|
|
Trasa z 10 latkiem |
Autor |
Wiadomość |
Id_ea
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Knaus Traveler
|
Wysłany: 2020-07-21, 10:50 Trasa z 10 latkiem
|
|
|
Dzień dobry. Właściwie wszystko gotowe więc można zacząć planować 1 trasę objazdową na sierpień. Do tej pory z synem ruszaliśmy "zadaniowo" tj. szybko dojechać, rozbić obóz obejrzeć okolice i jeszcze szybciej wracać. Aktualnie dysponując domem na kółkach chcielibyśmy zrobić objazd terenu ruszając ze Świnoujścia lądując na półmetku u kolegi w pod Warszawą i powrót inna trasą. No i tu jest zonk bo za chiny ludowe nie wiem jak zaplanować trasę objazdową tak aby 10 latek się nie zanudził skoro zwiedzanie kościołów go nie interesuje. Może coś na wale pomorskim bunkry, parki linowe, kąpieliska, zamki? Prosiłbym Was "stare wygi" bazujac na Waszym dużym doświadczeniu o poradę gdzie warto się zatrzymać i jak pociągnąć atrakcyjną trasę tak aby go zarazić. Do tej pory nigdy nie korzystałem z życia nomada i jakoś tak nie bardzo wiem jak ogarnąć temat więc będziemy się uczyć i eksperymentować w drodze |
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2020-07-21, 11:41 Re: Trasa z 10 latkiem
|
|
|
Id_ea napisał/a: | Aktualnie dysponując domem na kółkach chcielibyśmy zrobić objazd terenu ruszając ze Świnoujścia lądując na półmetku u kolegi w pod Warszawą i powrót inna trasą. No i tu jest zonk bo za chiny ludowe nie wiem jak zaplanować trasę objazdową tak aby 10 latek się nie zanudził skoro zwiedzanie kościołów go nie interesuje. |
Z Warszawy masz rzut kamieniem do :
https://juraparkbaltow.pl/ ..dalej dla 10 latka bardzo interesujące i po drodze
https://cndavinci.pl/...h...zny-w-tokarni.. ..
https://jaskiniaraj.pl/galeria/
To tak na początek powrotu .. dalej niech inni koledzy poprowadzą a całe wakacje dla dzieciaka wypełnione |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 312/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-07-21, 21:01 Re: Trasa z 10 latkiem
|
|
|
Id_ea napisał/a: | ...tak aby 10 latek się nie zanudził skoro zwiedzanie kościołów go nie interesuje... |
to może zwiedzać agencje towarzyskie?
a tak na poważnie:
1. kto jak nie Ty ma znać Twojego syna?
2. nawet zwiedzanie kościołów można przedstawić atrakcyjnie dla 10-latka.
weź filmy z panem samochodzikiem pokaż mu i potem dopiero zwiedzaj kościoły czy muzea.
to tylko zależy od Twoje pomysłowości i inwencji.
tylko nie pokazuj mu filmów z Indianą Johnsem, bo będzie chciał jechać na bliski wschód. |
|
 |
Id_ea
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2020-07-21, 22:33
|
|
|
Cyryl, napewno przeczytałeś co napisałem!? |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

|
Wysłany: 2020-07-22, 05:38
|
|
|
wydaje mi się, że tak, ale mogę się mylić.
po pierwsze nie wiem w którym kierunku chcesz pchnąć zainteresowania syna?
możesz szukać parków wodnych, coś z dinozaurami, muzeów motoryzacji, miejsc związanych z militariami, kościołami, zakładami chemicznymi czy wędkarstwem lub tam gdzie w tym czasie odbywają się imprezy sportowe itp.
możliwości jest mnóstwo.
to co mu wymyślisz, co według Ciebie będzie warte zainteresowania, to już Twoja sprawa, tutaj każdy może mieć inne zdanie.
a potem masz internet, który daje prawie nieograniczone możliwości informacji na temat tego co możesz znaleźć na trasie w tym czasie.
na przykład jest muzeum erotyki w Warszawie, ale to może zaczekaj jak młody podrośnie.
ja bym tam zahaczył o Gdańsk, gdzie odbędą się rozgrywki Grand Prix PLS 7-9.08
w zamian niedokończonej ligi w siatkówce będą rozgrywki zespołów czteroosobowych na piasku, zasady halowe, kobiet i mężczyzn.
ale możesz zamiast tego zwiedzić Muzeum Historii Polskiego Ruchu Ludowego w Piasecznie koło Gniewa, zobaczyć dni wiatraka w Rydzynie, gdzieś jest święto fasoli, piknik sołtysów itp.
każdy ma inne zainteresowania. |
|
 |
Id_ea
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2020-07-22, 09:00
|
|
|
O widzisz ono takie informacje chodzi! W życiu bym nie wpadl na trop dnia sołtysa czy święta fasoli. Internet mi to ogarnie ale bez podania hasła nie wiedziałbym czego szukać chcemy zrobić pętle w dół ze Świnoujścia do Warszawy i z Warszawy w górę na powrót. |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

|
Wysłany: 2020-07-22, 19:50
|
|
|
Id_ea napisał/a: | ...ale bez podania hasła nie wiedziałbym czego szukać... |
wpisz w wyszukiwarkę:
imprezy plenerowe,
festyny,
jarmarki,
święta lokalne.
nic tylko wybierać. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|