|
|
|
Jaki KamperVan dla 4 osób |
| Autor |
Wiadomość |
salek
zaawansowany

Twój sprzęt: Globe Traveller Voyager X
Nazwa załogi: Salki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Cze 2013 Piwa: 20/22 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 2020-11-23, 15:23
|
|
|
| less11 napisał/a: | | Jest jeszcze VW Grand California. Da radę bez większych problemów spać w 4 osoby. Może być tylko problem z ceną |
VW GC jest mniejsze od naszego Globe'a - szczególnie górne łóżko. Jeśli cała rodzina mieści się we wzroście poniżej 178 cm (tak jak u nas) to Voyager X jest idealny dla 4 osób |
_________________ https://www.camperteam.pl...p=778461#778461 - Nasz Globe Traveller Voyager X |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2020-11-23, 15:40 Re: Jaki KamperVan dla 4 osób
|
|
|
Czytając cały ten temat, czegoś tu nie rozumiem.
| JaGrab3 napisał/a: | | - szukam kampervana dla 4 osób, z racji że zabudowy robione na dostawczakach mnie odstraszają jakością, szukam coś od znanych producentów.? |
A od tych znanych producentów... to nie są na dostawczakach???
| JaGrab3 napisał/a: | | - szukam kampervana dla 4 osób |
Kamper dla 4. osób na dostawczaku, to już dla mnie porażka. Wyobraź sobie bagaż na dalszą podróż dla 4.ch osób, albo w deszczowy dzień rano, nagle 4 osoby muszą do WC (w dostawczaku )
Wszystkie tu podpowiedzi będą subiektywnymi ocenami konkretnego sposobu użytkowania naszych kolegów i wg mnie sam musisz zdecydować, co Ci potrzeba.
Być może więcej osób zdecydowałoby się na kampervany, gdyby nie ich ceny. Często większe od pełnowymiarowych kamperów. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
| |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 364/498 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2020-11-23, 16:10
|
|
|
| JaGrab3 napisał/a: | | Nie myslałem o pół czy full integrze czy o alkowie, ze względu na poręczność. |
To, że miałeś przygodę z alkową, to już wiemy, proponuję, abyś wynajął sobie półintegrę na kilka dni do porównania. Miałem wszystkie trzy rodzaje kamperów, więc mam porównanie i zdecydowanie pólintegra wygrywa rywalizację na poręczność
Jeżdżę teraz integrą ze względu na komfort życia, dla mnie kamper to nie wyścigówka, chociaż 120-140km/h to dla mnie też nie problem. Podziwianie widoków w czasie jazdy jest wartością dodaną. |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
JaGrab3
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: CamperVan
|
Wysłany: 2020-11-23, 16:51 Re: Jaki KamperVan dla 4 osób
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | Czytając cały ten temat, czegoś tu nie rozumiem.
| JaGrab3 napisał/a: | | - szukam kampervana dla 4 osób, z racji że zabudowy robione na dostawczakach mnie odstraszają jakością, szukam coś od znanych producentów.? |
|
Nie, chodziło mi o to, ze te zabudowy które robili nasi polscy przerabiacze to mi zawiewały babcinym dezajnem - może widziałem te tanie - a te droższe już jako tako wyglądają.
Poprostu jak spojrzy się na wykończenie takiej adrii czy tego VW to jest to ładne. Zabudowa od rzemieślnika - widać, żę robił to stolarz i ciął jak mu wyszło, nie mówiąc już o doborze kolorystyki.
Ot tyle. Natomiast, jeżeli znajdę takiego który zrobi super zabudowe, to czemu nie?
Poniekąd boję się zabudowy "rzemieślniczej" - widząc na yt historię jednego klienta, co zamówił i pokazywał jakie badziewie zrobili, potem to sam przerabiał.. nie pamiętam już kto to był. |
|
|
|
 |
smok_wawelski
weteran

Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2019 Piwa: 120/77 Skąd: Kraków-przedmieścia
|
Wysłany: 2020-11-23, 17:20
|
|
|
Nie mieszajmy techniki i dokładności wykonania z gustem dotyczącym kolorystyki bo to diametralnie rózne pojęcia.
Stolarz i stolarz nie to samo - zapewniam Cię że są rzemieślnicy robiący jakościowo w sposób nie odbiegający od fabryki - osobna sprawa ile za to się płaci.
Jeden filmik na YT też nie stanowi dowodu - myślę że najpierw porządnie rozeznaj temat a później wyciągaj wnioski bo nawet na tym forum widziałem DIY do których fabryka się umywa. |
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/37 Skąd: wieden
|
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 570/435 Skąd: Rybnik

|
Wysłany: 2020-11-23, 20:19
|
|
|
Pytanie w temacie jest takie:
Jaki CamperVan dla 4 osób?
Odpowiedź:
Żaden.
Uzasadnienie:
Van dla 2 osób.
Półintegra, Alkowa, Integra dla 4 osób.
Panowie: nie twórzymy fikcji. Ktoś słusznie pisał o deszczu, sikaniu itp.
A do tego: czy pod blokiem nie mogę stanąć swoim kamperem? Zajmie podobną ilość miejsca co omawiane vany
No ale jak uważacie |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 364/498 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2020-11-23, 21:33
|
|
|
| LukF napisał/a: | | No ale jak uważacie |
Myślę dokładnie tak samo, ale nie mam siły przebicia |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 257/624 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2020-11-23, 21:41
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | | Być może więcej osób zdecydowałoby się na kampervany, gdyby nie ich ceny. Często większe od pełnowymiarowych kamperów. |
No właśnie kto wytłumaczy sensownie ten fenomen ceny? |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
| |
|
|
|
 |
salek
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-11-24, 08:18
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | | Kamper dla 4. osób na dostawczaku, to już dla mnie porażka. Wyobraź sobie bagaż na dalszą podróż dla 4.ch osób, albo w deszczowy dzień rano, nagle 4 osoby muszą do WC (w dostawczaku |
Subiektywnie się nie zgadzam |
_________________ https://www.camperteam.pl...p=778461#778461 - Nasz Globe Traveller Voyager X |
|
|
|
 |
salek
zaawansowany

|
Wysłany: 2020-11-24, 08:19
|
|
|
| SlawekEwa napisał/a: | | wbobowski napisał/a: | | Być może więcej osób zdecydowałoby się na kampervany, gdyby nie ich ceny. Często większe od pełnowymiarowych kamperów. |
No właśnie kto wytłumaczy sensownie ten fenomen ceny? |
Jest popyt = są i ceny |
|
|
|
 |
JaGrab3
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: CamperVan
|
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2020-11-24, 16:15 Re: Jaki KamperVan dla 4 osób
|
|
|
| JaGrab3 napisał/a: | | wbobowski napisał/a: | Czytając cały ten temat, czegoś tu nie rozumiem.
|
Nie, chodziło mi o to, ze te zabudowy które robili nasi polscy przerabiacze to mi zawiewały babcinym dezajnem - może widziałem te tanie - a te droższe już jako tako wyglądają.
Poprostu jak spojrzy się na wykończenie takiej adrii czy tego VW to jest to ładne. Zabudowa od rzemieślnika - widać, żę robił to stolarz i ciął jak mu wyszło, nie mówiąc już o doborze kolorystyki.
Ot tyle. Natomiast, jeżeli znajdę takiego który zrobi super zabudowe, to czemu nie?
Poniekąd boję się zabudowy "rzemieślniczej" - widząc na yt historię jednego klienta, co zamówił i pokazywał jakie badziewie zrobili, potem to sam przerabiał.. nie pamiętam już kto to był. |
To dalej nie rozumiem.