|
|
Ogrzewanie |
Autor |
Wiadomość |
GrzegorzSyn
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Eura-Mobil
|
Wysłany: 2021-07-28, 19:17 Ogrzewanie
|
|
|
Witam wszystkich,jestem nowym członkiem i nowym właścicielem domu na kółkach.
Zaliczyłem dopiero dwa wyjazdy i to mi odpowiada.Posiadam leciwego 1998r Ducato 2 2,5tdi cat ,ale
w b.dobrym stanie.Ogarnąłem już prawie wszystko za wyjątkiem solarów i ogrzewania.Solary to nie problem,a utknąłem przy ogrzewaniu.Mam zamontowany Trumatic c 3402 i problem jest z odpaleniem.Wentylator palnika pracuje ,zawory gazu otwierają się,gaz na pewno dochodzi do palnika,iskra jest.Podejrzewałem
instalację ,ale reduktor podłączyłem razem z butlą na przewodzie 45 cm bezpośrednio do pieca.Efekt żaden,pozostał mi do sprawdzenia reduktor( czekam na nowy) ,ale jeżeli nie będzie to przyczyną to czego szukać?Gaz propan-butan (latem nie powinno być problemu,mam 3 butle i na żadnej nie poszedł) |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 93/91 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2021-07-30, 09:16
|
|
|
Truma ma dwa wentylatory. Po czym poznajesz, że wentylator palnika pracuje prawidłowo?
Sprawdzałeś drożność komina? Tzn. rury spalinowo-powietrznej. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
 |
GrzegorzSyn
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-07-30, 15:07
|
|
|
Poznaję po tym iż mam go na warsztacie rozkręcony i widzę a po za tym jak by skręcony to był wyczuwalny powiew na wylocie spalin.Teraz podłączyłem nowy reduktor i piec śmiga,plus tego wszystkiego jest taki że porządnie wyczyściłem piec,elektrody i czujnik płomienia.Piec poszedł za pierwszym razem.
Dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 264/188 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2021-07-30, 15:18
|
|
|
- zrobiłeś robotę, poznałeś budowę pieca co zaprocentuje w przyszłości. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
GrzegorzSyn
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2021-07-30, 19:00
|
|
|
Lubię sprawy techniczne ,zresztą to mój zawód,ale porady od doświadczonych kolegów zawsze słucham. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|