|
|
|
Bio Diesel |
| Autor |
Wiadomość |
jsaluga
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis mc2
Nazwa załogi: WZDuzeiMale
|
Wysłany: 2019-01-16, 09:09
|
|
|
| A my wszyscy musimy potem to wdychać. |
|
|
|
 |
amples
Kombatant
Twój sprzęt: Master III
Pomógł: 13 razy Dołączył: 28 Lut 2013 Piwa: 129/18 Skąd: UE
|
Wysłany: 2019-01-16, 09:46
|
|
|
| jsaluga napisał/a: | | musimy potem to wdychać |
Odstaw auto na kolki i nie będziesz wdychał ,
mojego nie wdychasz , za daleko.
Zakaż wszystkim używania dwusuwów bo oni spalają go w większym procencie do 1-50.
Albo wyprowadź się na Antarktydę tam technika występuje sporadycznie |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2019-01-16, 17:27
|
|
|
Racja , ile zakopci w nowoczesnym HDI litr oleju na 200 a ile zwykle TD bez dolewki , za którym chcesz jechać |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Mikesz
zaawansowany

Twój sprzęt: KNAUS BoxStar 600
Nazwa załogi: a Mi i Go.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2012 Piwa: 16/69 Skąd: Warszawa Praga.poł
|
Wysłany: 2019-01-16, 21:07
|
|
|
| tosiek159 napisał/a: | Kochani kamperowicze.Zapomnijcie o biodieslu,nie ma gorszego paliwa.Jestem praktykiem,spalony biodiesel pozostawia nagar,który osadza się pod pierścieniami tłoków,powodując po pewnym czasie zatarcie silnika.
W czasach,kiedy nie ścigano za tankowanie oleju opałowego, to czerwone paliwo często było lepsze jak olej napędowy,nie chrzczono go wszelkiego rodzaju rozpuszczalnikami....
Biodiesel jest tańszy jak tankujemy,tyle że ostateczny wynik jest bardzo kosztowny,kiedy odmówią wtryskiwacze i pompa wtryskowa a i silnik też w końcu stanie.
Pozdrawiam. |
Brawo kolego.
Dla miłośników frytek chciałem pokazać wam jak wyglądała moja pompa wtryskowa po rozebraniu przez fachowca i zdyskwalifikowaniu naprawy ,pompa została naprawiona przez fachowca pod warunkiem że on nie czyści tylko ja ,zajęło mi to 3 godziny przy pomocy płynów do czyszczenia piekarników i szczoteczek do zębów,wszystkie ruchome części wewnątrz pompy były zablokowane.
IMAG3110.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 8 raz(y) 131,32 KB |
|
| |
|
|
|
 |
ludzik
trochę już popisał
|
Wysłany: 2020-06-11, 09:08
|
|
|
| A jak wygląda kwestia filtra DPF? Jak biodiesel wpływa na ten element? |
|
|
|
 |
casper
trochę już popisał
|
Wysłany: 2020-06-12, 11:30
|
|
|
| ludzik napisał/a: | | A jak wygląda kwestia filtra DPF? Jak biodiesel wpływa na ten element? |
Tam, gdzie funkcjonuje diesel, tam zachodzi konieczność używania filtrów, w tym filtrów DPF. Są to elementy eksplotacyjne i czasami się przytykają.
Tak, można je regenerować, a koszt regeneracji uzależniony jest przede wszystkim od modelu samochodu.
Przykładowe ceny znajdziesz np tutaj: https://dpf-fap.waw.pl/oferta/ |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|