|
|
|
Satelita czy netflix |
| Autor |
Wiadomość |
mgF3
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: CI Magis XT 65
|
Wysłany: 2020-08-15, 22:14 Satelita czy netflix
|
|
|
| Witam. Czy ktoś z Was ma może netflixa zamiast tv sat? Oczywiście w camper. Czy takie rozwiązanie ma sens? |
|
|
|
 |
aviator
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sie 2017 Piwa: 58/156 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 2020-08-15, 22:23
|
|
|
Mam czasem jedno i drugie - za granica Netflix się już nie opłaca
Sat jest lepsze ale ja i tak używam tylko dla tvn24 i „wiadomości” na TVN. Ostatnio testowałem jeszcze canal+ i horizongo przez internet... dalej sat z np podstawowym pakietem canal+ wygrywa a jak mi się nudzi to zmieniam hotbirda na astre i oglądam to co sąsiad Niemiec |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/498 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2020-08-15, 23:06
|
|
|
Jak masz naprawdę dobry internet mobilny, to OK...
Jest jeszcze IPTV
|
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2020-08-15, 23:42
|
|
|
mgF3, aplikacja mobilna Netflix (np na tablecie) pozwala na pobranie (niektórych) filmów do oglądania offline.
Z naszej praktyki, tam gdzie lubimy nocować, internet jest bardzo słaby. Więc nam by się taka opcja nie sprawdziła. Za granicą jeśli chcesz w ten sposób używać Netflix to musisz poszukać lokalnej karty z Internetem albo miejsc z WiFi, bo opcja z roamingiem z polskiej sieci wyczerpie Ci bardzo szybko limit internetu. |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
Bartekzg
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Burnstner Marano t640
Nazwa załogi: Szyszki
|
Wysłany: 2020-08-18, 07:26
|
|
|
Netflix nie jest złą opcją ale musisz mieć dostęp do internetu co wcale nie jest takie proste. Założyłem smart tv z opcją WIFI, generalnie jak udostępnianie sieć z telefonu to śmiga aż miło.
Gorzej jest po WIFI na polach campingowych. Nawet jeśli jest sygnał to i tak z racji ilości użytkowników przycina i długo buforuje(szczególnie wieczorami). Sam kamper jest sporą barierą dla sygnału więc warto pomyśleć o zewnętrznej antenie.
Niemniej jednak patrząc na to co oferuje telewizja vs netflix skłaniam się w stronę serwisów internetowych, netflix,player, spotify. Nie oglądam tv zbyt wiele a jeden film włączony na sen "zjada" 1,5-2,0 GB więc prze w miarę sensownej trafie wystarczy to co jest w abonamencie. |
|
|
|
 |
demonn41
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-23, 12:11
|
|
|
Osobiście wolę oglądać seriale na netflixie.
-------------------
Usunięto reklamę. |
| Ostatnio zmieniony przez Tadeusz 2020-08-23, 19:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2020-08-26, 08:14
|
|
|
| Od ubiegłego wieku nie oglądam TV. Wszystkie posiadane przez mnie telewizory nie posiadają anten. TV to u nas monitory podpięte do komputerów lub internetu. Oglądamy filmy przez Plex czyli "netflixa" na sieci lokalnej LAN i tym samym jesteśmy niezależni od internetu. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|