Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Grecja wyjazd 1 lipca
Autor Wiadomość
spanian 
stary wyga
Carpe diem

Twój sprzęt: Fiat Ducato Benimar 2.8 JTD rok 2002
Nazwa załogi: Transformers
Piwa: 112/7
Wysłany: 2020-07-02, 10:52   

Jestem w Grecji. Nie puścili nas na Macedonię na wracaliśmy na Bułgarię. Droga tam tragiczna technicznie. Relacjonuję tutaj bo mi łatwiej ze zdjęciami. W Serbii próbowali nas zatrzymać trzykrotnie na fikcyjną naprawę podczas jazdy na autostradzie. Jesteśmy za Salonikami. https://www.facebook.com/...1395/?ref=share Śledzę też wasz wątek. Macedonia jest wolna dla wszystkich. Można się tamtędy dostać do Albanii. Kierunek Ateny i Peloponez. Było cholernie ciężko Stoimy na marinie za Salonikami.
Postaw piwo autorowi tego posta

spanian 
stary wyga
Carpe diem

Wysłany: 2020-07-02, 11:03   

Na granicy wyrywkowe testy na Covid. Jak padnie na ciebie. Siedzisz do uzyskania wyników w miejscu gdzie zadeklarowałeś. Badają na krzesełku. Wszyscy widzą. Paranoja. Formularz sprawdza jeden, a drugi dowody. Długie stanie. Ja miałem kod w telefonie pdf

JaroW 
stary wyga
JaroW

Twój sprzęt: FIAT Ducato CI Riviera 500
Nazwa załogi: JaroW+BaWa
Piwa: 22/17
Wysłany: 2020-07-02, 12:26   

slawwoj napisał/a:
a jaka temperatura w dzień ?

Almyros

32 stopnie C

:gwm

Nie piszę poprawnie po polsku
.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 351/396
Wysłany: 2020-07-02, 15:14   

futro2606 napisał/a:
Witam i wywołana przez Basię umieszczam nasze miejsca postojowe w oczekiwaniu na dojazd znajomych.

Pozdrawiamy ciepło :spoko

naszukałam się bo nie znam wszystkich plaz na pamięć,ale to sa plaże poniżej Volos,my bardzo lubimy Agios Georgios,potem teraz jak byliśmy to na Farsale bo chcieliśmy być jak najszybciej na Peloponezie a to był marzec :haha:
Przypomnialam sobie jak myśleliśmy o powrocie w czerwcu to pani konsul w Grecji mówila że graanica z Bułgarią nie była wogóle zamknieta,i tak widze jest obecnie teraz.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 351/396
Wysłany: 2020-07-02, 16:07   

spanian napisał/a:
Droga tam tragiczna technicznie
to jest droga przez wioski oraz Strumicę,po drodze jest kilka wodospadów ale nie do pośpiechu .Po drodze miałeś Halkidiki,z cudownymi plażami i najpiękniejszym piachem w Grecji.Do Peloponezu ze 300km,ale nie wiem czy ci się spodoba Wyb.olimpijskie.my jadąc tam przejechaliśmy koło Olimpu droga nr13 na Elassone,Larise,Lamia,przepiekna droga przez Delfy.Przeciez część młodzieży masz w wieku szkolnym.Potem zat,koryncka z przepięknymi plazami,Pozdrawiam,pisz coś więcej ale normalnie tak że i ja zrozumie :bukiet:

przemo.d 
stary wyga

Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Piwa: 31/148
Wysłany: 2020-07-02, 20:49   

Witam, podsumujmy bo i ja na Peloponez się wybieram :)
Czyli Serbia , Macedonia i Grecja tą drogą na razie nie da się przejechać bo Grecja nie wpuszcza od strony Macedonii tak to wnioskuje z tych opisów...
Czyli wszyscy wjechaliście Serbia, Bułgaria i Grecja z jakimś śmiesznym formularzem z netu ? Tak to mam rozumieć ? niektórzy jeszcze przez Rumunię , Bułgarię i do Grecji.? Te dwie ostatnie drogi są przejezdne na tą chwilę do Grecji?
Pozdrawiam Przemek .

Staszek II 
zaawansowany

Twój sprzęt: Roller Team półintegra
Nazwa załogi: Agnieszka i Staszek
Piwa: 45/29
Wysłany: 2020-07-03, 06:58   

Witam. Dotarliśmy o północy w okolice Olimpiady. Granica Węgry Serbia bez kolejki. Potem zaczēły się schody. Granica Serbsko Bułgarska ok pół godziny a na granicy Greckiej niespodzianka. 2 godziny czekania. 20 kosmitów w maskach hepa, przyłbicach i fartuchach robi testy na covida. Nam też nie darowali. Kazali przez dzień być w odosobnieniu na podanym adresie.
Ostatnio zmieniony przez Staszek II 2020-07-03, 20:12, w całości zmieniany 1 raz  

rakro1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Piwa: 273/209
Wysłany: 2020-07-03, 11:40   

Czy to nie jest logiczne,że gdyby okazało się,że jesteście zakażeni to będąc w odosobnieniu nie macie możliwości zakazić kolejnych osób??? Tak rozprzestrzenia się ten wirus i przez podobne zachowania robisz nam też krzywdę.Puścili Cię ale następnych niewspółpracujących po prostu skoszarują na granicy na dobę i tyle.I będziemy sterczeć w syfie myśląc o Tobie i Tobie podobnym bez cienia sympatii.
Brawo Brawo..

Wyświetl szczegóły
Spax 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato i Hobby 495
Nazwa załogi: Spax
Piwa: 197/348
Wysłany: 2020-07-03, 12:50   

rakro1, Nie chciało mi się dzisiaj rano pisać - ująłeś dokładnie to co ja sobie o tym poście pomyślałem. :pifko

przemo.d 
stary wyga

Twój sprzęt: FORD 2.0 CI
Nazwa załogi: Przemo.D
Piwa: 31/148
Wysłany: 2020-07-03, 16:16   

Staszek II napisał/a:
Witam. Dotarliśmy o północy w okolice Olimpiady. Granica Węgry Serbia bez kolejki. Potem zaczēły się schody. Granica Serbsko Bułgarska ok pół godziny a na granicy Greckiej niespodzianka. 2 godziny czekania. 20 kosmitów w maskach hepa, przyłbicach i fartuchach robi testy na covida. Nam też nie darowali. Kazali przez dzień być w odosobnieniu na podanym adresie ale ich polewamy. Realizujemy swój plan.

Dzieki za świeże info :)

Powodzenia bo pogody życzyć Wam nie trzeba ..:)

ZbigStan 
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Piwa: 1366/338
Wysłany: 2020-07-03, 16:41   

rakro1, Spax. Myślę podobnie.
Narty, Włochy 2020

Staszek II 
zaawansowany

Wysłany: 2020-07-03, 19:31   

rakro1 napisał/a:
Czy to nie jest logiczne,że gdyby okazało się,że jesteście zakażeni to będąc w odosobnieniu nie macie możliwości zakazić kolejnych osób??? Tak rozprzestrzenia się ten wirus i przez podobne zachowania robisz nam też krzywdę.Puścili Cię ale następnych niewspółpracujących po prostu skoszarują na granicy na dobę i tyle.I będziemy sterczeć w syfie myśląc o Tobie i Tobie podobnym bez cienia sympatii.
Brawo Brawo..

Kazali nam być w odosobnieniu przez jeden dzień na adresie który podałem w ankiecie. W moim przypadku to adres na Peloponezie u moich przyjaciöł. Przejechałem wczoraj 1100km i dzisiaj odpoczywam bo nie jestem w stanie dalej jechać. Jeśli Cię to uspokoi to odpoczywamy przy swoim kamperze w odosobnieniu na prawie bezludnej plaży w konsultacji z lekarzem czyli moją żoną. Po prostu staramy zachowywać siē racjonalnie ale na Peloponezie dzisiaj nie jestem w stanie się znaleźć i w tym sensie to olewam, czyli nie jestem w stanie wykonać rzeczy niemożliwej. Może w poprzednim poście użyłem złego słowa i jeśli to kogoś uraziło to przepraszam.

rakro1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Piwa: 273/209
Wysłany: 2020-07-03, 20:05   

Nie chodzi o to czy uraziłeś ale wydźwięk był niefajny.Lekceważący przepisy.Taki "polski" w złym tego określenia znaczeniu.Walczymy/cierpimy wszyscy.I modlimy się o każdą istotę.Pamiętasz jak kiedyś Polski autokar spadł w przepaść w Alpach?Były zakazy ale kierowca był naszej nacji.Pewno doświadczony.Może nawet zaliczył Bieszczady czy Zakopiankę.Zginęło kilkadziesiąt osób,w tym na szczęście sam sprawca.Tacy jesteśmy i dlatego musiałem napisać.Czy jestem przekonany.że zakażacie?Absolutnie nie i za to trzymamy kciuki.Codziennie Sanepid poszukuje osób z kontaktu - kościół,pociąg czy sklepik osiedlowy.I to się dzieje naprawdę.Życzę Wam udanego wyjazdu i szczęśliwego powrotu.

Staszek II 
zaawansowany

Wysłany: 2020-07-03, 20:20   

OK nie kłócę się jak nie mam racji. Byłem po prostu wczoraj sfrustrowany i zmęczony. Wydźwięk rzeczwiście nie dobry. Zmodyfikowałem post do czystych informacji. Pozdrawiam.

Wyświetl szczegóły
spanian 
stary wyga
Carpe diem

Wysłany: 2020-07-04, 17:17   

Cholera, to miałeś pecha. Przykro mi. To jakaś paranoja jest. Mam nagrania z tego urywkami. Po powrocie zrobię film z wyprawy. Trzymaj się.

Odpowiedz do tematu