|
|
|
Zbuduj kampera |
| Autor |
Wiadomość |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/128 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2019-11-08, 08:20
|
|
|
| MECENAS napisał/a: | Porażka , to nawet nie ma kibla to gdzie tu gadanie o kamperze ?
|
Jak nie ma jest gdzieś filmik jak ta toaleta przy ostrym hamowaniu mało nie ląduje na przedniej szybie .
lokalizacja wc na 12min30sek. https://www.youtube.com/w...UmuZheyAk&t=12s
ps. co do poradnika to mam mieszane uczucia. Fajnie że są bardzo zakręceni ale co by nie pisać ten van to taki wóz Drzymały. |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
| |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2019-11-08, 09:06
|
|
|
| eler1 napisał/a: | | ten van to taki wóz Drzymały. | I to go zrobił jak twierdzi , biznesmen z Londynu , który chodził z teczka z laptopem ,
a tacy to raczej mają $$
biznesmen opowiadał w którymś filmiku że , zamierzał go zrobić z desek ze starych palet ,
na jego szczęście ktoś z rodziny wybił mu ten pomysł z głowy a i pewnie zasponsorował .
bo z filmików jedzie skąpstwem albo chronicznym brakiem $ |
|
|
|
 |
drFeelGood
zaawansowany TAK - Towarzystwo Anonimowych Kamperoholików
Twój sprzęt: Blue 599
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lip 2018 Piwa: 19/8 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2019-11-08, 09:15
|
|
|
Goście są spoko, w dużej mierze to oni byli dla mnie inspiracją do zainteresowania się tematem. Zrobili fajny PR dla tego sposobu podróżowania i rozumiem, że każdy buduje pod swoje potrzeby i priorytety więc nie oceniam tego jak zrobili blaszankę bo to ich blaszanka.
Niesmak jednak czuję, kiedy za podstawowe informacje dostępne w necie wołają kasę. Mieli szansę pozostać pozytywnie zakręconymi ludzikami, ale od czasu kiedy poszli w różne komercyjne tematy stali się dla mnie osobiście KamperMango...
Nie wiem czy więcej by nie zarobili udostępniając ten materiał bezpłatnie.
Na koniec pytanie retoryczne zanim kupisz ten kurs: Nie ogarniasz wyszukiwania informacji w necie a ogarniesz budowę?? |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2019-11-08, 09:39
|
|
|
| drFeelGood napisał/a: | Zrobili fajny PR dla tego sposobu podróżowania i rozumiem, że każdy buduje pod swoje potrzeby i priorytety więc nie oceniam tego jak zrobili blaszankę bo to ich blaszanka.
|
Kategorycznie nie zgadzam się z twierdzeniem ,że to jak to zrobili nie jest warte oceny . Od momentu gdy swoje wypociny wsadzili w internet upoważnili każdego do oceny też publicznej , co więcej... on się o ocenę wybitnie proszą zatem ją dostaną . Jeśli są minimalistami jak wielu w necie , bo oczywiście co to takiego zrobić kampera , nic takiego jeśli trzymać się zasad . Jeśli wprowadza się swoje na zasadzie palet i latających przedmiotów to niech sobie tak mają tylko to nie ma nic wspólnego z kamperem , to zwykła kiepska robota . Branie kasy od naiwniaków za kiepskie efekty to już naciąganie , no trzeba być bezczelnym . |
|
|
|
 |
Krisp
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Movano
|
Wysłany: 2019-11-08, 10:16
|
|
|
| SlawekEwa napisał/a: | krisp napisał/a:
O jejku czekałem na to aż ktoś zacznie ten temat
te do do kogo? |
Miało to sugerować że zacznie się zaraz wojna na komentarze .
Ja ich bardzo lubiłem oglądać, do momentu jak osiedli na tym kempingu potem jakoś tak dziwnie się zrobiło ale to moja prywatna ocena Nadal wydają się bardzo pozytywnymi ludźmi, jednak uważam że początkowe ich idee (wolność, osiąganie szczęścia, nowe doznania ) padły.
Co do grodzi którą usunęli i zostało to podparte jakimiś tam argumentami; to padłem jak usłyszałem na jakiej podstawie do zrobili . Przykre jest to że wprowadzają w błąd innych ! demontując tą ścianę narażają siebie oraz innych na ogromne niebezpieczeństwo.
Nie mogę też zrozumieć dlaczego nie zmienili sobie przeznaczenia na specjalny kempingowy wtedy to że oni zostawili sobie tą grodź oryginalną, czy tą wydłubaną z dykty to nie miało by znaczenia pod względem prawnym . |
_________________ Przez działanie rozumie się również zaniechanie. |
|
|
|
 |
rviru
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Citroen Jumper L3H2 3.0 HDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Cze 2019 Piwa: 4/5 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2019-11-08, 11:07
|
|
|
Też przyznam że na nich się natknąłem jakiś czas temu jak budowali. niestety mimo mojego braku doświadczenia w tym temacie od razu w oczy rzuciła się fuszerka i ignorancja praw fizyki. Przestałem ich oglądać jak zamontował sobie na dachu "torpede", już widziałem awaryjne hamowanie i tą rurę lecącą do przodu. Powiedzmy sobie szczerze, idee Oni może mogą zaszczepić, ale wykonanie to czysty egoizm i brak odpowiedzialnośći - ku... oni się poruszają po drogach , pal sześć jeśli sobie krzywdę zrobią, ale to że narażają innych to w mojej ocenie ich skreśla.
Denerwujące jest też przypisywanie sobie przez nich "bycie prekursorami" tego typu przebudów ... kuźwa oni to zrobili w 2018 roku, to przed nimi nic nie było ? Całe to forum i te wszystkie budowy sprzed tego okresu to mistyfikacja ? Fakt może oni są prekursorami ale w trąbieniu na prawo i lewo.
Zazwyczaj jestem daleki od krytykowania bo w necie to wszystko można, ale w tym temacie ciężko sie nie wypowiedzieć. Jestem świeży na tym forum ale każdy jeden wątek z zabudowy stąd to istna kopalnia wiedzy. Zauważyłem pewną udzielającą się w każdym z tym wątków grupę osób o ogromnym doświadczeniu i chęci dzielenia się wiedzą. Proponuję żeby od teraz każdy kto chce się zapisać do forum wnosił opłatę jak za ten kurs online, bo w czymże ten kurs jest lepszy ?
Dobra zapędziłem się ,na koniec to co mi się najbardziej podobało z tej strony o kursie : "Wraz z kursem otrzymasz dostęp do grupy na Facebooku, gdzie pozostali kursanci pomogą Ci znaleźć odpowiedź, a jeśli oni nie dadzą rady, to osobiście Ci pomogę! Zawsze też możesz do mnie napisać e-mail: kontakt@zbudujkampera.pl" ... no żesz ku... , od razu trzeba było dać link na camperteam.pl niech tam odpowiedzą , Łaskawiec kasę zbierać to pierwszy ale odpowiadać będzie tylko jeśli nikt inny nie odpowie. |
| |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 346/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-11-08, 11:47
|
|
|
Przestańcie bo ze śmiechu wykorkuję , a przecież mam kopnąć z przepracowania.
Zobaczył co się wokół kamperów dzieje , że jest parcie ludzi na podróże nimi , a co za tym idzie na zabudowę blaszaków więc pomyślał czemu nie. Łatwa kasa zawsze jest mile widziana.
Trochę na ściemniam , trochę wspomogę się innymi i trochę przekieruję na odpowiednie strony i pomysł na biznes gotowy.
Tyle , że przy budowie kampera trzeba mieć szeroką wiedzę z wiele branż.
Meblarstwo , tapicerstwo , elektryka , hydraulika , mechanika , itd.
A aby robić wykład choć z jednej dziedziny , to powinien mieć jakieś uprawnienia , bo to nie gadka szmatka o budowie , a kurs za który bierze kasę.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
drFeelGood
zaawansowany TAK - Towarzystwo Anonimowych Kamperoholików
Twój sprzęt: Blue 599
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lip 2018 Piwa: 19/8 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2019-11-08, 12:34
|
|
|
| MECENAS napisał/a: | | drFeelGood napisał/a: | Zrobili fajny PR dla tego sposobu podróżowania i rozumiem, że każdy buduje pod swoje potrzeby i priorytety więc nie oceniam tego jak zrobili blaszankę bo to ich blaszanka.
|
Kategorycznie nie zgadzam się z twierdzeniem ,że to jak to zrobili nie jest warte oceny . |
MECENAS ja nie napisałem, że to nie jest warte oceny, tylko, że ja nie oceniam. Nie znaczy to, że zabraniam oceniania innym :-) |
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2019 Piwa: 120/77 Skąd: Kraków-przedmieścia
|
Wysłany: 2019-11-08, 16:46
|
|
|
Owszem dość chwilami są zabawni trochę zakręceni i jest b, wielu takich ludzi kamperodłubiacych i blogujących czy vlogujących w necie oraz opisujących kamperodłubanie i wojaże - i to jest wszystko spoko nawet jak sobie napisze bloga i opisze jak ławkę na dachu montował - dalej jest spoko bo w końcu opisuje tylko swoje wydziwianki nikogo nie uczy nie mówi że to zgodne z prawem , nie podaje fałszywych informacji o obowiązującym prawie
A teraz weźcie np mnie od innej strony (załóżcie na chwile żem trochę głupawy) - zajawka na budowę pooglądałem , kupiłem kurs uwierzyłem o grodzi i nadziałem się na misia służbistę, może nawet nie służbistę - DR poszedł się paść
Mało - proszę bardzo więcej - idźmy z teorią na maxa
Kupiłem kurs i uwierzyłem pokleciłem tego kampera na ślinie montera - ostre hamowanie aby uniknąć wypadu - zdarza się to na drodze nieprawdaż - słabo zamocowane graty leca, rozpierniczają tę pseudo gródź z listewek i zabijają lub ciężko ranią mojego pasażera
Proste-Idę siedzieć
Oczywiście to tylko celowo przejaskrawiony przykład - aby zobrazować że takie pseudo szkolenia są naganne i powinny być ścigane bezwzględnie |
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
|
|
|
 |
Krisp
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2019-11-08, 16:52
|
|
|
smok_wawelski, | Cytat: | Kupiłem kurs i uwierzyłem pokleciłem tego kampera na ślinie montera - ostre hamowanie aby uniknąć wypadu - zdarza się to na drodze nieprawdaż - słabo zamocowane graty leca, rozpierniczają tę pseudo gródź z listewek i zabijają lub ciężko ranią mojego pasażera
Proste-Idę siedzieć |
No chyba że zmienisz przeznaczenie na specjalny campingowy |
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

|
Wysłany: 2019-11-08, 16:54
|
|
|
| To wtedy pójdzie siedzieć ten z pkd jeśli dał lewiznę i diagnosta jak dobrze pójdzie |
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
| |
|
|
|
 |
Krisp
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2019-11-08, 16:57
|
|
|
| smok_wawelski napisał/a: | | To wtedy pójdzie siedzieć ten z pkd jeśli dał lewiznę i diagnosta jak dobrze pójdzie |
Przerzucanie odpowiedzialności to może trwać wieki w sądzie
Obecnie jak się nie mylę to po 3 latach jest przedawnienie |
| |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2019-11-08, 17:07
|
|
|
| smok_wawelski napisał/a: | | pójdzie siedzieć ten z pkd i | Czy pójdą siedzieć , no nie koniecznie , zawsze możne się tłumaczyć ze później zostało to przerobione ,
Rzeczywiście te skrzynki luzem które służą za siedzenia i wyposażenie kuchni luzem na ścianie mogą latać po całym aucie |
| |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2019-11-08, 17:11
|
|
|
Jeśli jest ktoś kto zaplaci a Oni na legalu ta kasę przeobią.. Tu problemu nie ma.
Tak jak ten radosny ksmperowiec co mu bubla zrobili a On go remontuje i się cieszy ze ma "łapki w górę" dzieli się swoim naiwnym i spolegliwym charakterem. Siejąc błogość i pokój na Świecie. Jak "Dzieci Kwiaty - Jezus Was kocha"
Ich sprawa.
Mnie natomiast dziwi, że ktoś, kto widząc to "dzieło życia" , chce robić swoje cudo, bazując na radach gościa, ktory ma lodówkę ma gumce. |
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

|
Wysłany: 2019-11-08, 17:15
|
|
|
| krisp napisał/a: | | Przerzucanie odpowiedzialności to może trwać wieki w sądzie | i nawet gdy nikt nie beknie, choć nie wydaje mi się aby przy poważnym wypadku tak było
jeżeli wskutek kretyńskich niefachowych i płatnych nauk zginał lub ucierpiał człowiek czy to pomijalne ? uważasz to za dobre i właściwe ?
| amples napisał/a: | | Czy pójdą siedzieć , no nie koniecznie , zawsze możne się tłumaczyć ze później zostało to przerobione , | foty przy przerejestrowaniu są robione i archiwowane
Oczywiście że średnio rozgarnięty technicznie człowiek oleje ten kurs ale zaślepiony naiwniak może już nie - oczywiście tak jak napisałem przejaskrawiłem przykład - ale mimo wszystko uważam takie działania szkoleniowe za godne tępienia |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|