Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Okolice Olsztyna
Autor Wiadomość
DarekK 
zaawansowany

Twój sprzęt: IVECO SAFARIWAYS Amerigo Wespucci
Piwa: 4/9
Wysłany: 2009-05-19, 11:27   Okolice Olsztyna

W najbliższą sobotę i niedzielę będę właśnie w tych stronach - drobiazg do załatwienia - więc zostanie sporo czasu w dzień i całe noce - czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie warto zajrzeć i gdzie można pospać. Założenia - może być bez wygód byleby cicho i spokojnie :)
Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Postaw piwo autorowi tego posta

garbatamilka 
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner '88
Nazwa załogi: GarbateMilki
Piwa: 12/22
Wysłany: 2009-05-19, 14:22   

Polecam Swaderki nad jeziorem Maróz koło Olsztynka, czyli pod Olsztynem. Fajna miejscóweczka jeśli będziesz kampkiem. Jest tam bar "U Szwagra" gdzie można coś zjeść i piwka się napić. Swaderki są na trasie Olsztynek - Szczytno. Co prawda nie wiem jak jest poza sezonem wakacyjnym ale na pewno można tam wypocząć w szczególności w głębszej części kempingu. Z opowiadań kolegi Gino poza sezonem są tam pustki. Rybki też można połowić. W sezonie jest możliwość podłączenia do prundu (być może że teraz też :mrgreen: ) Polecam!!!

JaWa 
Kombatant
Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Piwa: 367/234
Wysłany: 2009-05-19, 15:23   

Ja z czystym sumieniem polecam Stare Jabłonki pod Ostródą nad J.Szeląg Mały.

DarekK 
zaawansowany

Wysłany: 2009-05-19, 21:58   

Dzięki - może coś jeszcze - miejsce nie musi być zagospodarowane - mam kilka swoich typów - coś napewno wybiorę.
Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2009-05-20, 05:34   

O TAK...Swaderki .... :bigok
dokladnie jest to 12km od olsztynka, kierunek szczytno/jedwabne ...

piekny polozony w lesie camping nad samym jeziorkiem..
mozna tez stanac kolo baru...o tej porze roku za free...

ale..powiem szczerze, ze propozycja JAWY tez jest bardzo dobra..i blizsza Olsztyna..Jablonki sa piekna malownicza wioska..zreszta..jak prawie kazda na naszych mazurkach...

DarekK 
zaawansowany

Wysłany: 2009-05-26, 09:47   

No cóż - wekend przedłużył się o jeden dzień, :oops: bo człek leniwy jakiś się robi na łonie natury i stosuje zasadę :co masz zrobić dzisiaj - zrób jutro.... Pod olsztynem wylądowaliśmy w Kręsku w piątek - niewielka mieścina ale dla nas o wyjątkowym znaczeniu - gdyż tam poznaliśmy się z koleżanką małżonką :) .
Następnie dzień w Olsztynie i..... wylądowaliśmy w Sobieszewie. A że do plaży było może ze 200 metrów przez lasek, a pogoda zrobiła się piękna..... poniedziałek został zaliczony do dni wolnych :haha:

louis_cypher 
stary wyga

Twój sprzęt: a co dadzą
Otrzymał 10 piw(a)
Wysłany: 2009-05-26, 09:52   

A foteczki, foteczki wstawiaj, :spoko :spoko :spoko

DarekK 
zaawansowany

Wysłany: 2009-05-26, 10:08   

Sorry - trochę muszę nadrobić zaległości w pracy - ale wieczorkiem postaram się coś wrzucić.

1.jpg
W drodze
Plik ściągnięto 111 raz(y) 97,71 KB

6.jpg
27 lat temu.......
Plik ściągnięto 113 raz(y) 136,81 KB

3.jpg
w tym miejscu się poznaliśmy
Plik ściągnięto 111 raz(y) 121,82 KB

7.jpg
a to już finał wyprawy :)
Plik ściągnięto 112 raz(y) 63,61 KB

Ostatnio zmieniony przez DarekK 2009-05-27, 14:05, w całości zmieniany 1 raz  

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2009-05-27, 05:30   

DarekK napisał/a:
..... wylądowaliśmy w Sobieszewie :haha:

no ...to faktycznie w ''okolicy Olsztyna'' :haha: :haha: :haha: :haha:

Adaam 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Arca P680 LSX
Wysłany: 2009-06-05, 21:40   

Olsztyn to piękne miasto warte odwiedzin. Nie wiem czy jest takie drugie w Polsce, które miałoby tyle zieleni, jezior w swoich granicach. Urokliwe stare miasto, bogaty program artystyczny przez cały sezon, w amfiteatrze przy zamku. Wspaniałe, niedrogie knajpki. Niestety zaplecze turystyczne jest pod psem. Kolejne władze miasta niewiele robiły aby turysta z namiotem, przyczepą czy kamperem miał gdzie sie zatrzymać.
Nad jeziorem Ukiel (Krzywe dla Olsztyniaków) powstał camping przystosowany do kamperów. Dojazd ul. Poranną od Bałtyckiej lub od miejscowości Łupstych. Nie powiem nic o warunkach ale wieść gminna niesie, że nie są złe. Moze znajdzie sie ktoś, kto bedąc w Olsztynie kamperkiem zajrzy tam i przekaże nam swoją opinię.

chris 
zaawansowany

Twój sprzęt: aktualnie namiot
Piwa: 3/1
Wysłany: 2009-06-09, 06:47   

3 lata temu jadąc na wakacje do Sopot poczuliśmy się zmęczeni i postanowiliśmy się gdzieś po drodze zatrzymać na 1 noc. Najbliżej był właśnie ten campinng. Tak nam się spodobało że zostaliśmy tam na 2 miesiące. Chyba lepszej rekomendacji być nie może :) Camping położony jest na wysokiej skarpie skąd jest ładny widok na jezioro i las po drugiej stronie. Nie jest zbytnio oblegany i zdarzały się dni w lipcu i sierpniu kiedy byliśmy sami. Okolica jest bardzo spokojna. Wadą jak ktoś nie posiada rowerów jest lokalizacja - 2 kilometry do przystanku autobusowego. Do centrum Olsztyna 7 kilometrów. Sanitariaty są średniej klasy. Ale cena też nie jest z górnego pułapu. Wg. aktualnego cennika ze strony za kampera, 2 osoby i prąd - 41 pln. Jedziemy tam na najbliższy weekend więc jakby coś się zmieniło napiszę.

Odpowiedz do tematu