|
|
Zmiana z Ciężarowy na Specjalny Kempingowy |
Autor |
Wiadomość |
grzechu0011
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford TraNSIT
|
Wysłany: 2020-05-27, 17:25 Zmiana z Ciężarowy na Specjalny Kempingowy
|
|
|
Dzień dobry jestem Grzesiek i mieszkam w Małopolsce, zakupiłem ponad rok temu busa Ford Transita, którego przerobiłem na kamperka, za granicą nie ma problemu z brakiem przegrody, w sumie z niczym nie ma problemu za granicą, aczkolwiek chciałbym podróżować nim po Polsce, więc przeroda musi być, zdecydowałem że chciałbym go przerobić na Specjalny Kempingowy, ( Tak tak przeczytałem chyba wszystkie posty co do przerabiania ciężarowych na specjalny), niestety nie posiadam firmy więc nie mam jak sobie wbić do rejestru PKD – 45.20.Z, a firmy zakładać raczej nie chce,, jeśli ktoś mógłby mi pomóc jak to można ugryźć to byłbym bardzo wdzięczny.
Czytałem również że niby niektóre stację mają uprawnienia do zmian konstrukcyjnych , i że za 123zł mogą mi to zrobić, jeśli tak , to znacie kogoś kto by mi to zrobił ?
Mieszkam w Krakowie lub Rzeszowie, mogę podjechać nawet do Gdańska :D |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
|
|
|
 |
grzechu0011
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford TraNSIT
|
Wysłany: 2020-05-27, 22:06
|
|
|
Bim przeczytałem wszystkie strony, i wychodzi na to że albo posiadanie firmy i wpis, albo posiadanie znajomego co ma taki wpis, lub ewentualnie dzwonienie po warsztatach i pytanie... mi to w sumie właściwie chodzi o te właściwe warsztaty :D |
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Kwi 2019 Piwa: 122/77 Skąd: Kraków-przedmieścia
|
Wysłany: 2020-05-31, 15:36
|
|
|
grzechu0011 napisał/a: | wychodzi na to że albo posiadanie firmy i wpis, albo posiadanie znajomego co ma taki wpis, lub ewentualnie dzwonienie po warsztatach i pytanie | Grzegorz - po prostu odpowiedziałeś sobie sam. |
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
|
|
|
 |
marcin traker
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato Hymer 91/Hobby460 /Peugeot Concorde
|
Wysłany: 2020-05-31, 17:31
|
|
|
Szukaj warsztatów ,które koegzystują z OSKP |
|
|
|
 |
kamerunczyk
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-06-15, 06:35
|
|
|
Witam . Tez mam zamiar przerobienia forda transita . Może doradzicie czy lepiej kupić brygatowke 7 miesc + przegroda i wywalić przegrodę ? Czy może osobowego ? Ale wtedy będzie problem bo jest cały przeszklony ? |
|
|
|
 |
jarekvolvo
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Toyota Hiace 1983, zabudowa Feriela Oase
|
Wysłany: 2020-06-15, 09:16
|
|
|
Myślę, żę w "osobówce" łatwiej zakryć okna, niż w blaszaku je wycinać. Odpada problematyka przegrody, z którą w obecnych realiach nie jest tak różowo.
A nie myślałeś o brygadówce towarowej, z paką ? W jej miejsce kontener zabudowany w kamping ? |
|
|
|
 |
kamerunczyk
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-06-15, 10:15
|
|
|
Jak kupię osobówkę załóżmy 9 osobowa i zostawię tylko siedzeni z przodu to muszę zmienić charakterystykę auta ? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|