|
|
|
Zakup malego Kampera |
| Autor |
Wiadomość |
smok_wawelski
weteran

Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2019 Piwa: 120/77 Skąd: Kraków-przedmieścia
|
Wysłany: 2020-11-28, 15:49
|
|
|
| Banan napisał/a: | | przyczepę uszkodzoną, nie po dachowaniu, taką której nie opłaca się remontować, a urządzenia i większość mebli są OK... | Ok Darek - pierwszy pomysł to był po prostu wrzucic moja budę na ramę Dukaciaka i nadal uważam że miało to sens szybko i bez bólu - ale SAMy umarły
Moja choć sucha i sprawne wszystko nie stanowiła też dużej wartości w sumie zdecydowałem sie na auto bez gazu oraz okna Dometica i większa lodówke więc w tym momencie przeszczep przestał mieć sens bo odpadły 2 najkosztowniejsze rzeczy Truma i lodówka a okno w sumie wykorzystałbym tylko kuchenne
Meble z większej przyczepy większa szansa adaptacji ok moja była 3,80 wiec prawie jak wymiar mojej puszki nigdy idealnie nie przeniesiesz w dużej Milce można trochę poszaleć i ściany prawie proste w pusce krzywe w każda stronę , owszem idzie to zrobić tez w małej puszcze i widziałem takie ale jest to więcej roboty niż klecić na wymiar
W sumie dlatego zdecydowałem się i sprzedałem mam za to ogrzewanie i 2 okna i miejsce na podwórku a buda służy fajnym młodym ludziom - aha i jeszcze mam u nich posprzedażowy bonus - darmowa miejscówkę z takim widoczkiem - bezcenne
Pisze tylko swoje przemyślenia i drogę a oczywiście każdy ma prawo wyboru swojej
widok od witka.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 8 raz(y) 35,87 KB |
|
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom. |
| |
|
|
|
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 30/25 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2020-11-28, 16:35
|
|
|
| papiq napisał/a: |
Sprinter z Leszna sie pojawil znowu, |
trochę Ludwik XVI wewnątrz ale nie można powiedzieć że brzydki. Kwestia gustu.
Silnik to nie problem - jak mało mocy chiptuning załatwi sprawę.
Spokojnie 170KM z tego wydłubią |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
 |
PeterW
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Trafic II XS
Nazwa załogi: PeterW
|
Wysłany: 2020-11-28, 20:26
|
|
|
| papiq napisał/a: | Czesc,
Znalazlem nowa oferte ale ma kilka problemow:
https://www.olx.pl/oferta...html#0285822c7c
Jest zarejestrowana na 7 osob:
- Czy uda mi sie to zarejestrowac jako specjalny na 4 osoby z tym ulozeniem?
- Z grubych rzeczy, to nie ma toalety musialbym dorobic i reszte tez przearanzowac pod swoje potrzeby.
Rocznik i przebieg wygladaja bardzo atrakcyjnie. Molgby sie ktos podzielic opinia?
Moze sie nie sprzeda w 4 dni i bede mial szanse chociaz to Ducato zobaczyc
Pozdrawiam,
Patryk |
Oferta wygląda całkiem sensownie, ale odległość 450km to już hardkor. Postaraj się dowiedzieć jak najwięcej w rozmowie telefonicznej. Poproś o dodatkowe zdięcia i rachunki z serwisowania zanim pojedziesz na oględziny. Gdybym nie zbudował własnego kampera to był bym zainteresowany tą ofertą. Pozdrawiam
|
|
|
|
 |
papiq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-11-28, 22:38
|
|
|
Czesc Piotr,
Niestety skreslilem ta oferte, bo po dzwonie i nie wiadomo do konca co tam poszlo, bo kupowali od handlarza i na poczatku telefonicznie sie nie przyznala Pani, dopiero jak znalazlem na CEPIKu w historiipojazdu.
Fajny samochod zbudowales! Maly zgrabny. No i makieta elegancka.
Pozdrowienia i dzieki za opinie |
|
|
|
 |
DK-Tadeusz
doświadczony pisarz On the road again
Twój sprzęt: Hi-Ace 94 + Dethleffs
Nazwa załogi: On the road again..
|
Wysłany: 2020-11-29, 16:34
|
|
|
A tu jest prawie gratis;
b-f.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1976 raz(y) 14,97 KB |
|
_________________ Ą,ą,Ć,ć,Ę,ę,Ł,ł,Ń,ń,Ó,ó,Ś,ś,Ż,ż,Ź,ź € β Δ δ ε η ι κ Λ λ μ Ξ ξ Π π Σ σ ς Φ φ χ Ψ ψ Ω ω |
|
|
|
 |
PeterW
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Trafic II XS
Nazwa załogi: PeterW
|
Wysłany: 2020-11-30, 13:50
|
|
|
| papiq napisał/a: | Czesc Piotr,
Niestety skreslilem ta oferte, bo po dzwonie i nie wiadomo do konca co tam poszlo, bo kupowali od handlarza i na poczatku telefonicznie sie nie przyznala Pani, dopiero jak znalazlem na CEPIKu w historiipojazdu.
Fajny samochod zbudowales! Maly zgrabny. No i makieta elegancka.
Pozdrowienia i dzieki za opinie |
Dzięki za uznanie. Życzę szybkiego znalezienia domku na kołach który w 100% spełni Wasze oczekiwania. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
IAAN
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Lis 2008 Piwa: 31/9 Skąd: poznań okolica
|
Wysłany: 2020-12-01, 21:25
|
|
|
Myślę o sprzedaży mojego Mastera mam go 9 lat.Zrobiłem nim ok 60 000 km przez ten czas .
Rok 2001 silnik2,8 dti niestety też był malowany do listwy plastykowej czarnej w dół .Miał robioną blacharkę dolne elementy prawa i lewa strona
Master.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 18 raz(y) 481,86 KB |
|
|
|
|
 |
papiq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-12-02, 12:13
|
|
|
Czesc IAAN napisalem Ci prywatna wiadomosc.
To chyba dobrze, ze zabezpieczona pomalowana blacha? Byle nie pod powaznym wypadku, a jak ktos nie wie, ze po wypadku i to ukrywa, to dla mnie odpada. Nie mam w ogole doswiadczenia w zakupach i takich handlarzy odrzucam. Nie spieszy mi sie w zimie i tak auto bedzie stalo.
|
|
|
|
 |
papiq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-12-07, 09:21
|
|
|
Szukam nadal. A co myslicie o takim starszym z firmowa niemiecka zabudowa.
https://www.otomoto.pl/of...html#2c23008666
Cena w tym przypadku z takim przebiegiem raczej sporą, wszystko już zmęczone i w ciągłym uzyciu. Ale widzę że pojawiają się też takie w Niemczech z przebiegiem do 200k za okolo 12k Euro czyli po 60k po oplatach. Tylko z taka konfiguracja jest ich jednak mało. Ale czy warto i czy taka stara zabudowa się nie będzie jednak awaryjna? |
|
|
|
 |
Monter
stary wyga www.dem.yt

Twój sprzęt: Ducato II '96 Hymer Swing C544 alkowa
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Paź 2020 Piwa: 31/26 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-12-07, 11:31
|
|
|
| papiq napisał/a: | | Cena w tym przypadku z takim przebiegiem raczej sporą, wszystko już zmęczone i w ciągłym uzyciu. |
Na wiosnę ceny mogą skoczyć jeszcze wyżej
Wskaż też proszę co w tym aucie jest takie "zajechane" bo na pierwszy rzut oka ja nie widzę?
| papiq napisał/a: | | ...czy taka stara zabudowa się nie będzie jednak awaryjna? |
Kwestia bardzo indywidualna. Może być 30-latek w spoko stanie i zajechany i zdemolowany 10-latek.
Kupując używkę zawsze będzie coś do zrobienia/dopracowania. Natomiast nowe są tylko w salonie u dealera |
_________________ Nasza strona podróżniczo-kamperowa: https://dem.yt
Możesz też postawić nam wirtualną kawę :-)
 |
| |
|
|
|
 |
kolmen
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: ognista pieczara
|
Wysłany: 2020-12-07, 11:48
|
|
|
| Monter napisał/a: | | Natomiast nowe są tylko w salonie u dealera |
Bez przesady , ludzie też je kupują
A potem doposażają i dopracowują |
| |
|
|
|
 |
papiq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-12-07, 12:30
|
|
|
No masz racje Monter, wszystko wyglada, ze jeszcze 10 lat pojezdzi jak jezdzilo 18 lat.
No ale jednak 300k km to jak na kampera, to bardzo duzo.
Moje zyczeniowe myslenie i analiza ofert z zagranicy.
Przegladajac oferty z wielu krajow jednak dla mnie to auto jest warte maks ok. 65000 zl.
Zostalo by mi 5k na drobne poprawki i ew remont silnika, bo ponoc cos sie poci. No ale ciezko zbic 14k z ceny wywolawczej :D
W sobote gosc wystawil za 59500 zl a dzisiaj za 79000 zl Zbadal popyt, no nic, trudne czasy kazdy jakos musi zarobic.
No nic szukam dalej, doswiadczenie w temacie rosnie. |
|
|
|
 |
Monter
stary wyga www.dem.yt

Twój sprzęt: Ducato II '96 Hymer Swing C544 alkowa
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Paź 2020 Piwa: 31/26 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2020-12-07, 12:47
|
|
|
Mam wrażenie, że w podanej cenie szukasz auta nowego lub prawie nowego. Zdarzają się czasem perełki, nie mówię, że nie, ale możesz na szukaniu - jak niektórzy - spędzić nawet trzy lata.
296 tys. to 14,5 tys. rocznie. Na temat tego ile ten silnik jeszcze przejedzie niech się wypowiedzą inni. Cokolwiek będziesz kupował i tak czeka Cię przegląd/ocena stanu technicznego nie tylko części mieszkalnej.
Nic też nie wiadomo gdzie było jeżdżone, czy na zabudowę szło auto nowe czy używane, nic w zasadzie nie wiadomo. Zadzwoń, pogadaj, popytaj. Może coś utargujesz. Albo szukaj dalej, ale przygotuj się, że trochę to może potrwać |
_________________ Nasza strona podróżniczo-kamperowa: https://dem.yt
Możesz też postawić nam wirtualną kawę :-)
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
papiq
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-12-07, 13:12
|
|
|
Kamper sprowadzony, wydaje sie ze byl kamperem od nowosci. Rozmawialem juz z wlascicielem, wszystko dziala. To zabudowa firmowa. Pasy z tylu porzadne. No i wlasnie kamperem 15k rocznie to wydaje sie sporo. Rowno co roku wg wykazu bylo tak robione (10-20k).
Dzieki, oczywiscie nie chce z zyczeniowym mysleniem odleciec w kosmos i fajnie, ze sprowadzasz mnie troche na Ziemie. Na razie szukam rowny miesiac, do trzech lat daleko. Do wiosny tez
Moze blednie ale licze na to, ze sezon na poludniu europy jeszcze trwa i ludzie beda wracac i na spokojnie sprzedawac coraz ciekasze rzeczy.
A samochodow w brew pozorom ktore spelniaja moje skromne wymagania nie jest duzo, wiec ciezko brac jak leci. Ale dwie oferty w ciagu tego miesiaca juz takie byly, wiece beda i kolejne. A przynajmniej trzeba miec nadzieje.
|
|
|
|
 |
wędrowiec
weteran

Twój sprzęt: burstner privilege t690
Nazwa załogi: Marzena i Przemek
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|