|
|
Multivan T3 |
Autor |
Wiadomość |
TJL
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: VW T3 Westfalia
|
Wysłany: 2020-01-30, 22:17 Multivan T3
|
|
|
Kupiłem dziś multivana T3 w wersji Hannover i z dachem rozkładanym Westfalia. Nie umiem sobie poradzić z rozkładaniem tylnej kanapy do spania. Próbuję podobnie jak z wersalka, odblokowuję mocowanie oparcia jednak dolna część nie wysuwa się do przodu. Ma ktoś z posiadaczy podobnego auta jakieś wskazówki?
Pozdrawiam,
Tomek |
|
|
|
 |
outsider
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Opel Movano RideVan
Nazwa załogi: Outsie sam sobie sterem, okrętem i żeglarzem!
|
Wysłany: 2020-01-31, 14:05
|
|
|
Pokaż zdjęcie kanapy - o ile pamiętam w mojej Westfalce (ale to była na T4) były na dole dwie dźwignie: jedna kładła oparcie a druga odblokowywała przesuw kanapy. Może też być zerwana/luźna linka pomiędzy dźwignią a zapadką zwalniającą przesuw albo po prostu szyny w podłodze tak zabrudzone, że nie pozwalają się przesunąć kanapie. Przerabiałem wszystkie tematy po kolei |
|
|
|
 |
007jędruś
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato campervan
|
Wysłany: 2020-01-31, 15:22
|
|
|
W moim multivanie t3 kanapę rozkladalo się jak klasyczną wersalke, pociagalo się za rączkę i podnosilo siedzisko do góry. W T4 siedzisko pociąga się do przodu. |
|
|
|
 |
brys
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Pössl Duo Van 1998 / Marco Polo 2001
|
Wysłany: 2020-02-02, 20:47
|
|
|
Spróbuj tak - siedzisko do góry (po przesunięciu odpowiedniej dźwigni) i wtedy od razu ciągnij do siebie. U mnie w Marco Polo tak działa - ta sama kanapa co w T4 California |
|
|
|
 |
JanKowal [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-02-03, 00:19
|
|
|
z tego co pamietam, to, po podniesieniu do góry, mozna było usłyszeć opadające zapadki które są po bokach i wtedy mozna opuszczać na dół, nieraz one się zacinały i musiałem którąś z nich ręcznie przesunąć/przerzucić... |
|
|
|
 |
TJL
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: VW T3 Westfalia
|
Wysłany: 2020-02-06, 19:19
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi. W końcu udało się rozłożyć kanapę. Faktycznie siedzisko do góry a potem mocno do siebie. Jakoś ciężko to chodzi, może przez lata zastane... W transicie Nugget trochę łatwiej się rozkłada.
Pozdrawiam,
Tomek |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|