|
|
O mnie |
Autor |
Wiadomość |
vanlifenews.pl
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-13, 11:53 O mnie
|
|
|
Witam wszystkich. Jestem vanlife'rem i buduję stronę o ludziach żyjących i podróżujących kamperami i kampervanami.
Żyje w zbudowanym przez siebie kamperze na bazie Mercedesa Sprintera 4x4. Aktualnie zimuje na Sardynii.
wszystkich zainteresowanych zapraszam do współpracy |
Ostatnio zmieniony przez vanlifenews.pl 2020-02-13, 14:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2020-02-13, 12:00
|
|
|
Witaj podrozniku
Zaintrygował mnie temat postu to wlazlem[
I się skromnie rozczarowałem mowa o podróżach ,portalu? |
|
|
|
 |
vanlifenews.pl
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-13, 12:10
|
|
|
Prowadze portal dla ludzi którzy wybrali taki jak ja styl zycia. Aby mogli dzielić się swoimi doświadczeniami z innymi, stąd moja nazwa. Podróżuje samotnie z moim psem.
To jest mój profil w mediach społecznościowych.
vangrants instagram
Natomiast, zbudowałem kampera na bazie sprintera 4x4. Przejechałem już nim ponad 20 tysiecy kilometrów, kilkanaście Państwa. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami i chciałbym zaprosić innych do dołączenia do nas i podzielnia się również swoimi przeżyciami.
Mam nadzieję że niekogo tym nie urażę. Wybacz że poczułeś się zawiedziony. |
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Kwi 2019 Piwa: 122/77 Skąd: Kraków-przedmieścia
|
Wysłany: 2020-02-13, 13:45
|
|
|
vanlifenews.pl, Serwus, witam i pozdrawiam naprawdę szczerze i serdecznie.
Niestety podobnie jak Kol. Bim - choć lubię takie strony wszedłem i po zobaczeniu w sumie niewielu podroży oraz okien ciętych tarczą szlifierki kątowe - wyszedłem, może kiedyś jak rozwiniesz "portal" i poprawisz to tam wrócę |
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
|
|
|
 |
vanlifenews.pl
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-13, 14:22
|
|
|
Dopiero zaczynamy. Zbieramy się w grupę ludzi żyjących na codzień w kampervanach. Nasze życie to jedna wielka podróż. Chcemy pokazać jak żyjemy, dlaczego żyjemy w taki właśnie sposób. Jak sobie poradziliśmy z budową aut.
Treść jeszcze nie ma wiele. Jednak mam nadzieję że wraz z upływem czasu, będzie dużo ciekawych artykułów.
Dziękuje za podpowiedź.
Pozdrawiam z uroczej Sardynii. |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1300 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2020-02-13, 14:31
|
|
|
|
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

|
Wysłany: 2020-02-13, 14:40
|
|
|
Moja uważam konstruktywna krytyka nie miała Cie zdeklasować na wejściu i bardzo się ciesze się że tak to odebrałeś po prostu choć czasem się ludziom to nie podoba uważam i zwykle tak robię jak mam w sygnaturce i pewnie się nie zmienię bo stary smok nowych sztuczek już się ciężko uczy
Cytat: | Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
Powodzenia - trzymam kciuki |
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
|
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2020-02-13, 15:50
|
|
|
vanlifenews.pl napisał/a: | wszystkich zainteresowanych zapraszam do współpracy
|
My Ciebie Też
Ciekawy jestem ogólnie życia na codzień w kamperze np na Sardynii miejsca postojowe itp
Niestety fanzboka nie mam ,a lukrowane zdjęcia na ista nie wiele wnoszą co do normalnej prozy życia
Załóż swój temat na campertimie np w dziale o Sardynii i dziel się z nami Twoimi troskami dnia codziennego |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2020-02-13, 16:39
|
|
|
vanlifenews.pl napisał/a: |
Mam nadzieję że niekogo tym nie urażę. |
Absolutnie nikogo nie urażasz. Tylko wchodzisz na forum gdzie niektórzy mają całkiem spore doświadczenie i staż w kamperowaniu, niektórzy zjedli zęby na wszelkich aspektach technicznych budowy kampera i niektórzy zrobili kamperami "trochę" kilometrów.... Nie jesteśmy tak całkiem zieloni |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
vanlifenews.pl
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-13, 16:54
|
|
|
Dziękuje.
Właśnie dlatego tu jestem. Liczę na to że znajdą się osoby, które moją swoje doświadczenia i zechcą podzielić się nimi, na naszej stronie. Serdecznie zapraszam wszystkich, którzy chcieliby lekkim piórem napisać o swoich przeżyciach.
Ja mam za sobą dużo ponad 200 nocy, w ciągłym życiu w kampervanie.
Nie zapłaciłem ani złotówki za miejsce postojowe. Parkuje, na parkinach, lasach, plażach i cmentarzach.
Jadę samotnie przed siebie.
Znalazłem wielu innych, którzy również mają swoją historię, być może na camperteami też są chętni by dzielić się ze światem swoimi doświadczeniami. |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2020-02-13, 17:04
|
|
|
vanlifenews.pl napisał/a: | i zechcą podzielić się nimi, na naszej stronie. |
A dlaczego na twojej stronie
Chcesz się czegoś dowiedzieć czytaj-pytaj TUTAJ ,
a nie agitujesz do pisania u ciebie . |
|
|
|
 |
vanlifenews.pl
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-13, 17:11
|
|
|
Tylko dlatego że forma pisania tutaj to forum.
Forma pisania u nas luźne felietony, reportaże.
Nie chcę nikogo tutaj urazić, nie odbieraj tego proszę jako nadgorliwą agitację.
Zupełnie luźna informacja. Myslę że nie krzywdząca nikogo.
Jeśli poczuliście się uraźeni, to oczywiście przepraszam.
Jeśli piszę w nieodpowiednim miejscu, również wybaczcie, dziś założyłem konto, jak każdy nowicjusz popoełniam błedy. |
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

|
Wysłany: 2020-02-13, 17:17
|
|
|
vanlifenews.pl napisał/a: | Tylko dlatego że forma pisania tutaj to forum. Forma pisania u nas luźne felietony, reportaże. ...... Zupełnie luźna informacja. | OK i to też ma troche sensu co piszesz ale i uwagi Kolegów są słuszne
Zauważ prosze 2 wg mnie główne sprawy
1/ Na forum też ludzie pisza relacje i z budów i z podroży, piszą również informacje przydatne innym, inni pytają dyskutują - tak ta forma też ma swoje plusy - osobiście wole fora niż blogi autorskie
2/ Ideą for jest - dostałeś wiec daj innym - na zasadzie równości, rewanżu oraz koleżeńskiej współpracy i pomocy
Zauważ także że w sieci jest wiele cwaniaków którzy na blogach, kanałach YT i innych podobnych rozdmuchują je po to aby trzepać kapuche - nie zarzucam Ci tego bo nie mam na to dowodów - ale tak bywa ostatnio dość często w necie- wiec nie dziw się reakcjom społeczności która sporo tu włożyła i dała Ci dostęp do tego jak Ty mówisz dawajcie pisać do mnie na blog czy kanał.
Zatem może przemyśl to co Koledzy napisali i ja też dopisałem - daj tu też trochę tym bardziej że już na tym etapie sa pytania o konkrety które znasz i dopiero wtedy licz ze Tobie dadzą u Ciebie i myśle że jak tak zrobisz to dadzą
To bynajmniej nie chodzi o urażenie a o sprawiedliwą i wg mnie też w pełni słuszna idee koleżeńskiej współpracy i pomocy która jest ideą tego typu for.
To ze dyskusja rozwinęła się w wątku powitalnym tak to OffTop ale to nie jest najgorsza kleska 21w. tu sie dyskusja zaczęła i tu poleciała dalej to normalne a forum też nie musi być sterylne jak sala operacyjna |
Ostatnio zmieniony przez smok_wawelski 2020-02-13, 17:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vanlifenews.pl
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-13, 17:38
|
|
|
Oczywiście, masz racje, idea wsółpracy na tym się opiera.
Nie zamierzam od tego uciekać.
w miarę możliwości postaram się utworzyć ciekawy wątek dotyczący ciekawych miejsc. Dajcie mi chwilę. Poznam forum.
Proszę, zwróćcie uwagę, że ja tylko uczciwe przedstawiłem się, napisałem kim jestem i co robię w życiu.
A wyszło z tego zamieszanie, że aż mam dość już... |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

|
Wysłany: 2020-02-13, 19:04
|
|
|
vanlifenews.pl napisał/a: | Proszę, zwróćcie uwagę, że ja tylko uczciwe przedstawiłem się, napisałem kim jestem i co robię w życiu.
A wyszło z tego zamieszanie, że aż mam dość już...
|
Kim jesteś i co robisz?
Bez przesady w pierwszym poście nawet nie podałeś linku tylko go dopisałeś później
Wszedłeś na forum z propozycją zalajkowania czy innej formy polubienia Twojego zaistnienia w internecie.
Różnisz się tylko tym ,że posiadasz 4x4 tylko tyle.
Zamieszanie ?
Nie.
Próbujemy Ci uzmysłowić, że zapisałeś sie do społeczności na forum kamperowym i tylko tyle.
Wnioski musisz wyciągnąć sam czy tu zaistniejesz czy będziesz szukał dalej swojego sposobu na życie przedstawiając propozycje zaistnienia na Twoim istagramie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|