|
|
Zabudowa Pilote, brak ładowania z alternetora |
Autor |
Wiadomość |
Budyń-
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-05-10, 13:30
|
|
|
Rozprułem tego Scheibera, przelutowałem styki na płytce, przekaźniki wyglądają dobrze. Niestety efektów brak.
Socale "...Twój blackbox na logikę powinien działać odwrotnie...." No właśnie, ale jest inaczej. Pod linkiem jest film, jak to u mnie działa
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
cebek spoko, posprawdzam. Na razie skupiam się na ładowaniu z alternatora. |
|
|
|
 |
Budyń-
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-05-10, 14:09
|
|
|
Znalazłem Fajną stronę z różnymi sposobami podłączenia dodatkowych źródeł prądu
https://www.campingcar-br...html#separateur po żabcusku, ale wszystko da się ogarnąć.
Jest tam również schemat podłączenia tak jak u mnie, i tego się muszę trzymać. Po prostu do wymiany oba separatory, nie ma co cudować.
Prosił bym tylko o ocenę, czy drugi (blackbox) separator pracuje prawidłowo. Można zobaczyć na filmie z postu powyżej.
2batteries-parallele-coupleurs.gif
|
 |
Plik ściągnięto 440 raz(y) 26,65 KB |
|
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-05-13, 22:22
|
|
|
Budyń- napisał/a: |
Socale "...Twój blackbox na logikę powinien działać odwrotnie...."
No właśnie, ale jest inaczej.
... |
Podtrzymuję tezę o kolejności ładowania biorąc pod uwagę zamieszczony wyżej schemat.
Fajny schemat, można zastosować kilka akumulatorów w nieskończoność + separator do każdego z nich i będzie grało. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
zyga63
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-05-14, 17:48
|
|
|
Z separatorami ładowania jest taki problem że załanczaja przy ustalonym napiecieu i gdy nie ma ograniczników prądu ładowania a głęboko rozładowane akumulatory mogą uszkodzić przewody (zasada połączonych naczyń)
Większość ładowarek (prostowników ) też potrafią się uszkodzić
D + jest to wyjście + gdy alternator ładuje w zależności od typu prąd zależy od diod zastosowanych w alternatorze w nowych generacjach alternatorów może być inne napięcie lub inny sygnał |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|