|
Przygotowanie kampera do sezonu |
| Autor |
Wiadomość |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 76/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2009-03-11, 16:28
|
|
|
Rafalcho.
Wiesz chętnie zrobiłbym to,ale nie nazywam się Mirosław O.nie jestem byłym v-ce ministrem w MEN i \
członkiem "kanapowej partyjki.
Według mediów ostatnio tylko oni mogą sobie zygzakować na parkingach w Łodzi,szczególnie będąc w pobliżu bankomatów.
Mirkowi O. najlepiej zygzakuje się gdy nażłopie się czerwonego wina,które-jak dobrze wiedzą członkowie tej maleńkiej kanapowej partyjki-najlepiej smakuje w poście. |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2009-03-12, 00:16
|
|
|
W związku z tym, że Gino beczek nie robi (chyba) to ja zaczne od beczki ... innej.
W czasie zimy użytkowałem naszego Wacka. Na zabudowie i karoserii nazbierało się tyle soli, że jak zamykałem drzwi to sól sypała się z autka jak liście z drzew jesienią.
Z zewnątrz - w porządku. Wymyty, nawoskowany, jednym słowem picuś-glancuś.
Ale wyobraźcie sobie ile soli znajduje się na podwoziu.
Czy ktoś z Was mył podwozie w swoim kamperku? Gdzie w W-wie można znaleźć myjnie albo warsztat na tyle wysoki, żeby podnieść tak wysokie autko podnośnikiem? |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2009-03-12, 19:18
|
|
|
| Pawcio napisał/a: | | Ale wyobraźcie sobie ile soli znajduje się na podwoziu. | niestety takie są uroki użytkowania kamperka w zimie | Pawcio napisał/a: | | Czy ktoś z Was mył podwozie w swoim kamperku? Gdzie w W-wie można znaleźć myjnie albo warsztat na tyle wysoki, żeby podnieść tak wysokie autko podnośnikiem | to pewnie w erze będzie ciężko z tego co wiem dla osobówek są na niektórych myjniach automatycznych specjalne systemy mycia podwozia ale dla Tirów raczej niema bo tam wszystko można umyć karcherem |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
MaxL
zaawansowany

Twój sprzęt: Rapido 983F
|
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/502 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2021-02-28, 22:39
|
|
|
MaxL, zaczytaj sobie ten temat , wszystko masz opisane, zwłaszcza przez kol. chemik |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
MaxL
zaawansowany

|
Wysłany: 2021-03-02, 12:57
|
|
|
Faktycznie fajnie wyjaśnione - do zbiornika czystej wody nadwęglan sodu lub perhydrol a potem przepłukać cały układ kwaskiem cytrynowym a potem do czysta wodą.
Super wyjaśnione i potrzebne bo kto miał kiedyś basen to wie co dzieje się z wodą i osadami na ściankach basenu po kilku dniach. |
|
|
|
 |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
Wysłany: 2021-03-02, 13:12
|
|
|
| A CO SIESTANIE JAK DASZ TROCHĘ ROZPUSZCZONEJ TABLETKI JAK DO BASENU??? |
_________________ Pozdrawiam
Marek
Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r |
|
|
|
 |
MaxL
zaawansowany

|
Wysłany: 2021-03-03, 09:05
|
|
|
| Te tabletki basenowe strasznie śmierdzą chlorem - pewnie też zadziała ale to działa jak środek jest cały czas w niskim stężeniu, dlatego są specjalne urządzenia do dawkowania w formie bojki albo aparatury dawkującej przy pompie |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2021-03-03, 09:42
|
|
|
Kilogram (lub więcej) kwasku na 30l wody na 24h.Pojeździć po wertepach.Wypłukać.Wszystko |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|