Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobre campingi nad Bałtykiem
Autor Wiadomość
SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 256/625
Wysłany: 2021-07-24, 05:48   

Piasek1 napisał/a:
Wjeżdżając do danego kraju respektujesz przepisy drogowe i zasady jakie u nich obowiązują czy wykłócasz się z pogranicznikami i drogówką że u nas jest inaczej ?

Socale napisał/a:
Nie wjechałem robiłem rekonesans w cenniku (z zasady!!!) o psa na baterie się nie dogadałem więc kretynów olałem słusznie.

Piasek1 widzisz różnicę? :bajer
Całkiem dużo ludków nie jedzie przez Austrię ze względu na wagi :-P

Postaw piwo autorowi tego posta

Piasek1 
weteran

Twój sprzęt: W638 V230TD
Piwa: 30/25
Wysłany: 2021-07-24, 08:13   

Oczywiście że widzę ale epitety pod adresem organizatorów przybytku za to że nie chcą psa albo chcą za to kasę są co najmniej niezrozumiałe żeby nie powiedzieć bezpodstawne.

Decydujesz się na jazdę ze zwierzętami - miej świadomość konsekwencji i ograniczeń a nie jakieś obelgi bo 10zł za psa chcieli...

smok_wawelski 
weteran

Piwa: 120/77
Wysłany: 2021-07-24, 12:46   

Piasek1 napisał/a:
.....Nie rób wyrzutów komuś za jego zasady bo tak jak Ty masz święte prawo wozić swojego pupila swoim autem tak on ma prawo go sobie nie życzyć na swoim terenie albo pobierać opłaty za to że będzie go tolerował. ......
Ok ja nie kwestionuję ani podejścia Wojtka ani tego że właściciel ma prawo ustalać zasady na swoim terenie.
Tylko....
Uzasadnij proszę jakie są ekonomiczne przesłanki pobierania opłat za psa poza widzimisię właściciela terenu.
Nie widziałem jakoś nigdy aby ktoś dezynfekował. rekultywował te obsikane przez czworonogi trawniki - 2 kę ma zbierać właściciel to proste - za utrzymanie tego trawnika jest kasa wliczona w pobyt osób - więc powiedz mi proszę za co ta psia opłata ? Gdyby ten właściciel coś robił w zakresie psich sików to inna polka ale on wymyślił tylko to że można dodatkowo zarobić. Ok nawet gdy wyznaczy wydzielone pole/trawnik dla czworonogów - tak wtedy opłata się należy bo ktoś to pole wydzielił i utrzymuje ale skoro w większości przypadków takowego pola nie ma to do czorta za co ta w wielu przypadkach nie taka mała kasa ??? To po prostu kolejna wydumka i zdzierstwo - czy taki wniosek sie nie nasuwa ?

edit: dla uniknięcia nieporozumień o właścicielach i psiej 2-ce - ma ja zbierać właściciel psa a nie właściciel terenu :)
Ostatnio zmieniony przez smok_wawelski 2021-07-24, 12:57, w całości zmieniany 2 razy  

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2021-07-24, 12:50   

smok_wawelski napisał/a:
To po prostu kolejna wydumka i zdzierstwo

Gdzieś, kiedyś pobierali dodatkową opłatę za rozwiniętą markizę :diabelski_usmiech

smok_wawelski 
weteran

Wysłany: 2021-07-24, 12:54   

Tak Sławku - ale to powiedziałbym jest to trochę inna polka niż pies.
Mały kemping małe parcele przekraczasz obrys swojej parceli bulisz dopłatę - to wg mnie słuszne bo zajmujesz ponad jedno normatywne miejsce za które ustanowiono jakąś tam cenę ale to słuszne tylko w takich przypadkach nigdy natomiast na kempingu gdzie nie wydzielono stanowisk albo gdy mieścisz się w swojej parceli

BiG Team 
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Piwa: 53/40
Wysłany: 2021-07-24, 13:45   

smok_wawelski napisał/a:
dla uniknięcia nieporozumień o właścicielach i psiej 2-ce - ma ja zbierać właściciel psa a nie właściciel terenu

niestety, to tylko teoretycznie, praktyka jest zgoła inna :gwm

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2021-07-24, 17:28   

smok_wawelski napisał/a:
Mały kemping małe parcele przekraczasz obrys swojej parceli bulisz dopłatę - to wg mnie słuszne bo zajmujesz ponad jedno normatywne miejsce za które ustanowiono jakąś tam cenę

Całe szczęście, że drzwi mam odsuwane, bo wg Twojej teorii trzeba płacić za uchylane poza obrys kampera :haha:

EwaMarek 
Kombatant
Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Piwa: 25/13
Wysłany: 2021-07-24, 20:28   

No i znowu wytykanie kto ma rację - dajcie spokój. Szkoda zdrowia . Każdy ma swoje racje i niech tak zostanie.

A tak przy okazji - ja nie wożę psów bo pilnują mi domu i do tego są.
Więc nie mam tego problemu.

Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r

Monter 
stary wyga
www.dem.yt

Twój sprzęt: Ducato II '96 Hymer Swing C544 alkowa
Piwa: 31/26
Wysłany: 2021-07-24, 20:48   

Ja podpisuję się pod tym co napisał w tym poście kolegaPiasek1.

Drogi smok_wawelski, nikomu nic do tego czy dany przepis jest zasadny ekonomicznie, czy właściciel ponosi koszty sprzątania trawników lub jakiekolwiek inne. On ma nawet prawo nawet zbankrutować i nikomu nic do tego.

Opłata może się brać stąd, że są na kempingach ludzie nie lubiący psów i opłata ma za zadanie utrzymać jakoś w ryzach ich ilość. Można się tylko domyślać skąd to "nielubienie" się wzięło - zwraca uwagę na poczynania i zbiera "suweniry" może co 10 właściciel czworonogów, reszta traktuje cały świat jak jedną wielką toaletę. Na osiedlu, na którym mieszkam przy blokach były piaskownice - zlikwidowano je, zgadnijcie czemu.

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2021-07-24, 21:12   

Monter napisał/a:
zlikwidowano je, zgadnijcie czemu.

Przez koty? Zgadłem? :bigok

Skorpion 
Kombatant
Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Piwa: 280/1363
  Wysłany: 2021-07-24, 21:32   Rowy

POLE NAMIOTOWE WAGABUNDA

Witajcie na polu namiotowym WAGABUNDA

Starając się dotrzeć do jak największego grona miłośników urlopowania nad naszym pięknym polskim morzem, pragniemy przybliżyć Państwu nasza ofertę, jednocześnie prezentując jak najszerzej gamę możliwości wypoczynkowych które oferuje region środkowego Pomorza.
Pole namiotowe WAGABUNDA prowadzone przez Krystynę i Jana Macegoniuk istnieje ponad 20lat. W ciągu minionych lat zdobyliśmy sobie uznanie na rynku ofert turystycznych, a fakt wysokiego standardu i profesjonalnej obsługi potwierdza wciąż rosnąca grupa wczasowiczów, którzy corocznie odwiedzając polskie wybrzeże wybierają na miejsce urlopu właśnie nasze pole namiotowe.
Wciąż staramy się ulepszać nasza ofertę wypoczynkowa, oferując przybywającym do Rowów wczasowiczom spokojny urlop na łonie natury. Wiedząc jak bardzo większość z państwa ceni sobie ciszę i spokój, nasz camping stawia sobie na celu zapewnienie każdemu z naszych gości maksimum prywatności niezbędnej do udanego wypoczynku.
Wiemy jak ważnym elementem wypoczynku nad morzem jest plażowanie, te aktywne jak i tradycyjne wylegiwanie się w słońcu. Dziś Rowy to przede wszystkim turystyka oraz szeroka i piękna plaża ze złotym piaskiem, do której blisko jest z każdego punktu miejscowości. Zapewne docenią Państwo fakt iż znajduje się ona zaledwie 5 min spacerkiem od naszego obiektu. Miejsca do gry w siatkówkę dają możliwość aktywnego wypoczynku, a obecność ratowników WOPR zapewni bezpieczny wypoczynek nad wodą.
Nasz camping znajduje się niedaleko głównej arterii komunikacyjnej, lecz biorąc pod uwagę wielkość całej miejscowości można powiedzieć iż położony jest na uboczu. Dzięki temu trafić do nas jest niezwykle prosto, jednocześnie położenie takie sprawia, iż otoczony szpalerem świerków camping wydaje się oaza spokoju.

Cennik
Osoba: 20 zł / 6dni
Osoba: 18 zł/6dni+
Prąd:14 zł
Opłata za psa: 5 zł
Samochód: 0 zł
Przyczepa campingowa: 0 zł
Camper: 0 zł
Namiot: 0 zł

76-212 Rowy ul. Kapitańska 6
Województwo: Pomorskie
Region: Pomorze Wschodnie
Skontaktuj się z nami
Kom.509 039 518
Kom.513 103 855
http://wagabundarowy.mozello.pl/

Email: wagabundarowy@gmail.com

WAGABUNDA ROWY.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 151,31 KB

WAGABUNDA.JPG
Plik ściągnięto 14 raz(y) 1,79 MB

Basia.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 435,84 KB

ja.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 420,08 KB

IMGP0019.JPG
Plik ściągnięto 13 raz(y) 1,82 MB

IMGP0030.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 613,02 KB

IMGP0037.JPG
Plik ściągnięto 10 raz(y) 1,76 MB

IMGP0026.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 1,79 MB

IMGP0039.JPG
Plik ściągnięto 12 raz(y) 1,78 MB

Tadeusz
Byle do przodu

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 222/169
Wysłany: 2021-07-25, 21:41   

Są hotele gdzie nie są mile widziane rodziny z dziećmi to się nie dziwcie kampingom bez kundli :mrgreen:

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

smok_wawelski 
weteran

Wysłany: 2021-07-25, 22:57   

SlawekEwa napisał/a:
smok_wawelski napisał/a:
Mały kemping małe parcele przekraczasz obrys swojej parceli bulisz dopłatę - to wg mnie słuszne bo zajmujesz ponad jedno normatywne miejsce za które ustanowiono jakąś tam cenę

Całe szczęście, że drzwi mam odsuwane, bo wg Twojej teorii trzeba płacić za uchylane poza obrys kampera :haha:
Uważaj na tylne :haha:
Ta teoria była ciut inna - Nie poza obrys kampera a poza obrys wydzielonej parceli za która ustalono cenę :) odsuwane też ciut wychodza poza obrys auta :haha:

Monter napisał/a:
Drogi smok_wawelski, nikomu nic do tego czy dany przepis jest zasadny ekonomicznie, czy właściciel ponosi koszty sprzątania trawników lub jakiekolwiek inne. On ma nawet prawo nawet zbankrutować i nikomu nic do tego.
Opłata może się brać stąd, że są na kempingach ludzie nie lubiący psów....

Tak masz racje - dyskusja jednak była raczej czy to właściwe i czy nam to pasi - mnie nie pasi a właściciel oczywiście prawo takie ma - wyjście jest proste jadę gdzie indziej tam gdzie przyjmą mnie z psem na jasnych zasadach że po nim sprzątam bo dla mnie to oczywiste i normalne tak samo jak jego szczepienia, smycz i kaganiec
Fakt ludzie nie przykładają wagi do sprzątania po swoich zwierzakach tu też masz racje - ale zdrowszym byłoby po prostu powiedzieć ten obiekt nie przyjmuje zwierząt - natomiast walenie opłat przy braku sprzątania przez obsługę obiektu jest wg mnie dorobkową Dulszczyzną bo albo psy są be albo nie są a tu za dyszkę dziennie przestają być be a ich odchody leżą dalej na tym samym trawniku tego samego właściciela i nikt ich nie sprząta - przy poziomie cen rzędu 70-80zł doba ta dyszka raczej nie stanowi ceny zaporowej - o to mi biega i to mnie wkurza jakby sprzątał ktoś z obsługi nie negowałbym tej dyszki ani jednym słowem.

Janusszr 
Kombatant

Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Piwa: 109/101
Wysłany: 2021-07-26, 06:46   

Powrócimy do tematu przewodniego. Proszę :spoko

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler