Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Z Obidowej w stronę Turbacza 28.02.2021r.
Autor Wiadomość
janekorka 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Transit campervan
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2021-03-01, 23:26   Z Obidowej w stronę Turbacza 28.02.2021r.

Witam.
Siedząc sobie w domu 27.02 w sobotę wieczorem zastanawiałem się co by tu w niedzielę robić. Czy na kajak, rower czy na narty - zjazdowe czy biegowe. Stwierdziłem, że póki jeszcze jest trochę śniegu w górach to pasuje korzystać z nart. Postanowiłem, że podjadę do Obidowej i Trasą Olimpijczyków będę zbliżał sie w stronę Turbacza. Wyjechałem w sobotę około 22.00 po kilkudziesięciu minutach jazdy zaczęło ogarniać mnie takie zmęczenie, że stwierdziłem, że nie ma się co katować i na siłę jechać do Obidowej. Na parkingu przy kościele na Piątkowej Górze zatrzymałem się i poszedłem spać. Rano wstałem koło 6.00 i dojechałem na parking przy wejściu na trasę Olimpijczyków. Do przejechania miałem raptem 14km :lol: . W Obidowej panuje ciekawy mikroklimat. Wszędzie na około już praktycznie zero śniegu a tam nawet droga była zaśnieżona. Po zjedzeniu śniadania koło 7.15 wyszedłem na szlak opłacając wstęp na trasę w wysokości 5zł i za parking 10zł. Wiedziałem, że na Turbacz nie dotrę, bo chciałem wrócić do domu w okolice godziny 12.00 , żeby z rodziną trochę pobyć. Dotarłem do 4 tablicy, trasa utrzymana rewelacyjnie. Mogę żałować, że mieszkając stosunkowo niedaleko (około 95km) pierwszy raz tu zawitałem z biegówkami. Śnieg zmrożony był, szybki. Może widoków nie było , bo o tej godzinie było mgliście , to jednak warto było się wybrać. Jednak po piątkowych nartach zjazdowych w Master Ski Tylicz do niedzieli odczuwałem zmęczenie. Jak sobie pomyślę, jak kondycja mi spadła to głowa boli. Warto jednak było jechać na tę parę chwil. Po przyjeździe do domu , zjedzeniu obiadu pojechaliśmy na cmentarz a po cmentarzu na plac zabaw i miasteczko rowerowe w Mikluszowicach. To była fajnie spędzona niedziela.

https://photos.app.goo.gl/Cn21BihiE46Xr8Gx5

https://photos.app.goo.gl/njSehKu2KCTH8WEK7
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Tadeusz
Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1602/2335
Wysłany: 2021-03-02, 07:43   

Twoje fotki cieszą moje oczy.

Teraz mogę sobie tylko popatrzeć na zaśnieżone trasy i powspominać jak to drzewiej bywało.

Oj! Szalało się kiedyś! :ok

Stawiam piwko za sympatyczny opis wypadu i fotki. :spoko

:pifko

janekorka 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Transit campervan
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2021-03-10, 19:05   

Dzięki za piwko Tadeusz. Cieszę się, że Ci się fotki podobają.
Chciałem otworzyć Twój album ze zdjęciami, ale jakiś błąd wyskakuje i nie można ich obejrzeć
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu