cos powiedzieć |
| |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

|
Wysłany: 2019-07-14, 18:57
|
|
|
Joko do tablicy nie wołajmy,bo chyba mu nie dorastamy do pięt,w posiadanych samochodach napewno,a jak ktoś takie cuda posiada to i jeździć potrafi,....
Bronku,odstępy też mnie wkurw....jają ,ale najbardziej jak jedzie do samej dupy ciężarówki i zamiast wcześniej zmienić pas to się wpierdala w ostatniej chwili i wszyscy po Hamplach cisnąć muszą,albo wyprzedzi cię ,zjedzie i od razu zwolni do 120,bo się mu dostAwczaka wyprzedzić udalo.....I albo hamować,albo wyprzedzać od razu ale najczęściej już sznurem aut przyblokowane... |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2019-07-14, 18:59
|
|
|
Ad vocem swego vocem: jade se na tempomacie nielegalnie ale spokojnie 110mm/h, podsypiam , jest miło i błogo . A tu na prostej szpec w aucie wyprzedza . OK . I jedzie, a właśnie buja się 110...120...100 i kurde na łuku o promieniu orbity ziemi, przypo.ina sobie o przepisach. Bum 80 , poniżej normy aby pewnie zmazać swe grzechy.
Muszę się obudzić i przyhamować, potem znòw wcisnąć RES, a to męczy.
I znòw poważnie, co innego zabić siebie i obcych . A co innego ryzykować życie Wacika, Moniki , czy Tofika. ( kolejność przypadkowa). |
| |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|