|
|
|
VIN brak wpisów |
| Autor |
Wiadomość |
piobar
trochę już popisał
Twój sprzęt: Był ADRIA CORAL 630 .. teraz szukam nowego.
|
Wysłany: 2020-11-15, 18:40 VIN brak wpisów
|
|
|
Dzień dobry.
Interesuje mnie kamper. Samochód jest z 2012r, sprowadzony z niemiec, teoretycznie 50tys przebieg. Zdekodowałem VIN do niego, ale brak jakiejkolwiek historii wpisów, zadnych serwisow, zmian wlascicieli czy czegokolwiek, tylko parametry samochodu bazy.
O czym to może swiadczyc ?? Darować sobie?
Może być tak że jeździł w wypożyczalni i ta wypożyczalnia zadbała o to żeby wpisów nie było?
Nie wiem jak to jest z kamperami. |
|
|
|
 |
mwservice
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2012 Piwa: 7/10 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2020-11-17, 13:20
|
|
|
| W moim przypadku dekodery VIN z internetu podawały bzdury. Do tego stopnia, że niektóre podawały, że auto ma automatyczną skrzynię a inne, że manualną. Dopiero jak pojechałem do stacji autoryzowanej (Fiat) i wszystko okazało się w 100% zgodne z rzeczywistością. |
|
|
|
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 30/25 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2020-11-17, 15:48
|
|
|
| piobar napisał/a: | tylko parametry samochodu bazy.
|
bo zabudowę wykonała firma zewnętrzna to i skąd ma producent mieć takie informacje. Prędzej u producenta zabudowy coś byś znalazł, może i nawet jakąś historię serwisową przynajmniej przez okres gwarancji bo zazwyczaj przez tyle jest jeżdżone.
Zazwyczaj serwisowaniem takich pojazdów zajmują się specjalistyczne serwisy/firmy specjalizujące się w camperach, przyczepach itp. |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-11-17, 16:05
|
|
|
Bardzo łatwo jest zinterpretować po marce ale nie jest to regułą.
Jeśli w DR jest wpisana marka np Dethleffs a siedzi ona na Fiacie to daremne jest doszukiwać się czegokolwiek po VIN Fiata, gdyż Dethleffs nadał swój VIN i sprzedał produkt finalny pod własną marką. Tak miałem.
Identycznie mam w Adrii na Cytrynce. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|