Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Świstak
2020-06-17, 06:25
Ducato do 2006 - tempomat za 50 zł
Autor Wiadomość
dpong 
trochę już popisał

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lip 2019
Piwa: 1/1
Skąd: Rokietnica
Wysłany: 2021-05-23, 10:54   

miernik w dłoń i sprawdź, który kabel za co jest odpowiedzialny i podłącz wg opisu wyjść w aucie
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
maciusiek610 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato
Dołączył: 16 Maj 2021
Skąd: Brzóza
Wysłany: 2021-05-25, 18:42   

Zrobiłem tak że kupiłem drugą manetkę z kablem brązowym. Podłączyłem i nie działa. Mój błąd że nie sprawdziłem włącznika stopu. To włącznik musi mieć 4 piny bo wtyczka dochodząca do włącznika ma 4 kable i to mnie zmyliło. Myślałem że mam dobry ;-). To nic zamówiłem włącznik stopu i zobaczymy jak to pójdzie. Przy przekręcaniu kluczyka zapłonu zaświeca się zielona ikonka tempomatu. Tak że jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam.

Ps. Nie jestem za dobrym elektrykiem samochodowym i wolę nie ekperymentować aby czegoś nie upalić.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
radzik 
trochę już popisał


Twój sprzęt: Adria Adriatik 670sk
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Kwi 2012
Piwa: 3/1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-05-29, 23:32   

Pytanie do kolegów którzy mieli do czynienia z manetka od alfa romeo. Podłączyłem tempomat tak jak na schemacie w załączeniu - niestety nie działa. Pomierzyłem przejścia na manetce i po przyciśnięciu przycisków nie zwiera ona w 100 % - jest pewna oporność (w tej chwili nie pamiętam jaka) - czy tak ma być?
A może sam sposób podłączenia jest nieprawidłowy?

TEMPOMAT.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 47,18 KB

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
maciusiek610 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato
Dołączył: 16 Maj 2021
Skąd: Brzóza
Wysłany: 2021-06-03, 11:10   

Witam. Po wymianie przełącznika światła stop, tempomat działa jak należy. Pozdrawiam i dziękuję za informację.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
KlocB 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Challenger 102
Dołączył: 04 Sty 2021
Skąd: Lublin
Wysłany: 2021-07-12, 20:16   

Pomóżcie do którego gniazda sie wpiąć z tempomatem?

zdj2.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 1,43 MB

zdj1.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 1,37 MB

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
radzik 
trochę już popisał


Twój sprzęt: Adria Adriatik 670sk
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Kwi 2012
Piwa: 3/1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-07-15, 09:57   

Masz klimatyzację? Wydaje się że to złącze na środku drugiego zdjęcia. To z grubym czerwonym przewodem. U mnie go nie było i musiałem ciągnąć przewody od złącza w komorze silnika. Jeżeli zamierzasz montować tempomat to polecam manetkę od Alfa Romeo 147.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Hugo 
początkujący forumowicz

Dołączył: 04 Mar 2018
Postawił 3 piw(a)
Skąd: Rogaland
Wysłany: 2021-11-07, 13:16   

Witam
Czy ktoś próbował zamontować tempomat do Ducato 244 z silnikiem 2.0 JT D?
U mnie, Ducato 2005 r. bez ABS. Do czujnika stop są wyprowadzone 4 przewody. Czujnik ma tylko dwa piny.
Złącze tempomatu znalazłem obok gniazda diagnostycznego.

Problem: kolory przewodów 1, 2, 5, 6 nie zgadzają się z opisem dla silnika 2.8.
  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum

Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
*** Facebook/CamperTeam ***