|
|
Dethleffs Trend T6717 - Co to za skrzynka? |
Autor |
Wiadomość |
Rob
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Dethleffs Trend T6717
|
Wysłany: 2021-05-25, 18:53 Dethleffs Trend T6717 - Co to za skrzynka?
|
|
|
Witam. Czy ktoś może mnie oświecić co to za skrzynka z lewej strony w garażu? Pytam bo u mnie tego brakuje, a to zdjęcie znalazłem w sieci. U mnie tylko jakieś dziwne uchwyty wiszą...
garage.jpg
|
|
Plik ściągnięto 13 raz(y) 215,87 KB |
|
|
|
|
|
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 15 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 209/161 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2021-05-25, 19:39
|
|
|
Mam taką samą. Tam jest przykręcony zestaw do wymiany koła - podnośnik, klucz, śrubokręt.
Standardowo mieści się pod siedzeniem pasażera w autach, które służą za bazę dla Dethleffsa czyli trojaczki Peugeot Boxer, Citroen i Fiat Ducato. Możesz mieć to w innym miejscu a jeśli nie masz to zdobędziesz bez problemu używany. |
|
|
|
|
Socale
Kombatant
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2021-05-25, 19:43
|
|
|
Nie warto tego pudła szukać.
Zawiera wewnątrz lewarek, klucz do kół i śrubokręt dwustronny.
Te narzędzia poza tym pudłem zajmują o wiele mniej miejsca. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
|
|
|
|
|
Rob
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-05-25, 20:14
|
|
|
No to wszystko jasne. Dzięki! Szkoda że nie zauważyłem tego przy kupnie...Klucz i śrubokręt to nie problem coś tam znajdę. A ten oryginalny lewarek to daje radę, czy lepiej od razu szukać czegoś lepszego? Znalazłem fotkę. Czy ten komplet wygląda jak na tym zdjęciu?
lewarek.JPG
|
|
Plik ściągnięto 8 raz(y) 87,09 KB |
|
|
|
|
|
|
Socale
Kombatant
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2021-05-25, 20:31
|
|
|
Tak, to jest dokładnie takie coś.
Rob napisał/a: | ...
A ten oryginalny lewarek to daje radę, czy lepiej od razu szukać czegoś lepszego? |
Jeśli lżejszego to i ja się piszę. Nie ma szans, zostaję z fabrycznym.
Fabryczny spełnia swoją rolę bez problemu, wyposażony jest w pokrętło (widoczne na foto) by ręcznie go podstawić, a potem kluczem do kół kręcić gwintem. Dźwiga stosunkowo łatwo i bezpiecznie jeśli osadzany jest w punktach do tego przewidzianych = bolec lewarka (widoczny na foto) musi wejść w dedykowaną dziurkę. I najlepiej na równym podłożu. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
|
|
|
|
|
|
Rob
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-05-25, 21:27
|
|
|
Ma co dźwigać, więc znalezienie czegoś lekkiego, równie małego, mocnego i w przyzwoitej cenie nie będzie łatwe. Chyba jednak odtworzę oryginał. Na szczęście jest tego w necie sporo. No i to ucho do holowania też ważne...
Zrobiłem fotke tego uchwytu który mam w garażu. Rozumiem że to czarne pudełko pokazane na zdjęciu powyżej będzie do tego uchwytu pasować. Czy to jakaś inna skrzynka zrobiona przez Dethleffsa a tylko klucze fabryczne?
uchwyt.jpg
|
|
Plik ściągnięto 4 raz(y) 600,97 KB |
|
|
|
|
|
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 15 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 209/161 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2021-05-25, 21:32
|
|
|
To jest skrzynka zrobiona przez Dethleffsa ale na wzór tego co trojaczki mają pod fotelem pasażera. Czarna skrzynka ma wąski element do wsunięcia pod pionową listwę, którą masz przymocowaną do ściany a w okrągły otwór wciskasz śrubę i przekręcasz. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|