|
|
|
Kamper do transportu statkiem |
| Autor |
Wiadomość |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/42 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2021-06-23, 19:06
|
|
|
W obecnej sytuacji problemów z frachtem i cenami z sufitu mocno bym się zastanawiał czy czasem nie będzie taniej kupić kampera na miejscu i transportować na dużo krótszych odcinka.
Sprawdź jak wygląda sprawa korzystając z typowego samochodowca oni mają trasy między kontynentalne, może wydłużyć czas transportu bo ładunki zbierają po drodze. Często mają wolne miejsca na trasie EU - Japonia |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
Kajkosz
trochę już popisał
Twój sprzęt: blaszak Jumper
|
Wysłany: 2021-06-23, 22:46 Re: Kamper do transportu statkiem
|
|
|
| kolmen napisał/a: | Planuję budowę alkowy o długości ok. 8m, szerokości 2,2 oraz wysokości min. 2,5m
|
A w jaki sposób chcesz zalegalizować taką samodzielnie zrobioną alkowę? Gdzie się zgłosić? Jakieś badanie itp, itd.
Słyszałem że są z tym o wiele większe problemy niż z kamperem zrobionym na dostawczaku-blaszaku. |
_________________ Moja przebudowa https://www.camperteam.pl...pic.php?t=37288 |
|
|
|
 |
reaven22
weteran
Pomógł: 25 razy Dołączył: 19 Mar 2018 Piwa: 128/14 Skąd: WGM
|
Wysłany: 2021-06-24, 08:10 Re: Kamper do transportu statkiem
|
|
|
| Kajkosz napisał/a: |
A w jaki sposób chcesz zalegalizować taką samodzielnie zrobioną alkowę? Gdzie się zgłosić? Jakieś badanie itp, itd.
Słyszałem że są z tym o wiele większe problemy niż z kamperem zrobionym na dostawczaku-blaszaku. |
Kolega rejestrował półintegre domowej produkcji, nie było żadnych problemów. Procedura jak przy blaszaku, oświadczenie, oskp, WK i heja |
|
|
|
 |
Kajkosz
trochę już popisał
Twój sprzęt: blaszak Jumper
|
Wysłany: 2021-06-24, 19:24 Re: Kamper do transportu statkiem
|
|
|
| reaven22 napisał/a: | Kolega rejestrował półintegre domowej produkcji, nie było żadnych problemów. Procedura jak przy blaszaku, oświadczenie, oskp, WK i heja |
A kiedy to było?
Bo jak rozmawiałem z jednym diagnostą na początku 2020r o tym, to powiedział że do niedawna jeszcze wszystko mógł, ale od stycznia przepisy się pozmieniały itd, stara śpiewka. Ale jak to z diagnostami jest to wszyscy wiemy, jest ciężko |
_________________ Moja przebudowa https://www.camperteam.pl...pic.php?t=37288 |
|
|
|
 |
reaven22
weteran
Pomógł: 25 razy Dołączył: 19 Mar 2018 Piwa: 128/14 Skąd: WGM
|
Wysłany: 2021-06-25, 07:32
|
|
|
| Kajkosz napisał/a: | A kiedy to było?
Bo jak rozmawiałem z jednym diagnostą na początku 2020r o tym, to powiedział że do niedawna jeszcze wszystko mógł, ale od stycznia przepisy się pozmieniały itd, stara śpiewka. Ale jak to z diagnostami jest to wszyscy wiemy, jest ciężko |
2 tyg temu kolega dokładał stołki przy zmianie przeznaczenia na spec, diagnosta załatwił wszystko. Więc co diagnosta to inne wymagania i inne możliwości |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|