|
|
|
A ja to chcę |
| Autor |
Wiadomość |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 325/20 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-06-10, 05:06
|
|
|
| marek230482 napisał/a: | | ...najpierw w polsce trzeba takie miejsce znaleźć (a nie będzie łatwo)... |
Nie przesadzaj, we Wrocławiu po każdej większej ulewie masz takie warunki pod wiaduktami na Reymonta, Trzebnickiej, Osobowickiej, Rychtalskiej. |
|
 |
marek230482
stary wyga

Twój sprzęt: Transit VII Challenger
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sty 2020 Piwa: 11/1 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 2020-06-10, 10:02
|
|
|
hehehehe - w sumie racja Ale nie chodzi mi o kałużę, tylko warunki nie przejezdne dla pojazdów terenowych (nie mylić z suvami). Poza tym pisałem już, że na drogach publicznych tym nie wolno jeździć.
Sam offroaduję i wiem że o teren do fajnej zabawy czymś takim nie jest łatwo znaleźć. Nie mówię o jakimś poligonie czy błotnistej piaskowni bo w tym każda terenówka da radę. Ale o takie trasy jak na wspomnianym filmie, albo bagna, błotniste lasy (u nas jak występują to są po ochroną i nie wolno tam wjechać).
A jeżdżenie po polnej drodze czymś takim lub po wrocławskim poligonie to nie frajda. To jakbyś powiedział, że jazda skodą octavią 4x4 po łące to offroad
to się nadaje właśnie do wywiezienia lawetą na zorganizowane rajdy jak przykładowo można na terenwizji obejrzeć.
Albo dla mieszkańców rosji :D |
_________________ Dethleffs Nomad->Transit IV Pilote -> Transit VII Challenger
 |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 325/20 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-06-12, 00:55
|
|
|
No to jedź do hurtowni cegły, dachówki, kostki brukowej w Kłodzku, Jeleniej Górze, Wałbrzychu i zobacz, miejsca gdzie trzeba je dowieść w czasie deszczu, po ulewie lub do firmy kateringowej obsługującej budowę dróg i już będziesz miał prawdziwy off-road.
Gdy pracowałem w budownictwie drogowym, zdarzały się sytuacje, że sprzęt na gąsienicach trzeba było wyciągać.
Marzenia są bliżej niż myślisz, na wyciągnięcie ręki. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|