Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dealer kamperów
Autor Wiadomość
Karpie 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: NobelArt T7000 2021r.
Piwa: 2/3
Wysłany: 2021-03-06, 12:31   

suzu4x4 napisał/a:

doświadczeń nie mam żadnych, mieszkam niedaleko i mogę tylko potwierdzić że we wrześniu 2020r stał tam kontener biurowy oklejony logo tej firmy.
Jeśli w jakiś sposób Ci to pomoże mogę podjechać i zobaczyć co obecnie jest w tym miejscu.

Ale urwał się kontakt i nie udzielają odpowiedzi czy jak ?

bo to że termin odbioru się przesunął to jeszcze nic złego, szczególnie w czasie covida.

fabryki miały przestoje i słyszałem od jednego z dilerów że mają problem z podwoziami.

Odpowiedzi od miesiąca były takie, że nie wiadomo kiedy może być, ale dadzą znać.
Wczoraj dostałem info, że ponoć kamper już jest wyprodukowany, tylko czekają na transport.
Opóźnienie zostało spowodowane cyberatakiem na TRIGANO, fabryki z tego powodu stały 2 tygodnie. Faktycznie znalazłem takie info na francuskich stronach.
Trochę mnie to uspokoiło, ale i tak czekam jak na szpilkach.

Co do warunków serwisowania - z tego co wiem na razie bazują na firmie zewnętrznej, ale zaczynają się rozwijać, bo natknąłem się na info, że szukają osób do pracy przy kamperach.

Wielkie dzięki za gotowość do podjechania do Lutyni, ale skoro zapewniają, że na dniach kamper będzie gotowy do odbioru, nie będę Cię fatygował. W razie problemów, może poproszę Cię o zerknięcie czy się nie zwinęli.
Postaw piwo autorowi tego posta

suzu4x4 
stary wyga

Twój sprzęt: Kamper
Piwa: 15/1
Wysłany: 2021-03-07, 19:16   

Karpie napisał/a:
suzu4x4 napisał/a:

doświadczeń nie mam żadnych, mieszkam niedaleko i mogę tylko potwierdzić że we wrześniu 2020r stał tam kontener biurowy oklejony logo tej firmy.
Jeśli w jakiś sposób Ci to pomoże mogę podjechać i zobaczyć co obecnie jest w tym miejscu.

Ale urwał się kontakt i nie udzielają odpowiedzi czy jak ?

bo to że termin odbioru się przesunął to jeszcze nic złego, szczególnie w czasie covida.

fabryki miały przestoje i słyszałem od jednego z dilerów że mają problem z podwoziami.

Odpowiedzi od miesiąca były takie, że nie wiadomo kiedy może być, ale dadzą znać.
Wczoraj dostałem info, że ponoć kamper już jest wyprodukowany, tylko czekają na transport.
Opóźnienie zostało spowodowane cyberatakiem na TRIGANO, fabryki z tego powodu stały 2 tygodnie. Faktycznie znalazłem takie info na francuskich stronach.
Trochę mnie to uspokoiło, ale i tak czekam jak na szpilkach.

Co do warunków serwisowania - z tego co wiem na razie bazują na firmie zewnętrznej, ale zaczynają się rozwijać, bo natknąłem się na info, że szukają osób do pracy przy kamperach.

Wielkie dzięki za gotowość do podjechania do Lutyni, ale skoro zapewniają, że na dniach kamper będzie gotowy do odbioru, nie będę Cię fatygował. W razie problemów, może poproszę Cię o zerknięcie czy się nie zwinęli.

wygląda na to że możesz spać spokojnie. biuro jest nadal gdzie było, stoi jakiś kamper jakby przygotowany do wydania i stoi hala namiotowa do której wejdzie kamper, może szykują już na serwis ;)

20210307_113844_resized.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 713,51 KB

Wyświetl szczegóły
Karpie 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2021-03-08, 22:37   

Wielkie dzięki!
Kamper nie mój niestety, czekam na półintegrę.
Ale znaczy, że jakieś transporty otrzymują.

moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Piwa: 117/42
Wysłany: 2021-03-09, 18:59   

Obojętne kto sprzedaje konieczne jest sprawdzenie dokumentacji i wagi, czy zgadza się z homologacją abyś później nie miał problemów.

Karpie 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2021-03-09, 19:06   

Tzn. zważyć go, ile waży na pusto?
Może ważyć więcej niż w papierach?

Banan 
Administrator
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Piwa: 364/498
Wysłany: 2021-03-09, 19:21   

Karpie napisał/a:

Dokładnie tak jak napisałeś, cenna uwaga moskita :spoko

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 570/435
Wysłany: 2021-03-09, 20:48   

Karpie napisał/a:

Będzie ważyć więcej niż w papierach :bigok

moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Piwa: 117/42
Wysłany: 2021-03-09, 21:49   

LukF napisał/a:

Będzie ważyć więcej niż w papierach :bigok

Co to znaczy że będzie ważył więcej niż w papierach?
Waga ma być zgodna z dokumentami i nie ma żadnego odstępstwa jedyne co może podnieść wagę to waga elementów doposażenia zamontowane przez sprzedawcę na życzenie kupującego zaznaczam że wagę każdego elementu sprzedawca ma obowiązek podać podczas zamawiania, aby klient był świadomy wagi zamówionego pojazdu.
Dokument homologacji pojazd uzyskuje po pełnej zabudowie i w takim stanie dojeżdża do sprzedawcy, jeżeli jest doposażany w fabryce na zamówienie kupującego to ma homologację zgodną z zamówionym wyposażeniem.

Karpie 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2021-03-10, 08:35   

OK, sprawdzę. U mnie z dodatkowego wyposażenia będzie na razie tylko markiza, rolety Remis i hak holowniczy. Resztę będę dokładał w miarę potrzeb. W poprzednim kamperze miałem zamontowaną antenę satelitarną, klimatyzację dachową, dodatkowe bagażniki, itp., z czego może ze 3 razy przez 15 lat skorzystałem. A to na pewno miało wpływ na wagę.
Teraz nie powinno być tak źle, zobaczymy.

EwaMarek 
Kombatant
Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Piwa: 25/13
Wysłany: 2021-03-10, 09:34   

A to nie jest filia tej firmy z Niemiec - Palmowski
https://www.nobelart.pl/

tu też o nich było pisane :-(
https://www.camperteam.pl...mowski&start=30

Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r

Karpie 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2021-03-11, 20:29   

Tak dokładnie. Palmowski to największy diler kamperów w Niemczech i kampery NobelArt są produkowane specjalnie dla niego w fabrykach Roller Team. Sprawdziłem, że użytkownicy chwalą je sobie, jeżdżą też w wypożyczalniach. To są najkorzystniej wycenione nowe kampery jakie mi się udało znaleźć w specyfikacji, na której mi zależało (model T7000). Ponieważ przez 15 jeździłem włoskim wynalazkiem (McLouis Lagan), wiem czego się spodziewać.

Faktycznie spotkałem się z opiniami, że Palmowski idzie na ilość a nie jakość. Przerabiałem to kupując kampera w firmie Groppetti 15 lat temu. Tam też bałem się, że mnie oleją, to chyba był jeden z największych dilerów we Włoszech. Tamtego dnia wydawali jednocześnie z 10 kamperów... Ale jak widać ze zdjęcia suzu4x4 w polskim przedstawicielstwie Palmowskiego raczej się nie zgubię na placu :wyszczerzony:

Mam już nr VIN, na dniach mój kamper ma być gotowy do odbioru [hura]

EwaMarek 
Kombatant
Marek

Wysłany: 2021-03-11, 20:41   

Jak już trochę pojeździsz to daj znać. Chcę kupić też taki układ ale w alkowie A7000. Niestety teraz mają tylko ze słabymi silnikami wiec może na wrzesień będzie cos wiadomo.
Ja chcę min 150KM. Teraz też takiej mocy mam.

Moje kampery

Karpie 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2021-03-11, 22:52   

Jasne, chętnie podzielę się wrażeniami. Na razie zajmę się wyposażeniem we wszystkie patenty antykradzieżowe, które wypróbowałem w starym kamperze (udało mi się nie być okradzionym, ale moi rodzice zostali uśpieni gazem i stracili trochę wartościowych przedmiotów oraz kasę). Z racji obłożenia pracą jakiś dalszy wyjazd dopiero planuje w sierpniu. Pewnie wcześniej wypróbują kampera moi rodzice, którzy z racji przekroczenia 70 będą już niedlugo po szczepieniach i wszędzie ich wpuszczą.

Ja zamówiłem z silnikiem 170 KM, myślę że w porównaniu z moim poprzednim Ducato 1.9 JTD 90 KM to będzie rakieta :wyszczerzony:

EwaMarek 
Kombatant
Marek

Wysłany: 2021-03-12, 07:35   

Jak Ci się udało z takim silnikiem? Sprzedawca twierdził że nie ma i nie wie kiedy będzie...
Chyba że to jest problem tylko z alkowami bo gdzieś było na forum że za duża emisja w spalinach...

Moje kampery

kaimar 
weteran
kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Piwa: 89/3
Wysłany: 2021-03-12, 11:33   

EwaMarek napisał/a:
Chcę kupić też taki układ ale w alkowie A7000. Niestety teraz mają tylko ze słabymi silnikami wiec może na wrzesień będzie cos wiadomo.

To się możesz nie doczekać... Jak alkowa na podwoziu Ford to tylko silnik 130KM.
Gdyby jednak fabryka zdecydowała się na wyprodukowanie alkowy na podwoziu Ford 170KM to miałbyś zamontowany ogranicznik do 100km/h.

Odpowiedz do tematu