Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2020-12-30, 23:05
To jest temat o muzyce, nie o TV.
Kazik od zawsze gra i śpiewa krytycznie/opozycyjnie, jego twórczość jest nisko odbierana bo jest muzycznym artystą, prawdomównym hipokrytą. Posłuchajcie go sprzed 10...20 lat = zawsze anty i kryty, bo to jest Jego recepta bycia na scenie. Jako sposób na egzystencję ok, gratuluję. Jako muzyczny przekaz... niekoniecznie, swoją muzyczną krytyką świata nie naprawi bo nie ma takiego zamiaru, to jest bardziej inteligentny człowiek niż jego słuchacze.
Dla Kazika nigdy nie nastąpią czasy, o których będzie śpiewał pozytywnie jak skowronek bo się zdewaluuje.
Brzmienie ok, dopracowane z duchem technologii, text typowy Kazikowy czyli aktualnie aktualny lecz na krótko.
Krytykowanie poczynań w okoliczności nowego nieznanego zjawiska wobec dekadowych zaniedbań materii, nie przedstawiając innych rozwiązań nie zasługuje na aplauz, trochę wali w yaya a trzeba coś zaoferować. A tu nic.
Śpiewać każdy może... se.
Słabe. Kazik jest ogólnie słaby, stacje grają go rzadko i tylko te co czasowo kojarzą się na tej samej nucie.
12 groszy lub na deser jakby ktoś nie pamiętał.
Nie wchodzi???
Ooooo.... ciekawe dlaczego???
Gnojstwo YT wobec szlachetnej muzyki. Utraciliśmy więc i tą wolność. Fajnie, bijmy brawa nieświadomi. Ja nie zaklaskam, chyba że Kazik o tym zaśpiewa
Tu link dla kopiuj/wklej: https://www.youtube.com/watch?v=9itfEdJG7ig
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Socale w punkt. ale, Kazika słuchałem i słuchać będę (chyba) jeden z nielicznych wykonawców, którego teksty ważniejsze niż muzyka, tak jak każdy wykonawca ma je lepsze i gorsze, osobiście wolę by był wiecznym "opozycjonistą" i krytykiem niż jakimś dupolizem. Najśmieszniejsze to jest to, że nagle pozyskał słuchaczy, którzy w życiu go nie słuchali.
Ja ze swojej strony "nowym" słuchaczom mogę polecić z twórczości Kazika to:
“Wszyscy artyści to prostytutki, w oparach lepszych fajek, w oparach wódki”
Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
Wysłany: 2020-12-31, 12:21
Socale napisał/a:
bo to jest Jego recepta bycia na scenie
... a jaka jest Twoja recepta. Jak rozumiem - recepta to dopiero początek do lekarstwa i zdrowienia od choroby - wszystkiego dobrego - zdrowienia w Nowym Roku 2021.
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
Wysłany: 2020-12-31, 15:37
darek 61 napisał/a:
Wojtek po co i komu chcesz coś udowadniać,po prostu Kazika nie słuchaj,nie ma takiego obowiązku.
Udowodnić??? Eee tam, nic z tych rzeczy, jedynie opisałem Kazika tak jak ja go odbieram, nawet krytyki nie użyłem bo to byłoby bez sensu ale fakt, na koncercie byłem choć nie jestem fanem jego twórczości.
Wysłany: 2021-02-04, 15:39
Rok temu, gdy muzyczny świat obiegała informacja że odszedł Romuald Lipko, w milczącej nadziei napisałem coś takiego:
Socale napisał/a:
...
Tuż przed Berlinem, poleciało z radia "Czas ołowiu".
Teraz w tekst tej piosenki obok Jimmy H, Elvis P. wtrąciłbym : "Romuś L, itp."
Dzisiaj moje serce zadrżało a ciało przeszło ciarkami.
Dzisiaj w Trójce nastąpiła przedpremiera utworu "Czas ołowiu" w nowej aranżacji z hołdem m.in. dla R.Lipko
Oficjalna premiera dziś, za 80 minut
Polecam słuchać na dobrym sprzęcie głośnikowym lub dobrych słuchawkach, pierdziki w srajfoniku czy laptoku tylko profanują wspaniałe brzmienie instrumentarium.
I nie żałujcie basu podkręcić, jest świetnie kontrolowany:
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 265/109 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2021-02-05, 18:50
No to i ja podrzucę przypomnienia po których ciarki czuję
Tu identycznie Pamiętacie ???
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum