|
Wyprzedażowe okazje czy ki diabeł? |
| Autor |
Wiadomość |
piotrowin
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Adria Matrix 670 SL
|
Wysłany: 2020-03-09, 04:02 Wyprzedażowe okazje czy ki diabeł?
|
|
|
Witam wszystkich
Poszukując kolejnego kampera natknąłem się na taką kolekcję
Tylko ceny do zdjęć i opisów kompletnie mi nie pasują. Ktoś podpowie na co patrzeć? |
_________________ Piotr
 |
| |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 77/73 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2020-03-09, 06:54
|
|
|
Wszystko przez koronawirus.
Nabywcy brak, rynek leży.
W najbliższej przyszłości nie będzie gdzie jechać bo wszędzie wprowadzą strefy kwarantanny.
Po co sprzęt ma na placu stać i gnić , trzeba sprzedać.
Ja bym tam kupił kilka sztuk ale czasu i zdrowia nie mam aby do tej Łodzi podjechać.
Kupować okazja
Tylko płacić i zabierać, a może lepiej hurtem chyba będzie jeszcze taniej. |
|
|
|
 |
Kosmita
trochę już popisał
Twój sprzęt: Frankia Integra na Ducato 92
|
Wysłany: 2020-03-09, 07:36
|
|
|
To jest ewidentny scam. The same pojazdy widziałem już wystawiane od niby różnych sprzedawców z Warszawy, potem Wrocławia i był też chyba Gdańsk. Na początku rzuciłem się do dzwonienia, ale nr był podany bez jednej cyfry. Na mejla dostałem dziwną odpowiedź i w końcu na jakimś kamperowym portalu przeczytałem, że to od lat stosowane oszustwo. Namawiają mejlowo na wpłacenie zaliczki na ściągnięcie kampera a potem kontakt się urywa. Podobno sposób ciągle działa |
|
|
|
 |
Kris44
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Półintegra Sunlight T65
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Paź 2016 Piwa: 1/1 Skąd: Bochnia
|
Wysłany: 2020-03-09, 07:39
|
|
|
| To jakaś ściema te ogłoszenia są od roku,nawet jak ta cena była by w euro to i tak okazja. |
|
|
|
 |
Misie Rysie
trochę już popisał
Twój sprzęt: Adria Compact SPX
Nazwa załogi: Misie-Rysie
|
Wysłany: 2020-03-09, 08:09
|
|
|
| Zgadza sie -ogłoszenia ukazuja sie od co najmniej roku , tylko lokalizacja zmienia sie co tydzień |
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-03-09, 08:42
|
|
|
A ja raz na prośbę podania numeru (nie było w ogłoszeniu) dostałem go w mailu z dziwną historyjką o wujku to mnie podkusiło sprawdzić numer i okazało się, że jest on ekstra płatny bodaj 7,5/min :D
Tego typu ogłoszenia (zwłaszcza na portalu sprzedajemy.pl) są mnogie. Kampery za połowę albo 1/3 ceny rynkowej. |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
Comsio
Kombatant weteran cepek
Twój sprzęt: Ducato II 2,8JTD 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Piwa: 85/428 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2020-03-09, 09:09
|
|
|
| Kosmita napisał/a: | To jest ewidentny scam. The same pojazdy widziałem już wystawiane od niby różnych sprzedawców z Warszawy, potem Wrocławia i był też chyba Gdańsk. Na początku rzuciłem się do dzwonienia, ale nr był podany bez jednej cyfry. Na mejla dostałem dziwną odpowiedź i w końcu na jakimś kamperowym portalu przeczytałem, że to od lat stosowane oszustwo. Namawiają mejlowo na wpłacenie zaliczki na ściągnięcie kampera a potem kontakt się urywa. Podobno sposób ciągle działa |
Działa i ma się dobrze, znajomy zasilił im konto. |
_________________ Całe życie mówię , że do flaszki trza dwojga.
Asia i Wiesław pozdrawiają.
 |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 208/165 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2020-03-09, 10:24
|
|
|
Chyba tez czytają nasze forum bo oferty szybciutko znikneły |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 327/21 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-03-09, 10:37
|
|
|
gdy kupowałem pierwszego kampera spotkałem się z podobnymi ofertami (dwoma).
mając określony budżet po jakimś czasie mniej więcej wiemy z jakiego przedziału wiekowego kampera kupimy, w jakim stanie i z jakim wyposażeniem.
dlatego gdy znalazłem ogłoszenie kampera od 8 lat młodszego, w nowej wersji, początkowo wydawało mi się bardzo atrakcyjne.
kamper z Niemiec był wystawiony na mobile.de i wysłałem maila właścicielowi z zapytaniem.
okazało się, że właściciel obecnie mieszka w Anglii, szuka kampera z kierownicą po prawej stronie i dlatego sprzedaje.
jednak kupno miało by odbyć się przez jakąś firmę, która ma dostarczyć pojazd do Polski do mnie i miałem mieć 24h na ewentualny zwrot.
problem dla mnie był w tym, że wcześniej musiałem zapłacić (konto gdzieś w kraju Basków) i przez chwilę (bardzo krótką, tak zapewniał mnie sprzedający) miałem być i bez pieniędzy i bez kampera.
od razu naszło mnie podejrzenie, że ta krótka chwila może być zbieżna do nieskończoności.
wysłał mi adres strony gdzie miałem śledzić przesyłkę, ale gdy napisałem, że wolę sam przyjechać, obejrzeć, zapłacić i osobiście odebrać, kontakt się urwał.
z drugą podobną ofertą spotkałem się później dotyczyła kampera we Włoszech, scenariusz identyczny. |
|
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-03-09, 11:03
|
|
|
| Cyryl napisał/a: | | wysłał mi adres strony gdzie miałem śledzić przesyłkę, ale gdy napisałem, że wolę sam przyjechać, obejrzeć, zapłacić i osobiście odebrać, kontakt się urwał. |
Dokładnie tak samo miałem z 10 lat temu chcąc kupić okazyjnie samochód osobowy kontakt się urwał jak powiedziałem że przyjadę sam. |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
tomas67
zaawansowany

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: Marzena&Tomek
|
Wysłany: 2020-03-09, 13:53
|
|
|
Widać, że to ściema w takich pieniądzach brać wszystkie jak lecą |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 546/45 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2020-03-09, 15:47
|
|
|
Dwadzieścia lat temu , jak bylem młody i głupi , dałem się naciąć na ten numer. Sprawa szła o Renault Kangoo z niemiec, które chciałem do firmy. W/g zdjęć i ogłoszenia była igiełka w super cenie. Jak zadzwoniłem do gościa, to akurat miał być tam na miejscu w niemcowni dużą lawetą i rozmowa była taka " "szkoda , że nie zadzwonił pan 2 godziny wcześniej bo bym zabrał od razu, a teraz mam już komplet na lore , ale jakby pan zrobił jakąś symboliczną zaliczkę tak ze 2 koła , to ja to od razu tutaj rezerwuję i w przyszłym tygodniu jak będę tutaj znowu to zabieram i dostarczam na powrocie bezpośrednio do pana ......"
Po dwóch latach jak mnie na komendę ciągali z zeznaniami to się dowiedziałem , że konto bankowe na które poszła zaliczka i telefon na który dzwoniłem były na jakiegoś konesera mamrotów z ławeczki pod monopolowym
Takie to były czasy początków kapitalizmu , kiedy ludziska naiwne były i myślały że ten świat jest jak z bajki a wszyscy dookoła życzliwi ......... niektórym zostało do dzisiaj |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 77/73 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2020-03-09, 17:34
|
|
|
| MILUŚ napisał/a: | Chyba tez czytają nasze forum bo oferty szybciutko znikneły |
e tam.....
zniknęły????
poszły jak ciepłe bułeczki albo jak burza, wszystkie jak szły na pniu wykupiłem.
Od południa stoją już u mnie.....
na placu pod Łodzią |
|
|
|
 |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 58/156 Skąd: Ruda Śląska

|
Wysłany: 2020-03-09, 20:59
|
|
|
Na ebeykleinanzeigen jest podobnie. Nawet sam zgłaszałem ogłoszenia kamperow, które osobiscie oglądałem na żywo u innych sprzedawców w Polsce .... opisy z czapy fotki z innych ogłoszeń i jakiś jeleń co jakiś czas im się znajdzie....
|
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-03-09, 21:12
|
|
|
| DI STEFANO napisał/a: | ...
wszystkie jak szły na pniu wykupiłem.
Od południa stoją już u mnie.....
na placu pod Łodzią |
Taaa...
I teraz będą miały podaną lokalizację Łódź |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
|
|