|
|
Ducato Roller Team 2002 - pytanko o podłogę |
Autor |
Wiadomość |
mechanick
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-05-06, 23:24 Ducato Roller Team 2002 - pytanko o podłogę
|
|
|
Cześć,
kupuję pierwszego kampera, więc potrzebuję skonsultować moje oględziny z kimś bardziej doświadczonym. Obejrzałem sobie Ducato 2002 z zabudową Roller Team. Zabudowa zadbana, tapicerki ładne i niezniszczone. Wersja chyba zimowa bo samochód ze skandynawii, ma też wysoko próg w drzwiach, co chyba wynika z podwójnej podłogi. Deklarowany przebieg da się potwierdzić rachunkami za naprawy.
Opukałem wszystko co było do opukania w środku i znalazłem:
- w tylnym prawym rogu wewnątrz szafki na łączeniu ściany-podłoga miękki róg, na oko po około 10-20cm miękkiego.
- lewy tylny róg był niedostepny z wnętrza bo jest tam łazienka, poszedłem więc i obejrzałem go od zewnątrz, podobnie prawy róg również oberzałem z zewnątrz. Oba wyglądają podobnie, około 20x20cm mokre plamy i miękko. Palec nie wejdzie, dziur nie ma ale się ugina pod naciskiem. Myślę że śrubokrętem raczej bym tej podłogi nie przebił. Na rogach pęknięcia "zderzaka" ale niewielkie, połapane na blachowkręty lub sklejone.
- za fotelem kierowcy na łączeniu kabiny z zabudową przy podłodze miękka ściana na powierzchni ok 20x20cm; od spodu wygląda sucho
- rama nośna od spodu wygląda zdrowo, praktycznie bez korozji, lekki nalot co najwyżej a i to bardzo mało
- kabina brak korozji, jedynie pod akumulatorem
W środku nie ma nieprzyjemnego zapachu, lekkie pofalowania tapety w miejscu zawilgoceń. Poza tym wszystko inne twarde i dzwoni przy pukaniu.
Samochód ogólnie w dobrym stanie ale kosmetycznie z zewnątrz powiedziałbym, że na dostatecznym (ja lubię ładne, ten ładny nie był). Nie widać śladów jakichś większych uszkodzeń. Raczej wszystko oryginalne, gdzieniegdzie zrobione zaprawki. Silikony przy kabinie odpadają. Brakuje mu dopieszczenia.
Zastanawiam się co z tymi rogami, czy są do wycięcia/wymiany czy poziom ich uszkodzenia jest jeszcze za mały na tak drastyczne ruchy i wystarczy to wysuszyć i zabezpieczyć...?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
mechanick
zdjęcia rogów:
 |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2020-05-07, 08:34
|
|
|
Tam nie ma już co zabezpieczać , elementy do wycięcia i wymiany , |
|
|
|
 |
mechanick
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-05-07, 10:21
|
|
|
CORONAVIRUS napisał/a: | Tam nie ma już co zabezpieczać , elementy do wycięcia i wymiany , |
Tnx, ciekawe jaki byłby koszt naprawy i jaka jest przyczyna tych zawilgoceń?
Chciałbym wiedzieć na przyszłość, ...szukam dalej.
mechanic |
|
|
|
|
 |
wędrowiec
weteran

Twój sprzęt: burstner privilege t690
Nazwa załogi: Marzena i Przemek
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|