|
|
Listwy zewnętrzne na uszczelkach - ciągle ciekną. |
Autor |
Wiadomość |
pionier01
stary wyga

Twój sprzęt: LMC Liberty 570s 1997
Nazwa załogi: 4 facetów i jedna dziewczyna
|
Wysłany: 2020-10-16, 10:21 Listwy zewnętrzne na uszczelkach - ciągle ciekną.
|
|
|
Mam kamperka z 1997 roku. Na dachu na krawędzi dach-ściana jest uszczelka a na niej listwa aluminiowa. To rozwiązanie jest według mnie do du...y. Czy ktoś poradził sobie w innych sposób np. wyrzucając te listwy i uszczelki i zastosował jakieś panele PCV lub coś co bardziej uszczelni połączenie dach-ściana?
Kilka dni temu wróciłem z Niemiec i na autostradzie zobaczyłem starego kampera który miał zamiast tej uszczelki i listwy aluminiowej duże, chyba z PCV lub czegoś podobnego, na nowo wykonane wytłoczki. Stary kamper a wyglądał jak nowo wyremontowany. Tam także ktoś zrezygnował ze starego rozwiązania i wykorzystał nowe listwy.
czy ktoś , coś... |
|
|
|
 |
chemik
weteran

Twój sprzęt: Ford zabudowa EuraMobil
Nazwa załogi: Ela i Wojtek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Lis 2014 Piwa: 115/19 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: 2020-10-16, 15:38
|
|
|
w naszym kamperze ( starszym 1990) na złączach jest daliśmy pod spód listwy aluminiowej uszczelki butylowe - jak się dobrze przyprasuje - to nic nie puszczają. Listwy Al są przymocowane wkrętami, więc mocno dociskają do blachy. Polecam taki sposób. Pod kątowniki PCV też trzeba dać uszczelnienie, ale pcv nie jest tak sztywne. |
_________________ Chemik |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-10-16, 21:46 Re: Listwy zewnętrzne na uszczelkach - ciągle ciekną.
|
|
|
pionier01 napisał/a: | ...
zobaczyłem starego kampera który miał zamiast tej uszczelki i listwy aluminiowej duże, chyba z PCV lub czegoś podobnego, na nowo wykonane wytłoczki. Stary kamper a wyglądał jak nowo wyremontowany.
... |
Miałem kiedyś starszego Trafica w wersji rajdowej z nieznaną zabudową w technice GFK (foto poniżej), może ten którego widziałeś to też jakiś spec edition.
Łączenia GFK są zupełnie inne od tradycyjnych.
SDC12396.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 9 raz(y) 284,28 KB |
|
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|