|
|
Przesunięty przez: Świstak 2021-08-10, 10:52 |
nowa, pierwsza instalacja - pomocy :) |
Autor |
Wiadomość |
zela91
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes sprinter 2015r
|
Wysłany: 2021-07-19, 15:25 nowa, pierwsza instalacja - pomocy :)
|
|
|
Witam,
Tworze pierwszą instalacje, ponieważ w kampervanie ma być sporo rzeczy na prąd bateria będzie ogromna, ale od początku. Jestem też bardzo początkujący w temacie.
Planuje baterie Lifepo4 złożona z komórek 3.2v docelowo ma być ich 16 z czego chciałbym zrobić system 24v. Na początku zamówiłem 4 komórki 280ah które mają stworzyć baterie samo przez sie 12v.
Chciałbym do tego układu zamówić BMS z chin z tego
LINKA . I wybrac opcje docelowa LiFePo4 8S24V BT S która wydaje mi się dobra do układu który chce zbudować - do tego wersje 250A jako, ze w układzie będzie przetwornica na 230 z moca chwilowa 6000W. Pytanie czy jak wybiorę tą wersje to zgra się też na początku z wersją 12v systemu ( 4 ogniwa)?
Chciałbym tez zrobić na pierwszy wyjazd możliwość ładowania z alternatora - czy jesteście w stanie polecić nie drogiego? bo rozumiem, ze jak przekształce system na 24v to już na nic mi się nie zda ten układ. |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2021-07-21, 12:58 Re: nowa, pierwsza instalacja - pomocy :)
|
|
|
zela91 napisał/a: | Witam,Tworze pierwszą instalacje
czy jesteście w stanie polecić nie drogiego? bo rozumiem, ze jak przekształce system na 24v to już na nic mi się nie zda ten układ. | Nie podajesz skąd jesteś. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|