Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamper do transportu statkiem
Autor Wiadomość
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Piwa: 117/42
Wysłany: 2021-06-23, 19:06   

W obecnej sytuacji problemów z frachtem i cenami z sufitu mocno bym się zastanawiał czy czasem nie będzie taniej kupić kampera na miejscu i transportować na dużo krótszych odcinka.
Sprawdź jak wygląda sprawa korzystając z typowego samochodowca oni mają trasy między kontynentalne, może wydłużyć czas transportu bo ładunki zbierają po drodze. Często mają wolne miejsca na trasie EU - Japonia

Kajkosz 
trochę już popisał

Twój sprzęt: blaszak Jumper
Piwa: 7/2
Wysłany: 2021-06-23, 22:46   Re: Kamper do transportu statkiem

kolmen napisał/a:
Planuję budowę alkowy o długości ok. 8m, szerokości 2,2 oraz wysokości min. 2,5m

A w jaki sposób chcesz zalegalizować taką samodzielnie zrobioną alkowę? Gdzie się zgłosić? Jakieś badanie itp, itd.
Słyszałem że są z tym o wiele większe problemy niż z kamperem zrobionym na dostawczaku-blaszaku.

reaven22 
weteran

Piwa: 128/14
Wysłany: 2021-06-24, 08:10   Re: Kamper do transportu statkiem

Kajkosz napisał/a:

A w jaki sposób chcesz zalegalizować taką samodzielnie zrobioną alkowę? Gdzie się zgłosić? Jakieś badanie itp, itd.
Słyszałem że są z tym o wiele większe problemy niż z kamperem zrobionym na dostawczaku-blaszaku.

Kolega rejestrował półintegre domowej produkcji, nie było żadnych problemów. Procedura jak przy blaszaku, oświadczenie, oskp, WK i heja :)
Postaw piwo autorowi tego posta

Kajkosz 
trochę już popisał

Twój sprzęt: blaszak Jumper
Piwa: 7/2
Wysłany: 2021-06-24, 19:24   Re: Kamper do transportu statkiem

reaven22 napisał/a:
Kolega rejestrował półintegre domowej produkcji, nie było żadnych problemów. Procedura jak przy blaszaku, oświadczenie, oskp, WK i heja :)

A kiedy to było?
Bo jak rozmawiałem z jednym diagnostą na początku 2020r o tym, to powiedział że do niedawna jeszcze wszystko mógł, ale od stycznia przepisy się pozmieniały itd, stara śpiewka. Ale jak to z diagnostami jest to wszyscy wiemy, jest ciężko :)

reaven22 
weteran

Piwa: 128/14
Wysłany: 2021-06-25, 07:32   

Kajkosz napisał/a:
A kiedy to było?
Bo jak rozmawiałem z jednym diagnostą na początku 2020r o tym, to powiedział że do niedawna jeszcze wszystko mógł, ale od stycznia przepisy się pozmieniały itd, stara śpiewka. Ale jak to z diagnostami jest to wszyscy wiemy, jest ciężko

2 tyg temu kolega dokładał stołki przy zmianie przeznaczenia na spec, diagnosta załatwił wszystko. Więc co diagnosta to inne wymagania i inne możliwości :)

Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu