Zloty tematyczne |
Autor |
Wiadomość |
kalinin
weteran mirek@kalinin.pl
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/481 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
|
Wysłany: 2009-05-07, 10:35 Zloty tematyczne
|
|
|
Dotychczasowa formuła zlotów jako wielkich spędów chyba już się wyczerpuje , kolejne bicie rekordów frekwencji służy bardziej organizatorom niż ich uczestnikom. Według mnie wystarczą dwa ogólnopolskie zloty wiosna i jesienią. Po okresie euforii liczenia ile nas jest, chyba przychodzi okres na organizowanie zlotów tematycznych, zarówno o podłożu zdrowotnym ( Zloty Solankowe ) jak i artystycznym. (Złota Tarka w Ilawie, Festiwal klezmerski w Kazimierzu Dolnym czy Picnic Country w Mragowie) |
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny. |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 88/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2009-05-07, 11:06
|
|
|
Bardzo dobry pomysł ze Zlotami tematycznymi!!! |
_________________ Nic nie muszę, mogę tylko chcieć. Ale czasem jest tak, że tak bardzo chcę, że muszę.
 |
|
|
|
 |
slajd
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato-Eriba 2,8l i P.L.A. Citroen 2017
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Gru 2008 Piwa: 105/80 Skąd: Bolesławiec Śl.
|
Wysłany: 2009-05-07, 12:46
|
|
|
Pomysł superrr
Brakuje mi też na zlotach relacji z wypraw, pokazu zdjęć, prezentacji multimedialnych.
Do Pajęczna przywiozę rzutnik video i zaprezentuję "moją" Norwegię.
Jeśli Ktoś ma ochotę pokazać swoje wyprawy rzutnik udostępnię a i pomogę w ułożeniu zdjęć. Jeśli chodzi o podkład dźwiękowy to proszę wcześniej zaopatrzyć się w muzykę tego regionu, którego dotyczyć będzie prezentacja. |
_________________ Łatwe do przeprowadzenia są tylko zmiany na gorsze - Prawo Philipa
Pozdrowienia
Lucyna i Jerzy |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2009-05-07, 12:56
|
|
|
Naprawdę ciekawy pomysł, ja niestety zdjęć z wypraw kamperkiem nie posiadam bo dopiero co rozpocząłem przygodę kamperową ale napewno takie zdjęcia z czasem nazbieram i w przyszłości podzielę się swoimi przygodami, obawiam się tylko że pooglądawszy parę takich opowieści człowiek będzie chciał wszędzie jechać, a wtedy może życia niestarczyć i będzie niezły zgryz co wybrać już nie wspomnę o pracy gdzie będziemy siedzieć i mażyć o przygodach wyjazdowych kamperkiem może ma ktoś tdo zaoferowania pracę przy której można podróżować kamperkiem ?? |
|
 |
KOCZOR
weteran
|
Wysłany: 2009-05-07, 14:00
|
|
|
Impreza umieszczona w harmonogramie
w pozycji:
13-07-2009 - 18-07-2009 - IV Festiwal Muzyki i Tradycji Klezmerskiej w Kazimierzu Dolnym
cyt. ze str. http://www.kazimierzdolny.pl/festiwale/28523/
"IV Festiwal Muzyki i Tradycji Klezmerskiej
odbędzie się w dniach 13 – 18 lipca 2009 roku. Już teraz serdecznie zapraszamy!
Warsztaty będą prowadzić muzycy z holenderskiej kapeli Amsterdam Klezmer Band i nie będzie to jedyny holenderski akcent tego festiwalu.
Grupa Ot Azoj z Amsterdamu, zespół który występował z naszym Rzeszów Klezmer Band na festiwalu Klez Fiesta w Buenos Aires zagości również w Kazimierzu!
Strona organizatorów Festiwalu
Przydałyby się jeszcze informacje o możliwościach zacumowania kamperów |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2009-05-07, 14:52
|
|
|
Zastanawiamy się z Mirkiem nad formułą tych tematycznych minizlotów. Wydaje się nam, że formuła podobna do zlotów grudziądzkich jest najodpowiedniejsza. Oczywiście nie należy oczekiwać dużej frekwencji na zlociku z okazji koncertów jazzu tradycyjnego w Złotym Potoku, lub na Złotej Tarce w Iławie. Są to bowiem spotkania dla koneserów.
W przypadku Kazimierza można pozwolić sobie nawet na sporą frekwencję, mamy przecież zaprzyjaźniony kemping. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
kalinin
weteran mirek@kalinin.pl
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/481 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
|
Wysłany: 2009-05-07, 15:19
|
|
|
Przydałyby się jeszcze informacje o możliwościach zacumowania kamperów [/quote]
Mamy zaprzyjażnionego właściciela kampingu ( jedynego w Kazimierzu) nazywa sie Grzegorz Pielak tel.691047409 |
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny. |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 88/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2009-05-07, 16:08
|
|
|
Bardzo Wam dziękuje za podanie nr telefonu do właściciela kampingu w Kazimierzu. Już dzwoniłem można sie wybierać kamping jest czynny. Niestety kamping nie ma strony internetowej. |
_________________ Nic nie muszę, mogę tylko chcieć. Ale czasem jest tak, że tak bardzo chcę, że muszę.
 |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2009-05-07, 20:19
|
|
|
Zlot tematyczny będzie w Radomiu LOTNICZY |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2009-05-07, 21:33 Re: Zloty tematyczne
|
|
|
kalinin napisał/a: | Dotychczasowa formuła zlotów jako wielkich spędów chyba już się wyczerpuje , kolejne bicie rekordów frekwencji służy bardziej organizatorom niż ich uczestnikom. Według mnie wystarczą dwa ogólnopolskie zloty wiosna i jesienią. Po okresie euforii liczenia ile nas jest, chyba przychodzi okres na organizowanie zlotów tematycznych, zarówno o podłożu zdrowotnym ( Zloty Solankowe ) jak i artystycznym. (Złota Tarka w Ilawie, Festiwal klezmerski w Kazimierzu Dolnym czy Picnic Country w Mragowie) |
Zgadzam się z Tobą Mirku w całej rozciągłości.
PS. Może nie wszyscy wiedzą, że Mirek Kalinin był organizatorem pierwszego (i współorganizatorem następnych), historycznego już zlotu kamperowców. Był to niezapomniany zlot w Jedlińsku (maj 2006). Ma ogromną wiedzę, praktyczne umiejętności i jak to mówią..."czuje bluesa".
Jeśli więc Mirek mówi, że czas na zmiany, to ma rację.
Ze swojej strony dodałbym tu tematykę regionalno-turystyczną np:
- zlot mazurski, bieszczadzki, pomorski, pieniński... itd
lub typowo techniczną np:
- kamperów Hymer, samoróbek, Knaus, Riviera.... itd
i niekoniecznie, jak pisze Mirek, musi być to spęd. |
|
|
|
 |
eeik
Kombatant "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Dethleffs
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lut 2007 Piwa: 13/7 Skąd: Śląsk-Wodzisław Śl.
|
Wysłany: 2009-05-07, 21:44
|
|
|
No dobra, a jak się zapisze 80 kamperów na zlot tematyczny
to co będzie
spęd czy kameralnie |
_________________ Ewa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
ekosmak.dabrowska
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Piwa: 26/111 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2009-05-07, 22:57
|
|
|
Cytat: | Dotychczasowa formuła zlotów jako wielkich spędów chyba już się wyczerpuje |
Jakoś co zlot to więcej nas. A to dobrze, czy żle? kalinin napisał/a: | kolejne bicie rekordów frekwencji służy bardziej organizatorom niż ich uczestnikom |
To prawda,ale coś -za coś. kalinin napisał/a: | chyba przychodzi okres na organizowanie zlotów tematycznych |
Co komu szkodzi,wielki spęd, zlot tematyczny, lub jeszcze inny, ciągle nas przybywa.
Róbta co chceta. Na wszystkie zloty nas starczy. |
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu
o swoich planach |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2009-05-08, 00:09
|
|
|
eeik napisał/a: | No dobra, a jak się zapisze 80 kamperów na zlot tematyczny
to co będzie
spęd czy kameralnie | będzie po prostu kamperalnie |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/283 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2009-05-08, 00:14
|
|
|
Kamperalnie i kapitalnie!!!!Jestem za Małymi zlotami i Wielkimi też - byle tylko znależli sie organizatorzy!!! |
|
 |
ALAPILOCIK
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: peugeot J5 PILOTE R640 1988 2,0
Nazwa załogi: Ala i Maciej
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 30 Mar 2009 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Swarzędz-Gortatowo
|
Wysłany: 2009-05-08, 12:42
|
|
|
Zloty tematyczne to na pewno ciekawy pomysł, ale czy i wtedy nie przyjedzie 80 kamperków? No i zrobi się spęd?
Wydaje mi się, że nie chodzi o ilość załóg. Czy to źle, że ludzie chcą przyjeżdżać i się poznawać. Nikt nikogo nie zmusza. A myślę, że dzięki temu, że ludzie się poznają i o pomoc łatwiej w razie awarii jak i o dobre słowo gdy tego człowiek potrzebuje. Trudno będzie ograniczyć ilość, nawet nadając temat zlotowi.Chyba że odgórnie ograniczy się ilość, a myślę, że nie o to chodzi.Może się tu wymądrzam, ale jakoś mnie to poruszyło/ to słowo spęd/.
Pozdrawiam wszystkich, którzy jadą do Pajęczna. |
_________________ Bądź otwarty i dostępny.Następna spotkana osoba
może zostać twoim najlepszym przyjacielem. |
|
|
|
 |
|