|
|
|
Kratka lodówki założona czy zdjęta? |
| Autor |
Wiadomość |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-05-29, 20:56
|
|
|
To ja chyba nie widzę tego samego co Ty jak dla mnie to ta kratka ze zdjęcia wygląda identycznie jak moja i tam nic się nie demontuje. Chyba że jeszcze o czymś nie wiem albo czegoś nie rozumiem. |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
maxiek
trochę już popisał
Twój sprzęt: CI Kyros
Nazwa załogi: Kmf_travel
|
Wysłany: 2020-05-29, 21:04
|
|
|
| U mnie w instrukcji podane jest zdajcie że gdy temperatura zewnętrzna jest poniżej 10 stopni to zakłada się te przesłony. W skrócie w zimie z przesłonami, w lecie bez |
|
|
|
 |
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2020-05-31, 21:17
|
|
|
| maxiek napisał/a: | | U mnie w instrukcji podane jest zdajcie że gdy temperatura zewnętrzna jest poniżej 10 stopni to zakłada się te przesłony. W skrócie w zimie z przesłonami, w lecie bez |
Tylko że te osłony zimowe są na kratkę wentylacyjną lodówki żeby ograniczyć przepływ powietrza chłodzącego agregat 🥶
A to ze strzałką to osłona od kominka i jej się nie zasłania nigdy i niczym 👍
Nie mylcie tych dwóch rzeczy 😜 |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
|
|
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-06-01, 17:27
|
|
|
Właśnie. Czyli jednak nie mam żadnych "braków" w wiedzy ani sprzęcie a odpowiedź na pytanie autora wątku jest proste i jednoznaczne. Kratki wskazanej na obrazku zdejmować nie trzeba aby lodówka działała prawidłowo. |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
OldPiernik
stary wyga

Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Gru 2008 Piwa: 50/19 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2020-06-01, 19:46
|
|
|
Chodziło mi o ta osłonę jak na zdjęciach (znajdź 1 różnicę)
Ma być 1 czy 2?
Kratka lodówki jest (1).jpg Jest -1 |
 |
| Plik ściągnięto 4 raz(y) 152,63 KB |
Kratka lodówki nie ma (2).jpg Nie ma - 2 |
 |
| Plik ściągnięto 1 raz(y) 148,5 KB |
|
_________________ Życie jest za krótkie na siedzenie w domu i zazdroszczenie innym. |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2020-06-01, 20:22
|
|
|
Jezu - taj małej się nie zdejmuje, ona osłania komin przed wiatrem i deszczem.
U mnie jest jeszcze takie siteczko - aby nic nie nalazło do komina.
IMG_20200530_075151.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 128,2 KB |
IMG_20200530_075129.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1 raz(y) 254,8 KB |
|
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
| |
|
|
|
 |
BOGI
doświadczony pisarz BOGI
Twój sprzęt: Weinsberg 601MQH (dawniej JOINT E33)
|
Wysłany: 2020-06-11, 21:48
|
|
|
Może się dołączę do tematu kratki. A to dlatego mogę trochę dodać praktyki, że zgubiłem całą taką kratkę, w której jest zamocowana ta mała przysłona i miałem sposobność poznać co jest za nią i musiałem zrobić prowizoryczną, aby deszcz nie zalał wnętrza kampera, miałem wtedy Joint E-33). A zgubiłem z ciekawości, bo sprawdzałem co to za śrubki plastikowe z przecięciem w kratce. Włożyłem monetę w zagłębienie, pokręciłem w jedną i w drugą stronę, kratkę zdjąłem i nic nie było ciekawego za nią. Założyłem, ciekawość zaspokoiłem, ale pewnie już nie pokręciłem jak poprzednio i kratka gdzieś odfrunęła w trasie. Mogę zapewnić, że ta mała przysłona w kratce u mnie była cały czas. Ale kiedy zdjąłem kratkę, to była taka z otworkami, jak na którymś z foto. Może tamtą trzeba w niektórych sytuacjach wyjmować. Ale ja nigdy tego nie robiłem, mając lodówkę Electrolux na prąd i gaz. A teraz co do tej dużej kratki i na dole i na górze. To są na zimę takie typowe dla tej kratki zabezpieczenia (zmniejszające w kratkach powierzchnię tych poziomych żaluzji) i może o takich niektórzy tutaj pisali, że się zakłada lub nie.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|