Przeglad instalacji gazowej Szczecin |
Autor |
Wiadomość |
Pilka2020
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-03-11, 10:24 Przeglad instalacji gazowej Szczecin
|
|
|
Witam
Czy ktos sie orientuje gdzie w okolicach Szczecina zrobie przrglad instalacji gazowej w camperze?
Pozdrawiam serdecznie
Maciej |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2020-03-11, 11:20
|
|
|
Też witam |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 483/396 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2020-03-11, 11:25
|
|
|
Czyli nie otrzymasz odpowiedzi dopóki nie przywitasz się pięknie w odpowiednim dziale i nie napiszesz o sobie wypracowania.
Takie zasady, witalnia czeka .... |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2020-03-11, 12:03
|
|
|
A ja mu odpowiem
U "gaz-mena" |
|
|
|
 |
Pilka2020
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-03-11, 21:18
|
|
|
Witam ponownie.
Zadanie domkwe odrobilem i przywitalem sie w odpowiednim dziale juz.;)
W dzien dzwonilem do jednej firmy z okolic Goleniowa , nazywa sie Trip Camper ale zajmuja sie tylko wynajmem.
Poradzili mi zadzwonic do firmy Sniezka w Goleniowie od klimatyzacji itp gdyz czasem daja tam swoje campery na jakies tego typu sprawy ale niestety akurat przegladem instalacji gazowej sie nie zajmuja.
Podobno w zachodniopomorskim nie ma takiej firmy.Zadzwonilem tez do losowo wybranej osoby od instalacji gazowych LPG ale on tylko instalacjami napedowymi sie zajmuje.
Znalazlem firme pod Poznaniem ktora takim czyms sie zajmuje, przylepi nawet nalepke ale to jednak juz Poznan a ja planuje trase w kierunku Hiszpanii i lepiej mi nawet do Berlina gdzie takze znalazlem punkt.
Jak ktoz zainteresowany namiarami na te punkty podam na priv.
Ale ja jednak od Was chcialbym die dowiedziec bo wolalbym
To zrobic w Polsce czy ktos z Was moze kogos polecic w zachodniopomorskim kto moglby taka instalacje przejrzec?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2020-03-11, 21:48
|
|
|
Pilka2020 napisał/a: | Szczecina zrobie przrglad instalacji gazowej w camperze? |
Dla spokoju ducha-głowy możesz sobie gdzieś sprawdzić (nie ma oficjalnych diagnostów gar-kuchni w kamperze)
Ktoś kto ci zrobi test szczelności , to co najwyżej oficjalnie możne ci wystawić rachunek ,
Jak do tej pory w pl. prawnie nie ma takiego wymogu i nie są przewidziane - wymagane żadne atesty - nalepki , (takowych prawo nie wymaga-akceptuje) . |
|
|
|
|
 |
mrsulki
weteran w średnim wieku

Twój sprzęt: Knaus BoxStar Street 600
Nazwa załogi: SULAKI
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Gru 2007 Piwa: 44/22 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2020-03-12, 05:28
|
|
|
W Szczecinie nie ma takiej firmy. Ja robię w Alpo u Darka ale to niestety Poznań. Jak byś miał jakieś pytania śmiało dzwoń tel w avatarze. |
_________________ Radek
Ignavis semper feriae sunt...
 |
|
|
|
 |
Spax
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato i Hobby 495
Nazwa załogi: Spax
Pomógł: 10 razy Dołączył: 08 Mar 2016 Piwa: 200/350 Skąd: Kolumna
|
Wysłany: 2020-03-12, 14:16
|
|
|
Manometr + pompka z zaworem zamykającym. Pompujesz do 150 mbar - zamykasz zawór i czekasz 15 min. Jeżeli ciśnienie w instalacji nie spadnie, to jest z nią wszystko OK.
Tak naprawdę każdy kumaty gazownik powinien Ci taki test wykonać. Jak pisze amples plakietki nikt Ci nie da bo nie ma w Polsce takiego obowiązku. |
_________________ Moje miescówki w Grecji »»» https://bonvoyage-travel.eu/maps/
 |
|
|
|
 |
Ela i Andrzej
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER ERIBA 544
Nazwa załogi: Mąkosie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Piwa: 5/2 Skąd: Police
|
Wysłany: 2020-03-13, 14:23
|
|
|
Witam .Pilka 2020 podjedż do mnie do Przęsocina ul Szczecińska 4 a to od ręki sprawdzę stan twojej instalacji gazowej . tel 501 872 341 . pozdrawiam kolara i żona kolarza .. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|