Dziękuję wszystkim za gównoburzę... |
Autor |
Wiadomość |
tusiaczek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-24, 10:09 Dziękuję wszystkim za gównoburzę...
|
|
|
Jakiś czas temu zadałem proste by się zdawało pytanie w temacie wyboru i zakupu nowego kampera... Było spokojnie, rzeczowo i miło... Wyjechałem sobie na króciutkie wakacje, wracam i oczom nie wierzę. W temacie szambo leje się równo, jedni palą na stosach drugich bardziej jak biebrzańskie łąki... o wycieczkach osobistych i przytykach co do zamożności (bądź zdolności kredytowej) forumowiczów nie wspomnę... Wychodzi na to że nawet fakt, że ktoś (czyli miedzy innymi ja) chce brać kampera w leasing jest słaby bo skoro Cię nie stać na zakup za gotówkę to jesteś... sam nie wiem co... Ludzie, co z Wami jest nie tak? |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 197/160 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2020-08-24, 10:54 Re: Dziękuję wszystkim za gównoburzę...
|
|
|
tusiaczek napisał/a: |
Ludzie, co z Wami jest nie tak? |
Nie mają zdolności kredytowej |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Neno
zaawansowany

|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2020-08-24, 15:05
|
|
|
Neno napisał/a: | Mam podobne wrażenia, a szczególnie już na portalach społecznościowych, tu jeszcze mamy jako tako grzeczne dyskusje
Hejt i gównoburze leją się strumieniami z nieba ;( Rzeczowych info coraz mniej. |
Szczególnie na portalach "niby branżowych" to widać, krytyka wszystkiego i celowe błędne odpowiedzi to standart - jedynie aby zaistnieć na CT tez jest takich kilku.
Jak nie masz co pisać to nie pisz |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
grzegorz_wol
weteran
Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2015 Piwa: 80/64 Skąd: Piła
|
Wysłany: 2020-08-24, 19:22 Re: Dziękuję wszystkim za gównoburzę...
|
|
|
tusiaczek napisał/a: | Jakiś czas temu zadałem proste by się zdawało pytanie w temacie wyboru i zakupu nowego kampera... Było spokojnie, rzeczowo i miło... Wyjechałem sobie na króciutkie wakacje, wracam i oczom nie wierzę. W temacie szambo leje się równo, jedni palą na stosach drugich bardziej jak biebrzańskie łąki... o wycieczkach osobistych i przytykach co do zamożności (bądź zdolności kredytowej) forumowiczów nie wspomnę... Wychodzi na to że nawet fakt, że ktoś (czyli miedzy innymi ja) chce brać kampera w leasing jest słaby bo skoro Cię nie stać na zakup za gotówkę to jesteś... sam nie wiem co... Ludzie, co z Wami jest nie tak? |
Trochę przesadzasz. Po pierwsze naliczyłem aż z jedenastu dyskutujących to chyba nie wszyscy na forum.(pomijam posty obok dyskusji i te w pierwszej jej części).
Nikt nie dostał krawata a wątek przystopowano by nie trzeba było ich dawać.
Atmosfera ostygła i jak masz ochotę dalej go ciągnąć to poproś o odblokowanie.
Socjologicznie patrząc to odpowiadając na Twoje pytanie to dyskusja zeszła na poziom dyskusji starych z młodymi.
Problem stary jak ludzkość.
Czyli z Nami wszystko Ok bo po staremu
|
|
|
|
 |
tusiaczek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-24, 19:27
|
|
|
Oczywiście określenie "wszystkim" bardziej tyczyło się tych co temat skiepścili tocząc swoje wojenki, nie chciałem pisać ad personam więc troszkę uogólniłem, sorki. |
|
|
|
 |
grzegorz_wol
weteran
Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2015 Piwa: 80/64 Skąd: Piła
|
Wysłany: 2020-08-24, 19:37
|
|
|
Nie no ja nie napisałem tego bo czuje się obrażony. Faktycznie zamknięto Twój wątek przez chwilową zbyt gorącą atmosferę. Admin wyraźnie napisał, że go odwiesi jak by co.
Dla mnie dywagacje na temat np oddziaływania różnych procesów które mogą mieć wpływ np. na ilość kamperów na rynku wtórnym wydają się ciekawe choć w dyskusji w Twoim wątku udziału nie brałem.
|
|
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 331/84 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2020-08-24, 19:42
|
|
|
tusiaczek napisał/a: | Oczywiście określenie "wszystkim" bardziej tyczyło się tych co temat skiepścili tocząc swoje wojenki, nie chciałem pisać ad personam więc troszkę uogólniłem, sorki. |
Pisz śmiało kogo masz na myśli.
Tu nikt się nie pogniewa , a doradzi jeśli tylko zrobisz to w sposób cywilizowany i bez mądrzenia się jaki to jesteś the best , bo jęśli jesteś najlepszy to po co szukasz rady?
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
tusiaczek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-24, 19:47
|
|
|
Wiesz Andrzeju... jesteś na czele mojej listy tych co wątek popsuli. Bez obrazy... Nigdzie nigdy nie pisałem jaki ze mnie debeściak, pytam, czytam i staram się wyciągać wnioski. Co do cywilizowanej dyskusji to chyba jakoś dam radę. I tyle. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 331/84 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2020-08-24, 20:23
|
|
|
tusiaczek napisał/a: | jesteś na czele mojej listy tych co wątek popsuli. |
Przyjmuję na klatę i dziękuję za szczerość.
tusiaczek napisał/a: | Bez obrazy... |
Ja się nie obrażam , raczej to inni są tu obrażeni i zniesmaczeni , np. Ty
Co do wątku który założyłeś , nie został by mieszany z błotem , gdyby nie jeden Kolega , który szukając
pomocy w zakupie kampera zachowywał się jak alfa i omega.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2020-08-24, 23:18
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | tusiaczek napisał/a: | jesteś na czele mojej listy tych co wątek popsuli. |
Przyjmuję na klatę i dziękuję za szczerość. |
Zabawne jest to, że my-starocia, możemy się okładać błotem w hyde parku ale w sumie to są takie pieszczoty starego małżeństwa Ale w inne działy wpadają nowe osoby i zamiast trochę popatrzyć, poczytać, pouczyć się, powąchać atmosferę to rozstawiają nas po kątach. To dziwne ciut, bo jakbym chciał kupić nowy laptop czy motolotnię (o czym nie mam pojęcia) to nie właziłbym na forum motolotniarzy mówiąc im, że niewiele wiedzą... |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 321/19 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-08-25, 07:12
|
|
|
To jest jak z moją żoną: ona zadając pytanie nie oczekuje odpowiedzi, ale potwierdzenia swojego zdania. |
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2020-08-25, 08:32
|
|
|
Cyryl napisał/a: | To jest jak z moją żoną: ona zadając pytanie nie oczekuje odpowiedzi, ale potwierdzenia swojego zdania. |
|
|
|
|
 |
tusiaczek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-08-25, 10:11
|
|
|
Bajaga napisał/a: | Andrzej 73 napisał/a: | tusiaczek napisał/a: | jesteś na czele mojej listy tych co wątek popsuli. |
Przyjmuję na klatę i dziękuję za szczerość. |
Zabawne jest to, że my-starocia, możemy się okładać błotem w hyde parku ale w sumie to są takie pieszczoty starego małżeństwa Ale w inne działy wpadają nowe osoby i zamiast trochę popatrzyć, poczytać, pouczyć się, powąchać atmosferę to rozstawiają nas po kątach. To dziwne ciut, bo jakbym chciał kupić nowy laptop czy motolotnię (o czym nie mam pojęcia) to nie właziłbym na forum motolotniarzy mówiąc im, że niewiele wiedzą... | A przeczytałeś chociaż zamknięty wątek czy tak sobie tylko zagajasz? Zacytowałeś akurat mnie więc poczułem się wywołany do tzw tablicy... i za diabła nie mogę dojść gdzie rozstawiałem kogokolwiek po kątach... o reszcie nie wspomnę. Ja rozumiem że jeden "stary" forumowicz staje za drugim ale żeby chociaż tak przeczytać dokładniej o co kaman to było by fajno... |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 321/19 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2020-08-25, 11:36
|
|
|
Nie czytałem w całości tamtego wątku, ale:
Każdy z nas wyraża swoje zdanie, które nie musi być zgodne z innymi.
Natomiast Ty zrobisz jak uważasz.
Powinieneś zdawać sobie sprawę z tego, że żaden z nas nie zna do końca Twoich gustów, oczekiwań, możliwości, więc wszystkie rady są pod kątem swoich doświadczeń i nie muszą być przydatne.
Co więcej tylko na Ciebie spadną konsekwencji Twoich decyzji.
Więc wszelkie rady w tym względzie trzeba traktować z przymrużeniem oka. |
|
 |
|