Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-) |
Autor |
Wiadomość |
MariuszB
zaawansowany

Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Mar 2008 Piwa: 5/5 Skąd: Warszawa/Bayern :)
|
Wysłany: 2009-05-27, 20:08 Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-)
|
|
|
Wiem, że jest strona camperpark, ale nie zawsze mogę się tam doczytać tego co bym chciał... mianowicie czy możecie polecić jakiś fajny, cichy, z czystymi sanitariatami kamping nad naszym morzem na którym stojąc będziemy mieli widok przez okno na wzburzone fale a wychodząc z kampa będziemy stawać nogą na piasku? .
Pewnie na trasie "road to hell" można o czymś takim zapomnieć ale może np. okolice Łeby?
Chodzi mi o coś sprawdzonego... a może jest coś nowego nad naszym Bałtykiem?
Z góry dziękuje za każdą info |
_________________ Pozdrawiam
MariuszB |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2009-05-28, 07:11
|
|
|
STEGNA...
camping nad samym morzem ... nr. 180
SOPOT...
jest opisany na forum w ''miejscach przyjaznych dla camperowiczow'' ..o tej porze roku..jest tam super..nie ma tlumow..morza z samochodu nie widac...ale..wejdz w ten temat..i zobacz fotki..
PIASKI...
pare km za STEGNA...tez fajnie.. |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
Ostatnio zmieniony przez gino 2009-08-25, 07:29, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
waldi
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Dukato FFB 560 EUROPA
Nazwa załogi: grawalki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Piwa: 5/1 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 2009-05-28, 18:14
|
|
|
Cichy i spokojny kemping jest w Mielnie i czysty polecam (CAMPING RODZINNY ul,Chrobrego 51) |
|
|
|
 |
MariuszB
zaawansowany

|
Wysłany: 2009-05-30, 13:30
|
|
|
gino napisał/a: | STEGNA...
camping nad sama ...bodajze, o ile dobrze pamietam camping nr. 274
SOPOT...
jest w miejscach ''przyjaznych'' ..o tej porze roku..jest tam super..nie ma tlumow..morza z samochodu nie widac...ale..wejdz w ten temat..i zobacz fotki..
PIASKI...
pare km za STEGNA...tez fajnie.. |
Dzięki Gino.
Topic o Sopocie czytałem. Nie ukrywam, że ta Stegna mnie zainteresowała. Tyle razy tam byłem a nie pomyślałem o tym campingu . Faktycznie jest nad samym morzem ... jednak jego numer to chyba 180> kamping Stegna
Oczywiście jakby ktoś miał inne sugestie to |
MariuszB |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-05-30, 14:59
|
|
|
Ja mogę polecić kemping w Chłapowie (tuż obok Władysławowa) -" Róża Wiatrów"
Kemping bardzo czysty, sanitariaty również. Nieduży, spokój i cisza.
Położony na klifie, z którego roztacza się przepiękny widok na nasz ukochany Bałtyk.
Zejście na plażę z jednej strony po schodkach, z drugiej (trochę dalej) łagodne.
Spacery po klifie są niezapomnianym przeżyciem, a rano często nad głowami krążą lotniarze.
Dla zainteresowanych co posiadają pieski. Można, z tym, że na terenie kempingu muszą być na smyczy. Ale już za siatką z moimi psiakami wyprawialiśmy się na długie spacery.
Plaża w tym miejscu: szeroka, piękna z widokiem na latarnię morską w Jastrzębiej Górze.
Władysławowo to jedna z moich ukochanych miejscowości, nie za duża, z gwarem turystów, mnóstwem przeróżnych knajp, knajpeczek, wesołym miasteczkiem i przeróżnych atrakcji dla maluchów.
Stąd rzut beretem na Półwysep Helski. Kto nie był koniecznie zobaczyć fokarium - ukochane miejsce mojego najmłodszego Michałka.
Polecam.
Niestety cen kempingu nie znam, bo byłam tam trzykrotnie, ale nie posiadałam kampera i wynajmowaliśmy domek.
Pozdrówka. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
MariuszB
zaawansowany

|
Wysłany: 2009-05-30, 15:11
|
|
|
KOCZORKA napisał/a: | Ja mogę polecić kemping w Chłapowie (tuż obok Władysławowa) -" Róża Wiatrów"[...]Niestety cen kempingu nie znam, bo byłam tam trzykrotnie, ale nie posiadałam kampera i wynajmowaliśmy domek.
| Hmm... nie bardzo mogę się doczytać opcji pobytu na terenie własnym pojazdem ... Link |
MariuszB |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-05-30, 15:50
|
|
|
MariuszB napisał/a: | Hmm... nie bardzo mogę się doczytać opcji pobytu na terenie własnym pojazdem ... Link |
SORKI.
Dwa lata temu, stało tam pełno przyczep i kamperków.
Zadzwoniłam przed momentem i uprzejmy pan poinformował mnie, że już niestety nie mają miejsc pod wynajem (postawiono tam domki).
Ten również pan poinformował mnie, że poleca osobiście Pole Alexa- kemping ok. 200 metrów od nich w stronę Jastrzębiej Góry. Podobno sanitariaty w porządku, czysto.
Pozdrówka. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
MariuszB
zaawansowany

|
Wysłany: 2009-05-30, 16:00
|
|
|
No to mamy kolejne miejsce na klifie... zresztą czytałem już o tym miejscu w zeszłym roku > Alexa Kamping
Wygrzebałem jeszcze coś takiego> pomarańczowe
Powoli tworzy się mała baza pomorza , jednak może macie punkty trochę mniej rozreklamowane w necie... czyli i mniej nawiedzane przez tłumy |
MariuszB |
|
|
|
 |
KOCZOR
weteran
|
Wysłany: 2009-05-30, 16:59
|
|
|
MariuszB napisał/a: | Wygrzebałem jeszcze coś takiego> pomarańczowe |
Jeśli szukasz ciszy i spokoju, to zdecydowanie odradzam "Pomarańczowe"...
Najdowcipniejsze jest w całej sprawie to, że czasem kilka metrów robi ogromną różnicę.
My bywaliśmy na Róży Wiatrów, kemping z domkami widoczny w reklamie "Pomarańczowego" -> galeria -> zdjęcie "Z lotu ptaka" po lewej stronie domki z zielonymi dachami. Tam od strony klifu było niewielkie pole na postawienie kamperków i przyczep.
Byliśmy i widzieliśmy - cisza i spokój, szkoda że zlikwidowali taką możliwość.
Za to sąsiednie pole "Pomarańczowe" to już tłoczno, gwar, szum, motolotnie, może fajnie, ale o ciszy i spokoju zapomnij. Słyszałem również, że sanitariaty na tym polu - to jego zdecydowany minus. |
|
|
|
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-08-03, 16:31
|
|
|
ja moge polecić w rowach kemping wagabunda. Blisko morze i najlepsza w miescie smazalnia Zlota rybka. Sanitariaty ok i przemila obsluga oraz ceny super. Placi sie tylko od osoby a za campera nic. !4 od osoby to nie tak wysoko chyba co?? teraz jestem w sianozetach. Tu nic nie ma do polecenia. drogo i pelno ludzi wszedzie. Wolnych miejs brak a jak sa jakies to za campera chca 60 pln i od osoby okolo 12. Masakra. |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2009-08-03, 16:55
|
|
|
Mariusz sytuacja na dzis:
Stegna i Krynica (Marynarzy) - nie ma gdzie palca wcisnąć ........
Piaski - to raczej kiepski standard jeśli nie bardzo kiepski..... ale jest tam miejsce miedzy krynicą a Piaskami po lewej stronie dawne pole stanicy harcerskiej i jakiejs kopalni z Katowic gdzie będziesz miał ten widok ale niestety nic więcej.
Alexa- (Władek-Chłapowo) fajnie ale tez zapomnij o ciszy..... a i do morza musisz ładnych parę schodków pokonać |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
Dziabong
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lis 2008 Piwa: 16/89 Skąd: Dziabongowo
|
Wysłany: 2009-08-03, 19:13
|
|
|
[quote="donald"]ja moge polecić w rowach kemping wagabunda. Blisko morze i najlepsza w miescie smazalnia Zlota rybka. Sanitariaty ok i przemila obsluga oraz ceny super. Placi sie tylko od osoby a za campera nic. !4 od osoby to nie tak wysoko chyba co??
Rowy są ok jest to jedno z tych miejsc dokąd chętnie pojadę i polecam, a rybki !!! |
|
 |
Ahmed
Kombatant Burak

Twój sprzęt: Bezdomny
Nazwa załogi: Buraki
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Piwa: 207/306 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2009-08-03, 22:06
|
|
|
Dziabong napisał/a: | Rowy są ok jest to jedno z tych miejsc dokąd chętnie pojadę i polecam, a rybki !!! |
Ale nie w Złotej Rybce , tam ryba obcieka tłuszczem , w Rowach najlepsza smażalnia jest w porcie |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2009-08-03, 22:13
|
|
|
A mnie się rowy nie podobają jeszcze ten kanał oraz jezioro co za dużo to niezdrowo najlepsze rybki to Dźwirzyno w porcie i Kołobrzeg
ps. Pozdrowienia dla Faro i Aulosa dzięki za kawkę i ciasto |
|
|
|
 |
marzena
zaawansowany kochajacy kampery

Twój sprzęt: Kochany kamperek
|
Wysłany: 2009-08-04, 13:05
|
|
|
Camping w Sopocie - z racji miejsca zamieszkania codziennie przejeżdzam obok niego na rowerku wieczorkiem.Pomimo upalnego sierpnia nie jest aktualnie oblęzony na 100 procent. Sąsiedztwo plazy sprawia, ze jest tam gwarno i glosno. Tuz za ogrodzeniem biegnie ściezka rowerowa Gdynia - Gdańsk Brzeźno, następnie chodnik dla pieszych, waski pas wydm ochronnych i plaza. Jest to doskonale miejsce wypadowe do zwiedzania Trojmiasta - przy campingu autobus ZKM Gdańsk - Oliwa - Sopot, ponadto spacerkiem do Sopotu tylko z 15 minutek. |
|
|
|
 |
|