Jak w temacie dla odprężenia od tego całego syfu za oknami ..., jest kamper , jest fachowiec , jest fotka ... co widzicie i co sądzicie ? Nic nie sugeruję ale chętnie poczytam .
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2020-03-19, 21:52
Aleś się Adam wstrzelił. Ja dziś namierzyłem Autostara na Fordzie!!! Z rozbitą lekko alkową i już łapki mnie świerzbią...
.
No widać jest tu trochę odbudowy, miałbym uwagi, nie użyłbym zszywacza, to szczyt prymitywizmu. Trochę za dużo zbędnych podpórek, po co one skoro to co one wspierają nie ma się czego trzymać? W luki miedzy styropiany wstrzeliłbym pianę montażową, po zastygnięciu równo odciąć. Ona nadałaby sztywności poziomej konstrukcji, ale układ listew nośnych jest nie do zaakceptowania.
Na drugim foto zbiegają się 4 listwy + skośna = błąd, to słaby punkt i nie wytrzyma niczego.
Listwę poziomą zastosowałbym również jednolitą a łączenie z innymi na kołki bukowe 8-12mm. Nawet skośną nawierciłbym do sąsiedniej i połączył kołkiem.
Tak jak na foto:
poprawka.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 78,34 KB
Błąd!!!.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 338,77 KB
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum