|
Grecja wyjazd 1 lipca |
| Autor |
Wiadomość |
spanian
stary wyga Carpe diem

Twój sprzęt: Fiat Ducato Benimar 2.8 JTD rok 2002
Nazwa załogi: Transformers
|
Wysłany: 2020-07-02, 10:52
|
|
|
| Jestem w Grecji. Nie puścili nas na Macedonię na wracaliśmy na Bułgarię. Droga tam tragiczna technicznie. Relacjonuję tutaj bo mi łatwiej ze zdjęciami. W Serbii próbowali nas zatrzymać trzykrotnie na fikcyjną naprawę podczas jazdy na autostradzie. Jesteśmy za Salonikami. https://www.facebook.com/...1395/?ref=share Śledzę też wasz wątek. Macedonia jest wolna dla wszystkich. Można się tamtędy dostać do Albanii. Kierunek Ateny i Peloponez. Było cholernie ciężko Stoimy na marinie za Salonikami. |
|
|
|
 |
spanian
stary wyga Carpe diem

|
Wysłany: 2020-07-02, 11:03
|
|
|
| Na granicy wyrywkowe testy na Covid. Jak padnie na ciebie. Siedzisz do uzyskania wyników w miejscu gdzie zadeklarowałeś. Badają na krzesełku. Wszyscy widzą. Paranoja. Formularz sprawdza jeden, a drugi dowody. Długie stanie. Ja miałem kod w telefonie pdf |
| |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

Twój sprzęt: FIAT Ducato CI Riviera 500
Nazwa załogi: JaroW+BaWa
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sie 2008 Piwa: 22/17 Skąd: Oświęcim
|
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2020-07-02, 15:14
|
|
|
| futro2606 napisał/a: | Witam i wywołana przez Basię umieszczam nasze miejsca postojowe w oczekiwaniu na dojazd znajomych.
Pozdrawiamy ciepło |
naszukałam się bo nie znam wszystkich plaz na pamięć,ale to sa plaże poniżej Volos,my bardzo lubimy Agios Georgios,potem teraz jak byliśmy to na Farsale bo chcieliśmy być jak najszybciej na Peloponezie a to był marzec
Przypomnialam sobie jak myśleliśmy o powrocie w czerwcu to pani konsul w Grecji mówila że graanica z Bułgarią nie była wogóle zamknieta,i tak widze jest obecnie teraz. |
| |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2020-07-02, 16:07
|
|
|
| spanian napisał/a: | | Droga tam tragiczna technicznie | to jest droga przez wioski oraz Strumicę,po drodze jest kilka wodospadów ale nie do pośpiechu .Po drodze miałeś Halkidiki,z cudownymi plażami i najpiękniejszym piachem w Grecji.Do Peloponezu ze 300km,ale nie wiem czy ci się spodoba Wyb.olimpijskie.my jadąc tam przejechaliśmy koło Olimpu droga nr13 na Elassone,Larise,Lamia,przepiekna droga przez Delfy.Przeciez część młodzieży masz w wieku szkolnym.Potem zat,koryncka z przepięknymi plazami,Pozdrawiam,pisz coś więcej ale normalnie tak że i ja zrozumie |
|
|
|
 |
przemo.d
stary wyga
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 31/148 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2020-07-02, 20:49
|
|
|
Witam, podsumujmy bo i ja na Peloponez się wybieram
Czyli Serbia , Macedonia i Grecja tą drogą na razie nie da się przejechać bo Grecja nie wpuszcza od strony Macedonii tak to wnioskuje z tych opisów...
Czyli wszyscy wjechaliście Serbia, Bułgaria i Grecja z jakimś śmiesznym formularzem z netu ? Tak to mam rozumieć ? niektórzy jeszcze przez Rumunię , Bułgarię i do Grecji.? Te dwie ostatnie drogi są przejezdne na tą chwilę do Grecji?
Pozdrawiam Przemek . |
| |
|
|
|
 |
Staszek II
zaawansowany

Twój sprzęt: Roller Team półintegra
Nazwa załogi: Agnieszka i Staszek
|
Wysłany: 2020-07-03, 06:58
|
|
|
| Witam. Dotarliśmy o północy w okolice Olimpiady. Granica Węgry Serbia bez kolejki. Potem zaczēły się schody. Granica Serbsko Bułgarska ok pół godziny a na granicy Greckiej niespodzianka. 2 godziny czekania. 20 kosmitów w maskach hepa, przyłbicach i fartuchach robi testy na covida. Nam też nie darowali. Kazali przez dzień być w odosobnieniu na podanym adresie. |
| Ostatnio zmieniony przez Staszek II 2020-07-03, 20:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 17 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 273/209 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2020-07-03, 11:40
|
|
|
Czy to nie jest logiczne,że gdyby okazało się,że jesteście zakażeni to będąc w odosobnieniu nie macie możliwości zakazić kolejnych osób??? Tak rozprzestrzenia się ten wirus i przez podobne zachowania robisz nam też krzywdę.Puścili Cię ale następnych niewspółpracujących po prostu skoszarują na granicy na dobę i tyle.I będziemy sterczeć w syfie myśląc o Tobie i Tobie podobnym bez cienia sympatii.
Brawo Brawo.. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Spax
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato i Hobby 495
Nazwa załogi: Spax
Pomógł: 10 razy Dołączył: 08 Mar 2016 Piwa: 197/348 Skąd: Kolumna
|
Wysłany: 2020-07-03, 12:50
|
|
|
rakro1, Nie chciało mi się dzisiaj rano pisać - ująłeś dokładnie to co ja sobie o tym poście pomyślałem. |
_________________ Moje miescówki w Grecji »»» https://bonvoyage-travel.eu/maps/
 |
|
|
|
 |
przemo.d
stary wyga
Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Gru 2011 Piwa: 31/148 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2020-07-03, 16:16
|
|
|
| Staszek II napisał/a: | | Witam. Dotarliśmy o północy w okolice Olimpiady. Granica Węgry Serbia bez kolejki. Potem zaczēły się schody. Granica Serbsko Bułgarska ok pół godziny a na granicy Greckiej niespodzianka. 2 godziny czekania. 20 kosmitów w maskach hepa, przyłbicach i fartuchach robi testy na covida. Nam też nie darowali. Kazali przez dzień być w odosobnieniu na podanym adresie ale ich polewamy. Realizujemy swój plan. |
Dzieki za świeże info
Powodzenia bo pogody życzyć Wam nie trzeba ..:) |
|
|
|
 |
ZbigStan
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 1366/338 Skąd: Opole
|
|
|
|
 |
Staszek II
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-07-03, 19:31
|
|
|
| rakro1 napisał/a: | Czy to nie jest logiczne,że gdyby okazało się,że jesteście zakażeni to będąc w odosobnieniu nie macie możliwości zakazić kolejnych osób??? Tak rozprzestrzenia się ten wirus i przez podobne zachowania robisz nam też krzywdę.Puścili Cię ale następnych niewspółpracujących po prostu skoszarują na granicy na dobę i tyle.I będziemy sterczeć w syfie myśląc o Tobie i Tobie podobnym bez cienia sympatii.
Brawo Brawo.. |
Kazali nam być w odosobnieniu przez jeden dzień na adresie który podałem w ankiecie. W moim przypadku to adres na Peloponezie u moich przyjaciöł. Przejechałem wczoraj 1100km i dzisiaj odpoczywam bo nie jestem w stanie dalej jechać. Jeśli Cię to uspokoi to odpoczywamy przy swoim kamperze w odosobnieniu na prawie bezludnej plaży w konsultacji z lekarzem czyli moją żoną. Po prostu staramy zachowywać siē racjonalnie ale na Peloponezie dzisiaj nie jestem w stanie się znaleźć i w tym sensie to olewam, czyli nie jestem w stanie wykonać rzeczy niemożliwej. Może w poprzednim poście użyłem złego słowa i jeśli to kogoś uraziło to przepraszam. |
| |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 17 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 273/209 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2020-07-03, 20:05
|
|
|
| Nie chodzi o to czy uraziłeś ale wydźwięk był niefajny.Lekceważący przepisy.Taki "polski" w złym tego określenia znaczeniu.Walczymy/cierpimy wszyscy.I modlimy się o każdą istotę.Pamiętasz jak kiedyś Polski autokar spadł w przepaść w Alpach?Były zakazy ale kierowca był naszej nacji.Pewno doświadczony.Może nawet zaliczył Bieszczady czy Zakopiankę.Zginęło kilkadziesiąt osób,w tym na szczęście sam sprawca.Tacy jesteśmy i dlatego musiałem napisać.Czy jestem przekonany.że zakażacie?Absolutnie nie i za to trzymamy kciuki.Codziennie Sanepid poszukuje osób z kontaktu - kościół,pociąg czy sklepik osiedlowy.I to się dzieje naprawdę.Życzę Wam udanego wyjazdu i szczęśliwego powrotu. |
|
|
|
 |
Staszek II
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-07-03, 20:20
|
|
|
| OK nie kłócę się jak nie mam racji. Byłem po prostu wczoraj sfrustrowany i zmęczony. Wydźwięk rzeczwiście nie dobry. Zmodyfikowałem post do czystych informacji. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
spanian
stary wyga Carpe diem

|
Wysłany: 2020-07-04, 17:17
|
|
|
| Cholera, to miałeś pecha. Przykro mi. To jakaś paranoja jest. Mam nagrania z tego urywkami. Po powrocie zrobię film z wyprawy. Trzymaj się. |
|
|
|
 |
|
|