|
|
|
Akumulatory LiFePO4 zimą |
| Autor |
Wiadomość |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 146/183 Skąd: Bawaria
|
|
|
|
 |
Meyer
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Iveco Daily
|
Wysłany: 2021-04-07, 16:54
|
|
|
Zachęcam do czytania kart technicznych produktów.
Ładowanie 0-45C
Rozładowywać w temperaturach ujemnych można większość. |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 146/183 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2021-04-07, 17:18
|
|
|
| Meyer napisał/a: | Zachęcam do czytania kart technicznych produktów.
Ładowanie 0-45C
Rozładowywać w temperaturach ujemnych można większość. |
Tyle to ja wiem, wkleiłem ten link jako ciekawostkę ponieważ w akumulatorze zamontowana jest pewnego rodzaju grzałka (ale to już pewnie wiesz bo czytałeś kartę techniczną) i ciekawy jestem czy to ma prawo działać, czy raczej marketingowa ściema.
"Das System besteht aus zwei vom Batterie Management System (BMS) vollautomatisch gesteuerten, energieeffizienten Heizelementen, die durch den Ladestrom die Zelltemperatur über dem Gefrierpunkt halten um eine Nutzung der Batterie auch unter extremen Bedingungen zu ermöglichen."
a po polsku:
"System składa się z dwóch energooszczędnych elementów grzejnych sterowanych w pełni automatycznie przez System Zarządzania Akumulatorem (BMS), które utrzymują temperaturę ogniwa powyżej punktu zamarzania poprzez prąd ładowania, aby umożliwić użytkowanie akumulatora nawet w ekstremalnych warunkach." |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/502 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2021-04-07, 17:42
|
|
|
| mischka napisał/a: | przypadkiem znalazłem takie cudo, LiFePo4 które można używać do -30°C
|
To TU masz takie, które można użytkować w zakresie temperatur: -45°C ÷ 85°C - łacznie z ładowaniem. Tylko te mają oznaczenie LiFeYPo4 i są sporo droższe
|
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|