|
|
|
truma C3400 zrzut wody z bojlera |
| Autor |
Wiadomość |
Campmar
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FENDT 510
Nazwa załogi: Campmarki
|
Wysłany: 2020-06-26, 14:31 truma C3400 zrzut wody z bojlera
|
|
|
Witam,
Napełniłem zbiornik wodą. Włączyłem zasilanie i pompę. Woda z kranów leci. Natomiast podczas włączonej pompy i zasilania cały czas zrzucana jest woda z bojlera wężykiem na zewnątrz. Wężyk jest przy czerwonej rurze wychodzącej z bojlera. Wcześniej myślałem, że to problem związany z elektrozaworem (nie działał od kilku lat i podparty był plastikową płytką). Wymieniłem go na mechaniczny zawór Trumy. Dlaczego woda jest wyrzucana podczas pracy pompy? |
_________________ Pozdrawiam
Marek |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2020-06-30, 15:39
|
|
|
Masz problem to podaj swój nr.tel. Szybciej i łatwiej się tłumaczy.
Musisz zamknąć zawór .Koło bojlera na podłodze powinien być na wężu .Taki co śmiga w prawo i lewo .A teraz postawiony masz do pionu .Daj go na poziom i z głowy |
| |
|
|
|
 |
PiciuM
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ducato Hymer '98
|
Wysłany: 2020-06-30, 15:45
|
|
|
| U mnie po zimie ten zawor dodatkowo przestal dzialac - niewazne, czy w pionie, czy poziomie, woda leciala wezykiem - przeczyszczenie pomoglo. |
|
|
|
 |
Ela i Andrzej
zaawansowany

Twój sprzęt: HYMER ERIBA 544
Nazwa załogi: Mąkosie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Piwa: 5/2 Skąd: Police
|
Wysłany: 2020-06-30, 19:47
|
|
|
| Campmar masz zepsuty zaworek odpowietrzenia bojlera koszt części około 100 zł .Można go zastąpić zaworkiem zwrotnym do paliwa w samochodach koszt około 30 zł.Pozdrawiam kolarz i żona kolarza . |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2020-06-30, 22:10
|
|
|
| PiciuM napisał/a: | | U mnie po zimie ten zawor dodatkowo przestal dzialac - niewazne, czy w pionie, czy poziomie, woda leciala wezykiem - przeczyszczenie pomoglo. |
I się chwali
Ale telefon lepszy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|