|
U Wegrow tez napadaja,potwierdza ktos? |
| Autor |
Wiadomość |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2019-08-29, 13:03
|
|
|
| A propos gdzie się obecnie można zatrzymać w ok Budapesztu, Balatonu itd aby nie zbaczać z trasy w kierunku Chorwacji. |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2019-08-29, 14:36
|
|
|
| Oczywiście wyjdę na wielkiego rasistę ale czy w krajach na południe od nas, gdzie napadają na kampery, nie są to grupy Romów? |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
mmbu
trochę już popisał

Twój sprzęt: Transit Riviera120 '93
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Lip 2014 Piwa: 3/4 Skąd: Warszawa/Radzymin
|
Wysłany: 2019-08-29, 15:39
|
|
|
| joko napisał/a: | Źle nastawiony powyższym tematem, jechałem kilka dni temu przez Węgry z odbezpieczoną kaburą ...... i nikt mnie nie napadł, nie okradł i nie zgwałcił .... nie miał za bardzo okazji , bo jedynym miejscem postoju podczas tego tranzytu był 10-cio metrowy skrawek posypanego żwirem pobocza , gdzieś między jedną a drugą pipiduwą. Przecież to Węgry, kraj który można przejechać cały w poprzek , nie spotykając po drodze ani jednej stacji benzynowej, restauracji, ani nawet miejsca postojowego. Aby napić się kawki, musiałem , od momentu pomysłu do znalezienia odpowiedniego (akceptowalnego) miejsca przejechać ponad 30km ..... kuźwa oni nawet pobocza przy drogach nie mają. Jak się człowiek nie zatankuje na Słowacji i nie zaopatrzy lodówki, to w drodze na Chorwację czy Słowenię , można stanąć w szczerym polu (na drodze , bo pobocza niet) i umrzeć z głodu i pragnienia
I jakie wobec powyższego ma znaczenie to czy tam napadają , czy nie ? ...... no chyba że mówimy o takich grupach jak na filmie Szybcy i Wściekli |
Wnzeszlym roku miałem przymusowy postój na węgierskim "mopie". Brak paliwa i otwartej stacji benzynowej w nocy. Musiałem poczekać do rana na otwarcie, bo w baku zostały opary. Zacząłem szukać 150km wcześniej i nie znalazlem. Na mopie mój otwarty zbiornik szarej wody chyba tylko opłukał trochę parking. Do kibla, to tylko w kaloszach. Tam się chyba sika z drzwi wejściowych, a nie do pisuaru. W tym roku miałem stanąć na ostatniej stacji na Chorwaci. Niestety przez ulewy deszcz przegapiłem zjazd i wyjechałem na Węgry. Wolałem nadrobić km i stanąć na stacji którą poznałem jadąc w stronę Chorwacji. Ale to już dłuższa historia. W tym roku na Węgry i powrotem wjezdzalem z prawie pełnym brakiem. Na moje tam cywilizacja Jeszce nie dotarla. W Budapeszcie kupując cztery wody w małym sklepiku wykupione ich zapas na najbliższy tydzien |
|
|
|
 |
mmbu
trochę już popisał

|
Wysłany: 2019-08-29, 15:49
|
|
|
| Bronek napisał/a: | | A propos gdzie się obecnie można zatrzymać w ok Budapesztu, Balatonu itd aby nie zbaczać z trasy w kierunku Chorwacji. |
Ostatnie stacje benzynowe na M6(chyba). Sa dwie po jednej i drugiej stronie. Nie słychać autostrady. Przyczyną może być brak ruchu na niej...
Jeszcze rok temu polecalbym Ci camping w Keshthely , ale w tym roku zobaczyłem zamknięta bramę i krzaki |
| |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
mmbu
trochę już popisał

|
Wysłany: 2019-08-29, 15:54
|
|
|
| Bajaga napisał/a: | | Oczywiście wyjdę na wielkiego rasistę ale czy w krajach na południe od nas, gdzie napadają na kampery, nie są to grupy Romów? |
Wyjdzmy razem. Romów tam pełno i zastanawiasz się, czy rano.na.ceglowkach się nie obudzisz jak będziesz miał ładne.opony. Kiedyś o Polsce mówili "100 lat za murzynami" |
|
|
|
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2019-08-29, 17:10
|
|
|
| Bajaga napisał/a: | | Oczywiście wyjdę na wielkiego rasistę ale czy w krajach na południe od nas, gdzie napadają na kampery, nie są to grupy Romów? |
tak to zajęcie cyganów |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 346/86 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

|
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 141/307 Skąd: Bielsk Podlaski

|
Wysłany: 2019-08-29, 17:29
|
|
|
| Kuźwa aż czytać się niechce jakie bzdury. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

|
Wysłany: 2019-08-29, 18:01
|
|
|
| slawwoj napisał/a: | | Kuźwa aż czytać się niechce jakie bzdury. |
Sławek , proszę odnieś się do odpowiedniego posta , no chyba że poje wpisy to bzdury.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2019-08-29, 18:06
|
|
|
To nie do Twojego postu. Twój jest konkretny merytoryczny.
Mój komentarz dotyczy wcześniejszych. Aż szkoda czasu aby je cytować. |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2019-08-29, 18:10
|
|
|
| bert napisał/a: | | Bajaga napisał/a: | | Oczywiście wyjdę na wielkiego rasistę ale czy w krajach na południe od nas, gdzie napadają na kampery, nie są to grupy Romów? |
tak to zajęcie cyganów |
... Masonow, cyklistow i uchodźców. Tych uchodźców których demokratycznie wybrany rząd nie wpuścił do Polski. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 179/109 Skąd: Sandomierz

|
Wysłany: 2019-08-29, 18:11
|
|
|
Andrzej Bronek ma alergię na wszelakie baseny
Sławek nie wszyscy siedzieli z cyganami przy ognisku
i nie chcą nawet spróbować zapomnieli jak dawniej u nas bywało . |
|
|
|
 |
JanKowal [Usunięty]
|
Wysłany: 2019-08-29, 19:25
|
|
|
| slawwoj napisał/a: | | ... Masonow, cyklistow i uchodźców. Tych uchodźców których demokratycznie wybrany rząd nie wpuścił do Polski. |
Kuźwa aż czytać się nie chce jakie bzdury. |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 220/168 Skąd: Gliwice w przelocie

|
Wysłany: 2019-08-29, 19:29
|
|
|
Po dziesięciu razach na węgierskich kampingach i kilku jazdach przez H do HR oraz kilku staniach na dziko pod basenami w Sarvar ; Buku czy nad Balatonem nie kumam o co caman z tymi Waszymi przygodami . |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
|
|