|
|
|
kontrola ciśnienia kół tpms |
| Autor |
Wiadomość |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/37 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2020-06-01, 19:21
|
|
|
| Andrzej ty to potrzebujewz konkretnej odpowiedzsi hahaa zmieniono automatycznie na - usunął te czujniki haha |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2020-06-01, 20:21
|
|
|
Czemu ma wy...? To bardzo fajny gadżet i moim zdaniem sprawdza się.
Ja wybrałem te nakręcane bo miałem wątpliwości co do żywotności bateryjek. Żeby wymienić bateryjki w tych do felg trzeba demontować opony. Utrudniona jest też zamiana kół miejscami, po zmianie przód/tył pomylone są dane na wyświetlaczu. Każdy nadajnik dedykowany jest do odpowiedniego koła. Przynajmniej przy tych nakręcanych tak jest.
W osobówce mam taki system fabryczny ale on działa bez zasilania nadajników i sam rozpoznaje które to jest koło. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
| |
|
|
|
 |
Andrzej_Gdynia
zaawansowany

Twój sprzęt: Adria 670
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2016 Piwa: 15/9 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2020-06-02, 05:13
|
|
|
| Przy programowaniu możesz zamienić koła - jest taka opcja jesli przy montazu pomyliłeś przyporządkowanie. <asz możliwość ustaiwienia progowych wartości cisnienia - ja ustawiłem sobie 4 atm i max 5,2 atm. Przy spadku do 4 lub wzroście do 5,2 - piszczy. To samo jeśli chodzi o temp kół. NIe trzeba gapić sie na wyświetlacz i kontrolować sytuacji. |
_________________ Andrzej_Gdynia
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2020-06-02, 21:23
|
|
|
W moim aucie zalecane ciśnienie z tyłu to 4,75. Przy ustawieniu na 5,2 piszczało prawie zawsze. W gorący dzień ciśnienie potrafi wzrosnąć do ponad 5,5.
Podnosiłem zakres alarmu doświadczalnie, kilka razy. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|