|
|
Mandaty w górę. |
Autor |
Wiadomość |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 90/89 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2021-10-14, 09:09
|
|
|
Ja dałem jeden z przykładów. Czytanie o przechwałkach jakim to jesteśmy super, hiper kierowcą nie jest przyjemne. Wolałbym teksty typu: jeżdżę dużo od 10 - 20 - 30 - ... lat i nie miałem kolizji, wypadku. Nie zapłaciciłem nigdy mandatu
PS. Za komuny zapłaciłem dwa razy. Za parkowanie na zakazie, czyli tzw. gapowe |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 30/25 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2021-10-14, 09:27
|
|
|
Dzisiaj to już się nie sprawdza. Za duży ruch, za dużo samochodów, dużo większe prędkości i przyspieszenia, za dużo kiepskich kierowców za ich kierownicami, a i my sami jeździmy dużo więcej niż kiedyś. Ty nie uderzysz - to w ciebie uderzą. Codziennie mijam kilku MORDERCÓW drogowych co to lewą trzyma kierownicę a w prawej telefon poniżej kierownicy w który ma wlepiony wzrok - zamiast na drogę. Dom by mu na drodze wyrósł - nie zauważy, nawet nogi z gazu nie zdejmie. |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 316/17 Skąd: Wrocław

|
Wysłany: 2021-10-14, 09:52
|
|
|
Moim zdaniem ani jedno, ani drugie.
1. Dobry kierowca to również ten, który zdaje sobie sprawę że swoich możliwości.
Miałem wujka, który był dobrym/złym kierowcą, miał słabe umiejętności i zdawał sobie z tego sprawę. Nie jeździł po zmroku, w deszczu, w zimie. Przesiadał się na transport publiczny.
Wcielał w życie to co mówi prawo: mamy unikać zagrożenia i utrudnienia ruchu, PRZEZ DZIAŁANIE ROZUMIE SIĘ TEŻ ZANIECHANIE.
2. Dobry kierowca to nie ten, który ma doskonale umiejętności techniczne, ale przede wszystkim, który potrafi współżyć z innymi na drodze. |
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/602 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2021-10-14, 21:05
|
|
|
Dla Bajagi polecam kampera pow 3.5ti coś takiego
https://tiny.pl/99w9k |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|