|
|
Zębatka piątego biegu |
Autor |
Wiadomość |
homer84
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes MB100 La Strada '93
|
Wysłany: 2009-05-22, 15:33 Zębatka piątego biegu
|
|
|
Witam,
mam ogromny problem z Ducato z 1991 roku. Piąty bieg wypadał w czasie jazdy, mechanik zalecił wymianę koła zębatego 5. biegu. No i teraz zonk: gdzie tu kupić taką zębatkę. Fiat w Warszawie na Połczyńskiej nie ma, na 1. Sierpnia też nie mają, twierdzą, że ta część nie jest już dostarczana. Gdzie jeszcze mogę szukać? Może ktoś z Państwa miał już ten problem i go rozwiązał.
(dodatkowe informacje: Ducato 2.5 TD, nr części to 9567494580).
Z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: Hymermobil 650 '79
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 28/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2009-05-22, 15:55
|
|
|
Witaj!
Cień nadziei jest, rozmawiałem ze znajomym mechanikiem - specjalistą od skrzyń biegów do Fiata (naprawia skrzynie dla kilku serwisów Fiata z Krakowa i okolic). Obiecał, że jej poszuka (jeżeli nie u siebie, to u swoich dostawców), ale najwcześniej wieczorem. |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2009-05-25, 21:18
|
|
|
Lub poszukaj w Inter Carsie. Najlepiej w centralnym magazynie w Czosnowie. Na dole jest sklep.
Mój Dukato jest jeszcze starszy a tam cząstek mają w bród. Spróbuj kupić np uszczelkę miedzy kolektor wydechowy a rurę wydechową. Ale nie tą podwójną tylko pojedynczą. |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
M-k
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: był, niema, i nie będzie
|
Wysłany: 2009-05-25, 21:50 Re: Zębatka piątego biegu
|
|
|
homer84 napisał/a: | Witam,
mam ogromny problem z Ducato z 1991 roku. Piąty bieg wypadał w czasie jazdy, mechanik zalecił wymianę koła zębatego 5. biegu. No i teraz zonk: gdzie tu kupić taką zębatkę. Fiat w Warszawie na Połczyńskiej nie ma, na 1. Sierpnia też nie mają, twierdzą, że ta część nie jest już dostarczana. Gdzie jeszcze mogę szukać? Może ktoś z Państwa miał już ten problem i go rozwiązał.
|
Miałem podobny problem (Peugot J5 1991). Musiałem wymienić cały 5 bieg. Nie było żadnego problemu, części dostałem od ręki oraz kilka cennych wskazówek dotyczących eksploatacji skrzyni.
Podaje namiar:
PERFECT-SERVIS
Warszawa-Radośc
ul.Króla Kazimierza 16a
TEL.501-124-759
022-615-75-70
503-170-386 |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
|
|
|
 |
homer84
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes MB100 La Strada '93
|
Wysłany: 2009-05-27, 16:49
|
|
|
Dziękuję bardzo. Jutro rano będę wiedział czy się uda w tym Perfect Servisie, a jeśli nie, to tą skrzynię kupię,
Już zaczynałem się martwić, że na te wakacje zostało mi tylko PKP i namiot
Dzięki jeszcze raz |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-05-27, 17:04
|
|
|
Takich samochodów jeździ dużo i nie ma większych problemów z częściami ....
Naprawy skrzyń nie zawsze kończą się tak jakbyśmy chcieli, czasem lepiej wymienić kompletny zespół w miarę "pewny" niż bawić się w półśrodki czasem taniej znaczy drożej.... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|