|
|
Rozkładana kanapa, stelaż typu RIB |
Autor |
Wiadomość |
ferguson
zaawansowany

Twój sprzęt: Nissan Urvan 4x4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2014 Piwa: 5/1 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2020-01-26, 18:44 Rozkładana kanapa, stelaż typu RIB
|
|
|
Szukam informacji na temat takiej ramy, która nie ma podczas rozkładania, żadnych dodatkowych nóżek do podstawiania. Wiem, że podobne robi RIB w UK i REIMO w Niemczech.
Czy ktoś ma namiary na wykonawcę, lub jakieś plany, szkice?
Komentarze typu "homologacja itp", proszę sobie darować.
https://www.youtube.com/watch?v=MvCKIBinBM4 |
_________________ Pozdrawia Krzysztof |
|
|
|
 |
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2020-01-26, 18:48 Re: Rozkładana kanapa, stelaż typu RIB
|
|
|
ferguson napisał/a: | Szukam informacji na temat takiej ramy, która nie ma podczas rozkładania, żadnych dodatkowych nóżek do podstawiania. Wiem, że podobne robi RIB w UK i REIMO w Niemczech.
Czy ktoś ma namiary na wykonawcę, lub jakieś plany, szkice?
Komentarze typu "homologacja itp", proszę sobie darować.
https://www.youtube.com/watch?v=MvCKIBinBM4 |
oczywiście poza homologacją to każdy średnio zdolny ślusarz zrobi ci takie coś na podstawie tego filmiku, to nie prom komiczny |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
 |
ferguson
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-01-26, 19:40
|
|
|
To zleć, a ja zapłacę. Zobaczymy, czy masz takiego "średnio zdolnego" który to wykona, chyba że Ty jesteś tak zdolny i zrobisz dokumentację. |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-01-26, 19:51
|
|
|
Ogórek taki jaki na mojej miniaturce miał dużo prostsze rozwiązanie.Jak zaczną się zloty garbusów na pewno takiego znajdziesz.
Może Gino coś by wiedział. |
|
 |
chris_66
weteran
|
Wysłany: 2020-01-26, 19:59
|
|
|
ferguson napisał/a: | To zleć, a ja zapłacę. Zobaczymy, czy masz takiego "średnio zdolnego" który to wykona, chyba że Ty jesteś tak zdolny i zrobisz dokumentację. |
nie mam motywacji do takiej zabawy |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
|
 |
ferguson
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-01-27, 21:06
|
|
|
chris_66 napisał/a: |
nie mam motywacji do takiej zabawy |
Ale masz motywację, aby pisać bzdury nie wnoszące nic do tematu, tak jak na innym forum. |
|
|
|
|
 |
ferguson
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-01-27, 21:09
|
|
|
darek 61 napisał/a: | Ogórek taki jaki na mojej miniaturce miał dużo prostsze rozwiązanie.Jak zaczną się zloty garbusów na pewno takiego znajdziesz.
Te prostsze rozwiązania mają siedzisko podparte nóżkami po wysunięciu. Mi takie rozwiązanie nie odpowiada. |
|
|
|
 |
chris_66
weteran
|
Wysłany: 2020-01-27, 22:10
|
|
|
[quote="ferguson"] chris_66 napisał/a: | Ale masz motywację, aby pisać bzdury nie wnoszące nic do tematu, tak jak na innym forum. |
nie wiem do czego potrzebujesz to zastosować, mógłbyś dać jakieś wymiary, bez tego nie da rady zrobić żadnych planów czy rysunków, szkicu nie ma sensu robić bo to jest na filmie
podstawa prosta jak akwarium, na to cztery rolki, prowadnica z ceownika i na to podwójnie składana ramka, dwa zatrzaski do zatrzymania konstrukcji w skrajnych położeniach z czego jeden uruchamiany sznureczkiem, dwie sprężyny przy zawiasach do podciągnięcia konstrukcji, pasy bezpieczeństwa jako opcja
w sumie to bzdury , do narysowania na kartce w pół godziny, wolę jednak posiedzieć przy piwie, a inne fora to są inne fora
ślusarz na podstawie filmu wycenił to na dzień strugania plus materiał |
|
|
|
|
 |
marcin traker
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato Hymer 91/Hobby460 /Peugeot Concorde
|
Wysłany: 2020-01-28, 11:34
|
|
|
Można wykorzystać do takiej rzeźby elem.drewniane i okucia meblowe ...podobny system rozkładania mają tzw amerykanki w których wysuwa się podwójne siedzisko rozkłada a z oparcia jest poduszka można taką konstr zrobić samemu wykorzystując również kształtowniki alu dostępne w marketach budowlanych do wzmocnienia
trochę cięcia skręcania i gotowe
...homo nie chciałeś zdaję się |
|
|
|
 |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-01-28, 12:04
|
|
|
ferguson napisał/a: | darek 61 napisał/a: | Ogórek taki jaki na mojej miniaturce miał dużo prostsze rozwiązanie.Jak zaczną się zloty garbusów na pewno takiego znajdziesz.
Te prostsze rozwiązania mają siedzisko podparte nóżkami po wysunięciu. Mi takie rozwiązanie nie odpowiada. |
Widziałeś to o czym napisałem?Jeździłem tym ogórkiem wiele lat,nóżek nie zauważyłem. |
|
 |
ferguson
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-01-28, 17:54
|
|
|
darek 61 napisał/a: |
Widziałeś to o czym napisałem?Jeździłem tym ogórkiem wiele lat,nóżek nie zauważyłem. |
O ile wiem, to w ogórku jest rozkładanie dwóch elementów, a trzeci jest stałą półką. Nie widziałem Twojego, więc mogę tylko gdybać.
Znalazłem w końcu sensowny kontakt, ale co z tego wyjdzie, to zobaczymy w praniu. Jak się sprawdzi to napiszę. |
|
|
|
 |
ferguson
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-01-28, 18:01
|
|
|
Ja rozumiem, że niektórzy na forum lubią sobie popisać, ale ja już na to jestem za stary i takie bicie piany mnie nie interesuje. Wyraźnie pisałem o co mi chodzi. Nie prosiłem o komentarze, że można to, lub tamto. Dostaję powiadomienie o odpowiedzi, to czytam, a tam znowu lanie wody. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|