Twój sprzęt: Opel Vivaro Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 26/75 Skąd: Sligo IE
Wysłany: 2021-08-13, 18:19
Ja Ale kolega mnie wpędził w wątpliwości, że przy tej szerokości nadwozia musi być tam strasznie ciasno. Chętnie bym poznal opinię kogoś kto widział to rozwiązanie na żywo.
Krawat to może nie Wojtku - tu raczej nie ma przemycania reklamy a jedynie link służy do uzupełnienia treści wypowiedzi - obrazek zwykle mówi więcej od setki słów. W sumie gorzej by było gdyby Tomeczek skopiował obrazki i wrzucił - to byłoby naganne i naruszało prawa autorskie.
Faktycznie post jest krótki i ma wrzucony link więc może wyglądać to na znany schemat działania spamerów ale to jednak rożna sprawa od kryptoreklamy choć nie zaprzeczę Wojtku że wygląda to całkiem podobnie i gdyby tak było krawat byłby pewny
Nie to Wojtek żebym bronił ziomka Lajkonika z którym wcześniej fajnie i dowcipnie pogadaliśmy sobie w powitalni ale to co napisałem to po prostu moje zdanie - które i jako user i jako mod uważałem ze powinienem tu wyrazić
Do Tomka zaś taka sugestia - opisywać ciut szerzej do czego na danej stronie odwołujesz się zamieszczanym linkiem - po prostu aby uniknąć takich dwuznacznych sytuacji czy podejrzeń
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom.
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
Wysłany: 2021-08-13, 19:58
smok_wawelski napisał/a:
...
dowcipnie pogadaliśmy sobie w powitalni
...
Ahhh i gdyby tak było...
Nie nalegam, dyskretnie tylko zwróciłem uwagę, a decyzja w ręku czuwającej moderacji.
.
Edit: Mea Culpa, sorry, jednak powitalnię Kolega przeszedł, a ja sądziłem że ten jego pierwszy post zawiera link gdyż na liczniku ma tylko 2 posty, obydwa w swoim temacie.
Tomeczek, sorki.
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Twój sprzęt: Trojaczki L4H3 w planach
Wysłany: 2021-08-13, 20:09
Spoko chłopaki, możecie mnie wieszać, krawat mam służbowy
Nie pracuje w tej firmie, zupełnie inna branża. Czy ten link, albo Firma W... to spam?
Producent zrobił ciekawe rozwiązanie, to chciałem to skonsultować. Jako że udzielam sie na innych forach/grupach, to unikam bajkopisarstwa, tym bardziej, że tu zdjęcie wystarcza za 1000 słów. Ale jak będe budował kampera, to się będę rozpisywał.
Mam wrażenie , ze przy takim układzie optycznie jest więcej na wejściu miejsca, na wysokości głowy.
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
Wysłany: 2021-08-13, 20:30
To ja błędnie cię oceniłem, przepraszam.
To jest takie uczulenie na link w pierwszym poście nowych userów.
Nie był to jednak pierwszy post, a Moderacji tylko dziękować za rzetelność.
.
Na temat Twojego wskazanego układu się nie wypowiem bo nie mam doświadczenia, zatem tylko powodzenia.
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
Powieszę Cie Ziomal za służbowy jak tej relacji od Wadowskich nie napiszesz
o zdawkowy post i link chodziło - tak typowo piszą spamerzy, wymienienie Wadowskich jako ogólnie znanej firmy to nic złego - ale to już nie istotne - powyjaśniane i po sprawie
I fajniutko że sie wyjaśniło - znów jest miło i przyjemnie - zdradzę Wam tajemnice co mody lubią najbardziej ............ bezrobocie
Tak to już jest na forach że czasem trzeba cierpliwości i kilku postów żeby wyjaśnić sprawę która w rozmowie bezpośredniej wyjaśnilibyśmy natychmiast
_________________ O najlepszym towarzystwie mówi się, że rozmowa w nim poucza, a milczenie kształci.
Prawdę swą należy mówić głośno, nie schlebiając ani rzeczom, ani wypadkom, ani stosunkom, ani ideom.
Pomijając kurtuazję, mysle ze nie bedzie tam az tak ciasno. Ducato ma chyba 195 od blachy do blachy, izolacja jest chyba skromna, bo okno ma niezbyt gruba ramę, jeśli łazienka ma 65 i jakoś 5cm izolacji na ścianie to na łóżko zostaje 120. To standardowa szerokość w L3H2 i generalnie nie stanowi problemu. (Dla mnie nie stanowiła, dla mojej lepszej polowy stanowiły problem moje miarowo wydawane narządem oddechowym dzwieki)
Wracając do tematu to zwyczajnie nabywcy musza byc szczupli. I najlepiej krótcy. I oczywiście nie chrapac, a wiem z opowiadań ze brak nadwagi niczego nie gwarantuje.
Ten układ natomiast nie zapewnia żadnej separacji dźwiękowej jaka normalnie daje łazienka. Mam na myśli separacje sypialni od bawialni. U mnie z racji przerobienia tylnego podwójnego lozka na piętrowe pojedyncze, za łazienka wylądowała szafa i teraz żonka musi do mnie podniesionym głosem mówić jak chce coś ode mnie siedzącego z przodu. Bardzo sobie ta separację ceni zarówno ona jak i śpiący nad nią mlody.
Znow wracajac do tematu. Nie powinno byc za ciasno.
R
Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-08-16, 09:08
Mam taki układ w swoim,a to nie jest blaszak i muszę powiedzieć że łazienka jest ciasna.Łózko może być,ale my jesteśmy raczej szczupli.Ogólnie kampery nie są przewidziane dla ludzi otyłych,ale ten układ nie zapewnia komfortu.
Układ mam taki jak na filmie,dokładnie w 51 sekundzie.Przy korzystaniu z kibelka otwieram całkowicie drzwi od łazienki i od szafy .Daje mi to większy komfort przy robieniu dwójki,bo nie potrafię tego robić bez pochylenia.
Ostatnio zmieniony przez darek 61 2021-08-16, 09:18, w całości zmieniany 1 raz
Twój sprzęt: Trojaczki L4H3 w planach
Wysłany: 2021-08-16, 18:56
Darku ,czyli muszę zrobić dłuższy kibelek, to bede cię na dwojeczkę zapraszał
Lepciak, a ja właśnie zwracam uwagę na układ i wykonanie mebli, bo to jest 20% kosztów przebudowy , a potem 100% na co będę patrzył, bo reszta schowana.;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum